Thebestof78 Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Thebestof78 - polecam Ci ultrabook, z dotykowym ekranem - Acer Aspire V5 a ... i lekki jest, także jak się będziesz przemieszczać miedzy pokojami, to nie odczujesz klamota ... i ma Windowsa 8 jak sobie podotykasz kafelki, to z pewnościa Ci sie spodoba bardziej ... a ja własnie od dni paru jestem w posiadaniu owego Windowsa powiem więcej- sama go wybrałam, autonomiczna decyzja w 100 % i nie gryzie a rozwijać się trzeba, bo za chwilę Visty i XPeki odejdą do lamusa ... ej ty ukrywaczu dzięki za radę ja 8 mam w telefonie i już się przyzwyczaiłam do "dotykania kafelków" Edytowane 5 Lipca 2013 przez Thebestof78 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...
Broto Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 a ja dodam coś od siebie, że "okazje" na allegro to największe zło, zdecydowanie lepiej jest złożyć swój komputer tudzież laptopa i to faktycznie ma ręce i nogi, a te lapki z alledrogo tylko z opisu wygladają pięknie, a faktycznie w środku jest złom ;/ 2 razy się na to nadziałem i podziękuje, ale Polak widzi dobrą cenę i za***iste bebechy, a wtedy powinna się zapalić lampka, że coś tu nie gra, no ale cena dobra... Lepiej podejść do jakiegoś Sklepu (nie media markt i tym podobne), powiesz im co chcesz, oni wybiorą po kolei części i złożą komputer. Ale to jest moje zdanie i zrobisz jak uważasz 0 Cytuj
Zyygy Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 pytanie czy do takich celów potrzebny jest lapek. ja zamiast laptoka wolałbym np. ipada lub coś na androidzie jeżeli mówimy o mniejszej forsie 0 Cytuj
Broto Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 przy ipadzie odpada Ci oglądanie filmów bo apple nie wspiera flasha. Oczywiscie oglądanie filmów w necie (chyba, że ściagnie przegladarkę płatną z obsługą flasha, ja ściągnałem i filmy się tną) także jeśli w tablety to coś na androidzie. Ale jednak komputer to komputer. Taniego lapka mozna wyłapać do tego co potrzebuje 0 Cytuj
tlfabianka Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Poleciłbym pierwszą pozycję z zestawienia "Tomi-ego". Do tego co wypisałaś, będzie to najlepiej funkcjonalny, a zarazem ..... ach chyba nie chce mi się nawet wypisywać zalet tego sprzętu, mogę jedynie z wielką przyjemnością zaprezentować Dwa lata temu kupiłem pierwszą sztukę dla siebie, a na początku czerwca tego roku kupiłem córce i już się zastanawiam jak ograniczyć jej korzystanie z komputera, ponieważ nie chce się od niego odkleić, chociaż miała wcześniej nie najgorszego Dell-a Zalety - mogę przeciążyć serwer forum Wady - przede wszystkim nie nadaje się do gier 0 Cytuj Zapożyczone, ale bardzo trafne .... "Denerwować się, to mścić się na swoim zdrowiu za głupotę innych"
Aidekk Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 a te lapki z alledrogo tylko z opisu wygladają pięknie, a faktycznie w środku jest złom ;/ To ja nie wiem u kogo Ty kupujesz na tym allegro żeby te parę zł zaoszczędzić. Na allegro ma swoją ofertę wiele renomowanych sklepów w tym mój ulubiony x-kom. Kupiłem już u nich 5 lapków i ten, jak piszesz, złom chodzi już po 3-5 lat i nic się nie psuje... poza dyskiem twardym w jednej sztuce ale po 5 latach przy użytkowaniu 8-20 godz dziennie jest to zrozumiałe. Windows 8 i dotykanie kafelków - wygodne to może i jest jak ma się dotykowy ekran np w Aspire V5 takim jak proponowała Anabell666, ale bez tego Windows 8 jest porażkowy. Nie mówię tutaj o wyglądzie, który jest zwyczajnie ładny. Kiedy jak zakupiłem 8 to właśnie w celach poszerzania horyzontów i poznania nowej Windy z racji wykonywanej pracy. Niestety na chwilę obecną kompatybilność 8, braki sterowników i krytyczne błędy bezpieczeństwa czy nawet proste interfejsu znacznie utrudniają pracę na nim. Żeby już kompletnie go nie jechać, jest zdecydowanie szybszy niż Win 7 SP1 z zainstalowanymi wszystkimi łatkami... ale zapewne jak połatają błędy i problemy Win 8 to też wydłuży się czas oczekiwania na ładowanie systemu i inne jego elementy Prosty przykład z własnego doświadczenia: mój lapek na windows 7 logowałem i loguję przed czytnik odcisków palca. Aplikacja na windows 8 instaluje się i działa, ale po przeciągnięciu palucha wciąż wymaga ode mnie wpisania hasła, które z racji logowania na odcisk ustawiam na bardzo skomplikowane (względy bezpieczeństwa przy pracy zdalnej). Aplikacja niby działa dobrze (wg supportu Acer) a support M$ też nie widzi błędów w swojej aplikacji. Po przebujaniu się z panami z obu supportów 4 dni darowałem sobie tę funkcjonalność... 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
3voQ Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) jeśli chcesz obejrzeć Delle to zapraszam do mnie do Fabryki , obejrzysz sobie całe portfolio i rzucisz okiem czy warto.. "pracowałem" na wielu lapkach i wiem jedno, każda firma ma swojego czarnego konia. W tej cenie potwierdzam legendarną już wspomnianą przez kolegę Arpe serię IBM T61 (później sygnowaną przez Lenovo ale to był stary poczciwy IBM! - takich już nie robią) bądź Dell Latitude D630, jeśli bierzemy pod uwagę próg cenowy na poziomie 1k (tylko w przypadku tego ostatniego trzeba wybrać grafikę ATI, a nie NVIDIi, jako, że takowe miały problemy z odprowadzaniem ciepła na chipsecie graficznym a wymiana samego elementu nie zawsze rozwiązuje problem, więc pozostaje do wymiany płyta główna a to już mało rentowny interes).jakby co to dzwoń, kumpel ma firmę komputerową i skupuje masę sprzętu, mogę pomóc przy zakupie.. Edytowane 9 Lipca 2013 przez 3voQ (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Logan Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) Dawno mnie nie było. Czy wielkość ekranu jest dla Ciebie bardzo ważna? Jeżeli nie, to wszystko,co napisałaś w swoich potrzebach, spełni 10" tablet z pokrowco-klawiaturą na USB. Wyjdzie zdecydowanie taniej niż lapek, o ile zależy Ci na sprzęcie działającym lecz nie głównych marek. Da się taki zakup zrobić w PL za około 1200zł (dane sprzed kwartału), albo zamówić z miejsca, w którym je produkują- czyli z Chin- za $170-220 da się już ciekawe znaleźć, z quad- procesorem, 1GB RAM, 4-16GB pamięci i wszystkimi potrzebnymi złączami. Z zamówieniami z Chin jest tylko ten problem, że 1/x paczek zostanie otwarta na cle i przyjdzie dopłacić podatek, jednak nawet z nim nie wyjdzie to drożej, niż porównywalny w PL. Za to będzie to zupełnie nie znana w PL marka, która ma te same bebechy, co nasze "ulubione" brandy. Edytowane 9 Lipca 2013 przez Logan (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"
tlfabianka Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 ........bądź Dell Latitude D630 Takiego mogę odsprzedać za niewielką kasę. W razie zainteresowania tel. w profilu. 0 Cytuj Zapożyczone, ale bardzo trafne .... "Denerwować się, to mścić się na swoim zdrowiu za głupotę innych"
Aidekk Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 Marta, właśnie szukałem lapka dla siebie (mój wysłużony Aspire 7738G kiedyś musi odejść) i trafiłem na taką aukcję na allegro: http://allegro.pl/toshiba-c875-i3-3120-2x2-40ghz-4gb-500gb-hdmi-win8-i3393540766.html jeśli wciąż nie kupiłaś to za tą cenę bardzo dobry zakup. masz 17,3" więc do domu idealny, może dodatkowe 4 GB ram by się zdało dołożyć ale po dopłaceniu 70-80 zł pewnie jest opcja. No i ten kochany prze kobiety kafelkowy Windows 8 na pokładzie... 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
orzo Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 a ja bym polecił, wbrew poprzednim opiniom, zakup jakiegoś 13" na i3 z HD3000, czy nawet starszych C2D i do tego jakiś monitor 21-23", myszkę, klawiaturę. kwotowo wyjdzie mniej więcej tyle samo co 17", a nie ukrywajmy- komfort pracy na dużym monitorze wielokrotnie przewyższa komfort pracy na samym laptopie. 'noszenie po pokojach' wygodne, a i w ewentualną podróż łatwiej zabrać 13" niż kobyłę 17". do tego przeważnie te 13" dłużej działają na jednym naładowaniu baterii niż większe. sam używam zestawu mały laptop + duży monitor + zestaw audio i nie narzekam 0 Cytuj
jabioka Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 (edytowane) kochany prze kobiety kafelkowy Windows 8 Chyba kpisz :biggrin: Ja osobiście dostałam streeta w oczach od tego gówna i mojego Windowsa 7 się nie pozbędę nawet jak się pojawi w kosmos wyjebany jakiś Windows tysiąc pińcet sto dziewińcet Edytowane 16 Lipca 2013 przez jabioka (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Każdy motocyklista jest piękny - póki nie zdejmie kasku
Thebestof78 Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 jeszcze nic ni ekupiłam ale od poniedziałku mam urlop i biorę się za to 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...
Logan Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 Jest do ściągnięcia nakładka, która w W8 przywraca wygląd 7-ki. Podobno ma być standardem przy następnej dużej aktualizacji. Czy naprawdę do wymienionych w pierwszym poście celów trzeba aż takie parametry? Przecie do tego wystarczy lapek z bebechami na poziomie 2006 roku. 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"
seb94 Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 (edytowane) osobiście sprzetem komputerowym jako takim (tak PC'tami jak urządzeniami przenośnymi) zajmuję sie już parę latek ja zawsze dostając górą granicę budżetu klienta składam (albo wybieram lapka/tableta) najbardziej wydajnego w danych pieniądzach chyba że ktoś ma konkretne widzimisie np. odnośnie peryferiów, ilości złącz etc. Edytowane 16 Lipca 2013 przez seb94 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Logan Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 osobiście sprzetem komputerowym jako takim (tak PC'tami jak urządzeniami przenośnymi) zajmuję sie już parę latek ja zawsze dostając górą granicę budżetu klienta składam (albo wybieram lapka/tableta) najbardziej wydajnego w danych pieniądzach chyba że ktoś ma konkretne widzimisie np. odnośnie peryferiów, ilości złącz etc. Bo tak właśnie powinno się to robić/ względnie dobrać najtańsze spełniające potrzeby usera. 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"
fred89 Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 Szczerze to polecam sklep X-KOM. Mają najlepsze ceny i kupuję tam każdy sprzęt komputerowy Stoisko jest w Porcie Łódzkim. Można też negocjować cenę lub dostać jakiś gratis . 0 Cytuj
tlfabianka Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Szczerze to polecam sklep X-KOM. Mają najlepsze ceny i kupuję tam każdy sprzęt komputerowy Stoisko jest w Porcie Łódzkim. Można też negocjować cenę lub dostać jakiś gratis . Potrwierdzam, również kupiłem tam kilka klamotów. Oprócz cen, można liczyć na naprawdę szybką i fachową obsługę. 0 Cytuj Zapożyczone, ale bardzo trafne .... "Denerwować się, to mścić się na swoim zdrowiu za głupotę innych"
Aidekk Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 'noszenie po pokojach' wygodne, a i w ewentualną podróż łatwiej zabrać 13" niż kobyłę 17". Ale do tego trzeba okulary i chyba nie czytałeś od początku - to ma być zastępstwo za komputer domowy, czyli możliwie duży monitor, lekki i w dobrej cenie. A idąc Twoim tokiem myślenia to skoro 13" lepszy i lżejszy to czemu nie tablet 9"? Przecie lżejszy i mobilniejszy Ja osobiście dostałam streeta w oczach od tego gówna i mojego Windowsa 7 się nie pozbędę nawet jak się pojawi w kosmos wyjebany jakiś Windows tysiąc pińcet sto dziewińcet @Anabell666 się podoba, innym kobietom, które znam a które jeszcze nie wiedzą ile to problemów przynosi bardziej wymagającym użytkownikom także. Wnioskuję więc, że jesteś w mniejszości i masz męskie poczucie piękna/praktyczności Szczerze to polecam sklep X-KOM. Faktycznie, przez ponad rok królowali cenowo i nawet na allegro nie dało się znaleźć taniej. Sam kupiłem u nich 5 lapków dla siebie i rodziny/znajomych. Niestety poszli teraz po renomie i ceny podnieśli. Już się nie opłaca tak jak kiedyś, a przynajmniej nie każdy model! 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
jabioka Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 męskie poczucie piękna/praktyczności Być może można tak to ująć. Generalnie właściwie we wszystkich aspektach mojego życia wolę praktyczne niż ładne 0 Cytuj Każdy motocyklista jest piękny - póki nie zdejmie kasku
orzo Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Ale do tego trzeba okulary i chyba nie czytałeś od początku - to ma być zastępstwo za komputer domowy, czyli możliwie duży monitor, lekki i w dobrej cenie. A idąc Twoim tokiem myślenia to skoro 13" lepszy i lżejszy to czemu nie tablet 9"? Przecie lżejszy i mobilniejszy czytałem od początku, czytałem. dlatego zaproponowałem 13" i do tego jakichś sensownych rozmiarów monitor. otrzymujemy wtedy wygodną stacjonarkę i mobilny, poręczny sprzęt. zależy to jednak od tego czy posiadamy miejsce na monitor, czy też nie. jesli nie, to faktycznie- 13" jest nie najlepszym pomysłem i bierz coś większych rozmiarów. 0 Cytuj
Logan Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Ale do tego trzeba okulary i chyba nie czytałeś od początku - to ma być zastępstwo za komputer domowy, czyli możliwie duży monitor, lekki i w dobrej cenie. A idąc Twoim tokiem myślenia to skoro 13" lepszy i lżejszy to czemu nie tablet 9"? Przecie lżejszy i mobilniejszy Gdzie jest info o tym, że zastępstwo za stacjonarkę, bo dalej nie widzę takiej informacji? Piszecie o "jechaniu na renomie" Nie da się długo sprzedawać bez zarobku. to dobre na rozpromowanie się i koniec, a Toshiby z pierwszego linku są tak dziwnie tanie i w dużej ilości, że dowiedziałbym się w pierwszej kolejności, czy to nie jest sprzęt z nieudanego przetargu. 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"
Bocian Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 Odgrzewam kotleta.Potrzebuję kupić laptopa cena około 2k może ciut więcej,do zadań domowych ... 0 Cytuj
Aidekk Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 Polecam dwa: HP: http://www.x-kom.pl/p/330900-notebook-laptop-156-hp-250-i5-6200u-8gb-1tb-dvd-r5-m330.html Acer: http://www.x-kom.pl/p/326313-notebook-laptop-156-acer-e5-573g-i3-5005u-8gb-240-win10-gf920m.html Oba mają matową matrycę, 8 GB RAM DDR3. Acer ma dysk SSD 240 (wg mnie wystarczający, ale jak potrzebujesz więcej HP ma 1 TB 5400 obr). Oba mają też dodatkową grafikę. HP to i5, wyższe taktowanie... Wyszukiwałem do 2000zł... więc jeśli chcesz dołożyć 100 czy 200zł to pisz a znajdzie się ciut lepszy. Pisz na czym Ci zależy 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Bocian Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2016 Polecam dwa: HP: http://www.x-kom.pl/p/330900-notebook-laptop-156-hp-250-i5-6200u-8gb-1tb-dvd-r5-m330.html Acer: http://www.x-kom.pl/p/326313-notebook-laptop-156-acer-e5-573g-i3-5005u-8gb-240-win10-gf920m.html Oba mają matową matrycę, 8 GB RAM DDR3. Acer ma dysk SSD 240 (wg mnie wystarczający, ale jak potrzebujesz więcej HP ma 1 TB 5400 obr). Oba mają też dodatkową grafikę. HP to i5, wyższe taktowanie... Wyszukiwałem do 2000zł... więc jeśli chcesz dołożyć 100 czy 200zł to pisz a znajdzie się ciut lepszy. Pisz na czym Ci zależy Potrzebuję do zwykłych prac domowych;przelewy itp.Może być ciut droższy.Na czym mi zależy,trudne pytanie ...jestem zielony 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi