Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podstawy na tą chwilę dla mnie to właśnie matowa matryca, dysk SSD, procek min i5 i 6-8GB pamięci.

Do SSD tylko Win 10 bo ma już mocno dopracowaną obsługę tych dysków.

Stawiałbym na Acera. 15,6 cali będzie wystarczające do domu.

Opublikowano

Podstawy na tą chwilę dla mnie to właśnie matowa matryca, dysk SSD, procek min i5 i 6-8GB pamięci.

Stawiałbym na Acera. 15,6 cali będzie wystarczające do domu.

Ja do tego co pisze Karpiu zrezygnowałem z napędu CD/DVD bo i tak się z tego juz praktycznie nie korzysta.

Opublikowano

Nie przesadzałbym, u mnie na win7 różnica w szybkości między SSD a zwykłym była diametralna (uruchamianie 2x szybciej itp.)

Opublikowano

Nie przesadzałbym, u mnie na win7 różnica w szybkości między SSD a zwykłym była diametralna (uruchamianie 2x szybciej itp.)

To poszukaj jeszcze gdzieś w necie opcji do zmiany w rejestrze w Win 7 to będzie działało 5 x szybciej.

Win 7 nie ogarnia jeszcze jak trzeba tej technologii. Fakt, będzie szybciej ale to jeszcze nie to.

Opublikowano

To poszukaj jeszcze gdzieś w necie opcji do zmiany w rejestrze w Win 7 to będzie działało 5 x szybciej.

Win 7 nie ogarnia jeszcze jak trzeba tej technologii. Fakt, będzie szybciej ale to jeszcze nie to.

To niestety nie ja tylko mój IT Department - ja osobiście komputera nie posiadam. Niemniej jednak na starszych systemach też nie ma co się bawić w tradycyjne HD - bo różnica będzie i tak spora.

Opublikowano

Pracuje na dellu e5440 ma ssd i jest na win7 pro, jak pamietam to tylko raz mi sie zawiesił. Polecam

Sent from my iPhone; spelling might vary because I have fat fingers.

Opublikowano

Pracuje na dellu e5440 ma ssd i jest na win7 pro, jak pamietam to tylko raz mi sie zawiesił. Polecam

To chyba nie ten budżet.

PS. A w tych pieniądzach to mimo wszystko postawił bym na ThinkPady

Opublikowano

Potrzebuję do zwykłych prac domowych;przelewy itp.Może być ciut droższy.Na czym mi zależy,trudne pytanie ...jestem zielony

To bierz pan jednego z poleconych. Będziesz pan zadowolony. Zalety i wady każdego z nich wymieniłem wyżej :smile:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Opublikowano

Potrzebuję do zwykłych prac domowych;przelewy itp.Może być ciut droższy.Na czym mi zależy,trudne pytanie ...jestem zielony

to kup cos tanszego jak do zwykłych prac domowych

" Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " 

Opublikowano

to kup cos tanszego jak do zwykłych prac domowych

Przy HTML5, nowych flashach i silverlight na win8 czy win10 cokolwiek poniżej i3 2 GHz mija się moim zdaniem z celem. Lepiej dziś dac 300zł więcej niż rok szybciej znów musieć wymienić ;)

Opublikowano (edytowane)

Do domowych celów laptop to możesz kupić za 1000 a drugi przeznacz na Moto :smile:

Edytowane przez Marttino (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi,trza się przespać i na zakupy :decayed: ...oczywiście nie jutro :biggrin: ...

Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi,trza się przespać i na zakupy :decayed: ...oczywiście nie jutro

No to obaj przestaliśmy... bo akurat w nocy z 10 na 11 listopada były promocje 50% w Media Markt... może byś coś upolował :biggrin:

Właśnie się dowiedziałem :smile:

Opublikowano

No to obaj przestaliśmy... bo akurat w nocy z 10 na 11 listopada były promocje 50% w Media Markt... może byś coś upolował :biggrin:

Właśnie się dowiedziałem :smile:

Z tego co wiem to w Media Expert była wyprzedaż.Byłem w ciągu dnia i już ceny były obniżone,ale na to co im nie schodzi :biggrin: .To co mnie interesowało niestety nie :mellow:

Opublikowano

Do plotera mam stary Laptop Fujitsu S7220 na 32 bitowym XP, przy czym wymieniłem HD na SSD. Jest porównywalnie szybki jak i3 z HD na win10, 64bitowy. Na początku myślałem że będzie szybszy ale to złudzenie, jest prawie równo. Więc jak ktoś nie ma kasiory to można kupić stary i wymienić HD. Z dyskiem jest około 8 stów a nie 20. Trzeba tylko na matrycę patrzeć czy jasno świeci.

large.593303dbf0906_NapisthebeginerR.jpg.d8326e9181116ec3f6b8722b716ec5c8.jpg

Opublikowano

Z tego co wiem to w Media Expert była wyprzedaż

Przejęzyczenie, faktycznie chodziło o Media Expert :smile:

Opublikowano

Sprzęt zakupiony,dzięki za porady.Wybór padł na HP :smile: ....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

HP 250 G4 - ja nie polecam, bardzo słaba niewygodna klawiatura, wyjątkowo szerokie ramki wokół matrycy, cekinkowa błyszcząca się obudowa, dioda led od power/hdd umieszczona na krawędzi bocznej :/ Jest kilka lepszych Acerów lub nieco droższych Dell-i Vostro z 3 letnia gwarancją.

• 2 tygodnie później...