rescuer Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Witajcie. Wybrałem się na moto nad morze. Dziś rano odpaliłem moto i za chwilę włączyło się ssanie, i zapaliła się czerwona kontrolka FI. Jak mniemam chodzi o wtrysk paliwa. Moto pracował równiutko, nie dusił się i nie szarpał. Następnie kontrolka zaczęła migać i zgasła. Zatankowałem paliwo 98 bo sądziłem, że może tu jest gorsza jakośc benzyny, może sie coś zapchało. Ale przecież objawiało by się to nierowną pracą, duszeniem. Z drugiej strony rano była zarąbista mgła, może tylko czujnik zawilgotniał. Moto stoi pod płachtą. Do tej pory problem się nie pojawił. Co myślicie? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Znajdź sobie service manual do twojej i sprawdź kody błyskowe,oszczędzi ci to nerwów i myślenia,co to może być 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 może tylko czujnik zawilgotniał. czujnik czego zawilgotniał...? tak jak sugeruje Sobol, kontrolka FI w odpowiednich sekwencjach mignięć pokazuje błąd - zacznij od jego identyfikacji. Potem będziemy się martwić skąd ten błąd i jak wyeliminować przyczynę, nie skutek. 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Manuala mam w domu po angielsku. Do tej pory co potrzebowałem to sobie przetłumaczyłem. Poszperam w necie z telefonu, może coś znajdę. Dziś ten błąd już nie wystąpił Zobaczę po nocy. Dziś rano odpaliłem laleczkę i zaskoczyła natychmiast. Obroty równiutkie, nic się nie zaświeciło. Przejechałem się kawałek, ssanie się wyłączyło, obroty dalej równiutko. Poczytałem na innych forach i ludzie pisali o takiej samej sytuacji, gdy moto stało w nocy pod chmurką i była nad ranem wilgoć. Niestety nie zwróciłem uwagi ile razy migała kontrolka później. Doczytałem ( tak jak pisałeś Działkowy), że ilość mignięć oznacza między innymi kasowanie ew. błędu. Tak czy inaczej po powrocie, nawet jak już problem tu nie wystąpi ( mam taką szczerą nadzieję ) sprawdzę to. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) Problem znów wystąpił. Po odpaleniu na zimnym jarzy się FI ;/ Wsiadłem na niego i dzida do Profi... i co? dojechałem to małpa zgasła... Bez migania, po prostu po odpaleniu ponownym już się nie świeciła. Chłopaki powiedzieli, żebym następnym razem koniecznie odstawił moto na stopkę boczną, tylko wtedy pokaże błąd ilością mignięć. Czy słyszeliście o czymś takim jak "oszukajka" montowana przed sondą gdy wydech zmieniony jest na przelotowy? Podobno brak takiego maleństwa również może powodować wyskakiwanie błędów. Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez rescuer (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 oszukajka Emulator sondy 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Emulator sondy No właśnie. Odstawie go, niech sprawdzą. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Emulator sondy zdecydowanie tak - podaje uśrednioną wartość Lambda do ECU, przy wywaleniu katalizatora takie rzeczy lubią się dziać 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 No to mamy. Dwa mignięcia i pauza. Manual podaje błąd sensora MAP. O dziwo ten owy błąd wyskakuje tylko czasami jak odpalam moto po kilku dniach stania, włącza się ssaniem i wyłącza gdy silnik się rozgrzeje. Ot takie cudo. Wydawało mi się zawsze, że jak jest błąd jakiegoś czujnika to on po prostu jest a nie pojawia się i znika. Może tam zaśniedziałe. Ma to ewidentny związek ze ssaniem. Odstawie go do serwisu i napiszę jak już zrobią. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekt51 Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) WitamPrzeglądając wasze forum znalazłem temat który... tak samo i mnie dotyczy...http://motocykle-lodz.pl/topic/4711-kontrolka-fi/W ostatnim poście użytkownik rescuer opisuje usterkę, dwa szybkie mignięcia FI i przerwa...wg manuala jest to usterka MAP Sensora?Czy zna ktoś przyczynę zapalania się kontrolki FI w tym wypadku?Pozdrawiam Radek Suchy: Skoro temat podobny już istnieje, podepnij się pod niego zamiast tworzyć dubla. Edytowane 6 Września 2015 przez Suchy-wolk (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi