maloletni Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Witam.Co myślicie o zablokowanych 600 na kat.A2? Coraz to częściej ukazują się ogłoszenia gdzie niby w dowodzie jest 25kw i można legalnie śmigać ... Czy jest to zgodnie z prawem i czy np : http://otomoto.pl/honda-cbr-600-f2-4800zl-M3710849.html jaka jest rzeczywistość na prawdę? ta cebra ma 98km czyli mniej niz 100 i 72 kw więc można ja blokować na A2?w ... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 O ile mnie pamięc nie myli to jedynie fabrycznie ograniczone motocykle pozwalają na jazdę z prawkiem A2 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 O ile mnie pamięc nie myli to jedynie fabrycznie ograniczone motocykle pozwalają na jazdę z prawkiem A2 Nic podobnego ridrick. Firm przystosowujących motocykle do kategorii A2 jest teraz wysyp i każdy odpowiednio ograniczony motocykl może być na kategorię A2 zarejestrowany. Wystarczy, że spełnia wymogi kategorii czyli: Kategoria A2 – drugi stopień w drodze do dużego sprzęta i jednocześnie totalna nowość w Polsce. Osiemnastolatkowie, którzy do tej pory mogli wsiadać na eRłany, czy inne litrowe Gixery, teraz będą musieli zatrzymać się tutaj – koniec, kropka. To też chyba dobrze, prawda? Posiadacze A2 mogą jeździć:a) motocyklem o mocy nieprzekraczającej 35 kW (47,59KM) i stosunku mocy do masy własnej nieprzekraczającym 0,2 kW/kg, przy czym nie może on powstać w wyniku wprowadzenia zmian w pojeździe o mocy przekraczającej dwukrotność mocy tego motocykla [to oznacza, że np. 96-konnego sprzęta nie można tak po prostu "zdławić" - przyp. red.], motocyklem trójkołowym o mocy nieprzekraczającej 15 kW (20,39KM),c) pojazdami określonymi dla prawa jazdy kategorii AM; Z wyliczenia: max moc motocykla przed przerobieniem na A2 może więc wynosić dokładnie 95 KM, 96 KM przekracza już 35 kW. 1 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maloletni Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Dziękuje Aidekk :P Czyli Wszystkie dotychczasowe sporty odpadają ? Edytowane 4 Lipca 2013 przez maloletni (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Czyli Wszystkie dotychczasowe sporty odpadają ? Czy ja wiem? Przy tym przeliczniku, żebyś miał 0.2 kW/kg 95 konny motocykl musiałby ważyć poniżej 175 kg więc to trochę niemożliwe Tak więc wszystko, co ma 95 kuni i mniej nadaje się do stłumienia... CBR 600 F1 PC19 i PC23 mieszczą się w tej mocy... ale to są roczniki 1987-1990... Chyba, że coś w stylu Horneta 600 ale ylko do 99r. Nowsze niestety już mają 95,3 KM a później 100 KM. Ewentualnie GSXF 600, to samo co Hornet. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maloletni Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Bo właśnie koleżka zdał na A2 i nie stać go na wydanie 20+ tyś na nowy motocykl z owiewkami i do tego sporta i tak się sam zainteresowałem .Dzięki jeszcze raz powiem mu wszystko może znajdzie coś w Niemczech ładnego Chociaż ta Honda Cbr 600 F1 Pc23 jest dość fajna .... i w cale nie taka droga;).A to ,że stare roczniki nie przeszkadza .Jak się zadba to i stare wygląda ładnie:) Edytowane 4 Lipca 2013 przez maloletni (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 może znajdzie coś w Niemczech ładnego Honda Cbr 600 F1 Pc23 jest dość fajna Sprowadzenie rejka i zdławienie będzie mega opłacalne tak się sam zainteresowałem .Dzięki jeszcze raz powiem mu wszystko Przestań,kupisz czy go namuwisz na F-łane z niemcowni?Z tym A2 to coś w stylu rejestracji 125 na 50 (czyli spod d*p...y wyrywa a przy kontroli 50 kunia bo w dowodzie jest.Polska panowie i panie-kombinowac 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maloletni Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 (edytowane) Nikogo nie namawiam .Nic nie kupuje takiego.Ja jak zrobie A2 to jedynym sensownym wyjściem jest kupienie Suzi Gs500 ...;].A on niech robi co chce mówi ,że mu się suza nie podoba ,a są ładne w tym fivestars z owiewkami .... jego wybór. A po za Tym to jemu chodzi ,zeby to jak to powiedzieć "mruczało" nie tak jak Gs tylko jak prawdziwy sport i jemu się nie przetłumaczy jak widzę bo próbuję już 4 dzień Edytowane 6 Lipca 2013 przez maloletni (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 To coś w stylu-Musi ryczeć walić na metr z komina i mieć kapeć na tyle 200+ jemu się nie przetłumaczy jak widzę bo próbuję już 4 dzień Wystarczy że powiesz-wybieraj co chcesz i myślę że zastanowi się a ty nie będziesz się przejmował 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okropna Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 (edytowane) Cieszymy się że koleżka zdał na A2 i ja rozumiem że musi mu mruczeć pod tyłkiem , to niech kupuje r-łana i pier**li ograniczenia , przeca jest mega już drajwerem ,niech od razu na D zapierdziela , na kapcia stawia , stopi robi , zresztą dla takiego mega extra drajwera nie ma ograniczen , tylko frajery mają ograniczenia i jeżdżą poniżej 200 a on bankowo umiejętności ma lekko na dwa r-łany do kupy . Niech tylko nie kupuje kombi czy kurtki i portek z ochraniaczami bo to się nie opłaca , za dużo dudków trza "wywalić" , kask też niech kupi taki za max 100 ( może sąsiad ma i odsprzeda - byleby tanio bo od motura kasa odpływa) . W sumie najważniejsze zrobić szpan na łosiedlu że się przygazówe będzie robiło i panny będą się oglądać . Powodzeenia życze koledze w kupnie i jeździe Pierwszy paciak go nauczy rozumu Edytowane 8 Lipca 2013 przez Okropna (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Sobol, Okropna - ja tylko odpowiadałem na pytania kolegi. Nie pytałem po co mu sport na pierwsze moto ani ile zamierza żyć, ot czysta relacja: pytanie -> odpowiedź 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Ludzie sobie kupują na pierwsze R6 czy 600rr a wy się przejmujecie, że kolega chce mieć wersję zdławioną Nic podobnego ridrick Dzięki za poprawienie. Kiedyś czytałem, że nie będzie takiej opcji. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okropna Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Aidku , nie zapytałeś bo jesteś bardziej kulturny niż ja , ja wywaliłam co myślę i już . Rid już widzę jak kupi wersję zdławioną , chyba że przy ruszaniu dławić go będzie . Może ja źle osądzam ale wielu młodych ludzi kupuje padaka szlifa aby się pokazać , oczywiście nie generalizuję , ale tak patrząc na tych młodych "hawajczyków" na lytrach to jakoś z oczu im inteligencja i wiedza nie strzela .... A co do umiejętności to nie mnie oceniać , wyobraźnię natomiast warto mieć . 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maloletni Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 (edytowane) Okropna ,dzięki za wypowiedź natomiast nie dla mnie to moto .Jak chce niech kupuje co mu się tam podoba ... Aidek już wszystko wytłumaczył co i jak za co mu dziękuje . A co do moto to nie każdy musi kupować na pierwsze takie które ma 400ccm3 bo jak kupi sporta 600 to się zabije,Odpowiednia wiedza,ubranie i olej w głowie i niech dosiada.Jak nie raz słysze od kogoś "A idę na prawko na A ,a na pytanie co kupujesz odpowiada R6,albo R1 ... 130-170 konne motocykle jak się nie myle najmocniejsze wsród 600 i litrów." To już nie pytam jaką ma wiedze o motocyklach,jeździe i czymiał doczynienia z 170+ konnym motocyklem ....Ktoś kto myśli zarejestruje się na takim forum jak to ,poczyta,popyta, posłucha się i wyjdzie na tym najlepiej,a ktoś kto chce moto dla lansu i jazdy 300km/h na prostej prosze bardzo... Jak to ktoś napisał niedawno na forum : rozpędź się i uderz głową w ścianę i podejmij jeszcze raz decyzje o kupnie moto:]. I jeszcze jedno pytanie; co do Hondy Transalp xl600 ma około 50km ,37kw czy występowały wersję 32-35 kw coś w stylu zblokowanych?Podoba mi się też ten motocykl ponieważ i na asfalt i na szosę byłby idealny dla mnie na początek . :-) Edytowane 8 Lipca 2013 przez maloletni (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okropna Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 O TransAlpie kieruj swoje pytania do Grincha . On ma wiedzę i jest to maniak transalpowy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 O TransAlpie kieruj swoje pytania do Grincha . On ma wiedzę i jest to maniak transalpowy Transalpowców mamy więcej ludzi niż tylko Grincha... ale faktycznie Przemek jeździ sporo i robił trasy po 800-1000 km więc ogarnia A idę na prawko na A ,a na pytanie co kupujesz odpowiada R6,albo R1 ... 130-170 konne motocykle jak się nie myle najmocniejsze wsród 600 i litrów." Wśród litrów R1 nie jest najmocniejsza, jest zx10 i gixx od K5 też jest mocniejszy, R6 w swojej klasie chyba będzie najmocniejsza, a już na pewno najbardziej dzika. I jeszcze jedno pytanie; co do Hondy Transalp xl600 ma około 50km ,37kw czy występowały wersję 32-35 kw coś w stylu zblokowanych? O ile mi wiadomo Trampek był w wersji L i dwóch V a 37 kW to najsłabsza, ale za to NC700X ma dokładnie 35 kW. Obczaj go sobie. Sam na niego choruję... Zastanawia mnie jeszcze jedno, wg przepisów: Posiadacze A2 mogą jeździć: a) motocyklem o mocy nieprzekraczającej 35 kW (47,59KM) Coś mi nie pasuje przelicznik z ustawy. 35kW to jest 51-52 KM, więc nie wiem skąd im się wzięło inaczej. Na stronie każdego dealera ratio jest takie jak ja wyliczam, więc coś się znów chyba panowie od ustaw zbłaźnili 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xanton Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 więc nie wiem skąd im się wzięło inaczej A ja znalazłem, że to jest 47.586740424999995 KM więc chyba to nie oni się zbłaźnili . Żródła: http://www.v10.pl/narzedzia/Kalkulator,mocy,kW,na,KM,BHP,15.html , http://www.e-planner.pl/2012/kw-na-km-kalkulator-zamiany/#calculate44 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 1 KM = 0,73549875 kW 1 kW = 1,35962162 KM 35 kW = 47,5867567 KM ( 47,59 KM ) 0 Cytuj wolę dwieście po mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 No to faktycznie ja się zbłaźniłem sorry Widać gdzieś w necie w wikipediowych opisach było źle przeliczone i się tym zasugerowałem. Moja wina 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrzej Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Widać gdzieś w necie w wikipediowych opisach było źle przeliczone i się tym zasugerowałem. Moja wina Moim źródłem też była wikipedia 0 Cytuj wolę dwieście po mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Moim źródłem też była wikipedia Zobacz, ze o dziwo wszystkie wcześniejsze wyliczenia zrobiłem dobrze i faktycznie max moc motocykla do tłumienia to 95,1 KM, więc szczerze to nie wiem gdzie się zakręciłem... 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 1kW = 1,36 KM pliczcie sami,i proszę porównać z PRD 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maloletni Opublikowano 10 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Aidek choda NC700x ....24 tyś zł.Myślisz ,że stac 18 latka na taki wydatek? Już zapierdzielam całe dnie od 5.30 do 22 czasem nawet stawiamy do 23 przy włączonych reflektorach z agregatu.... masakra ..A to wszystko by iść na prawko i kupić sobie motocykl..Może rodzice cooś dołożą... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okropna Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Słuchaj , nikt nie napisał że motocykle to tanie hobby Problem pojawia się gdy młody człek nie dysponując odpowiednią gotówką ( sprawny motocykl , OC , prawko , strój, kask , paliwo , ewentualne naprawy bieżące) kupuje padaka , nie inwestuje w nic ponad moto w tanich pieniądzach .. . Motocykl to nie rower i trzeba sobie zdawać sprawę z wagi ilości pieniędzy jakie trzeba na to hobby wydawać , dla własnego bezpieczeństwa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maloletni Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 (edytowane) Ale ja nie pisze ,że chce kupić Tylko motocykl...Wiem co mam kupić i wiem ,że to nie tania zabawka...niestety .Co do stroju spokojnie nabędę jak zgromadzę odpowiednią ilość gotówki,a co do motocykla wiem,że nie kupie padaki na pewno .Tak więc bez obaw.I nie ma pośpiechu nigdzie ...Po prostu bezpieczeństwo ponad wszystko .Po to jestem na tym forum by podpytać ludzi którzy maja większą wiedze i coś mi zawsze doradzą ... Edytowane 11 Lipca 2013 przez maloletni (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi