Thebestof78 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Podpowiedzcie mi coś. Potrzebuję kupić laptop. Ma to być podstawowe narzędzie do odbierania maili, oglądania filmów, słuchania muzyki, korzystanie z portali i komunikatorów. Czyli standard. Nie gram w gry, nie zajmuję się grafiką więc żadne super specjalistyczny sprzęt nie jest mi potrzebny. dziś wpadło mi na skrzynkę pocztową coś takiego: http://allegro.pl/show_item.php?item=3302783951&utm_source=neolane&utm_medium=newsletter&utm_capmaign=okazje warto waszym zdaniem? 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...
Łukasz_Sob Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Nada się. 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
Turboldz Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Bez najmniejszego problemu się nada a i nawet chłopak będzie mógł pograć w jakieś gry zastanów się tylko czy potrzebujesz nowego lapka. Obok mnie jest lombard i bardzo często mają praktycznie nowe laptopy w przyzwoitych cenach ale to tylko taka opcja. Ja osobiście wole nowy sprzęt elektroniczny 0 Cytuj www.szpiegowskie.com.pl
Massi Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 a nie lepiej poszukać czegoś z matową matrycą?? nic się nie odbija od ekranu i w ogóle 0 Cytuj
elfeti Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Jedyne do czego bym się przyczepił to te 17 cali i prawie 3 kg wagi... mało mobilny i wygodny do trzymania na udach Ma potrzebne złącza, HDMI, VGA itp więc jeżeli tylko jakość wykonania jest satysfakcjonująca i cena dobra (tzn. szukałaś tego modelu w innych sklepach) to przy tym co wypisałaś powyżej do czego jest Tobie potrzebny to nie poczujesz różnicy przy lepszych ... chyba, że w kieszeni PS Chyba się już wszystkie sprzedały na Allegro Tu inna "okazja" z allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=3366736773&utm_source=okazje-allegro&utm_label=section741&utm_offer_id=79988 cena podobna, parametry też, tylko firma lepsza Edytowane 4 Lipca 2013 przez elfeti (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
TomaszVV Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Podpowiedzcie mi coś. Potrzebuję kupić laptop. Ma to być podstawowe narzędzie do odbierania maili, oglądania filmów, słuchania muzyki, korzystanie z portali i komunikatorów. Czyli standard. Nie gram w gry, nie zajmuję się grafiką więc żadne super specjalistyczny sprzęt nie jest mi potrzebny. dziś wpadło mi na skrzynkę pocztową coś takiego: http://allegro.pl/show_item.php?item=3302783951&utm_source=neolane&utm_medium=newsletter&utm_capmaign=okazje warto waszym zdaniem? Z wymienionych potrzeb tylko oglądanie filmów jest wymagające. Resztę opędzisz dosłownie wszystkim. Tylko ze słuchaniem muzyki miałbym wątpliwości- szału nie będzie. Wracając do filmów- rozważ matowy ekran. Ciężko o to, może warto zerknąć na używki. W takich pieniądzach kupisz porządną używkę klasy buisness. (bardzo ogólnie-materiały lepsze, trwałość większa i spora szansa na matową matrycę). Namiary mogę Ci podrzucić, jeśli potrzeba. 0 Cytuj
Thebestof78 Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 oki dzieki rozważam wszystkie wasze podpowiedzi i jesli wpadnie wam jeszcze coś o czym warto wspomnieć to będę wdzięczna Z wymienionych potrzeb tylko oglądanie filmów jest wymagające. Resztę opędzisz dosłownie wszystkim. Tylko ze słuchaniem muzyki miałbym wątpliwości- szału nie będzie. Wracając do filmów- rozważ matowy ekran. Ciężko o to, może warto zerknąć na używki. W takich pieniądzach kupisz porządną używkę klasy buisness. (bardzo ogólnie-materiały lepsze, trwałość większa i spora szansa na matową matrycę). Namiary mogę Ci podrzucić, jeśli potrzeba. podrzuć 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...
:Valdi: Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Nie wiem jak wygląda to w tej chwili, ale jeszcze jakieś trzy miesiace temu używałem lapka Toshiby. Przez cztery lata kompletnie żadnych problemów nie było i w zasadzie to cały czas działa i pomimo tego że grafika jest słabiutka to NFSMW można spokojnie zagrać. Co do wielkości to faktycznie 17 cali to już duże i mało mobilne, ale jeśli zamierzasz używać go w domu bez podpinania do większego monitora lub tv, to jest to całkiem rozsądna opcja. 0 Cytuj http://www.kerala.com.pl
Thebestof78 Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 tak, chodzi mi o coś domowego, nie potrzebuję laptopa ze sobą wozić 1 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...
carusek Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) W tej chwili matowe matryce są tylko w biznesowych modelach laptopów, i to tylko niektórych. Wszystkie tego typu multimedialne mają ekrany błyszczące, na których kolory są żywsze. Co do Toshiby to ja straciłem do niej zaufanie i sugerowałbym bardziej LENOVO. Druga rzecz to nie będziesz zachwycona Windowsem 8, bo to wymaga dużego przyzwyczajenia. Edytowane 4 Lipca 2013 przez carusek (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Aidekk Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Marta, jeśli chcesz lapka tylko do tego co napisałaś to jesteś w stanie urwać jeszcze 200-300 zł z ceny, może nawet więcej. Poszukaj jeszcze, no chyba, że z jakiegoś nieznanego mi powodu musi być ta Toshiba Polecam tez brać bez Windowsa bo teraz wszędzie wciskają 8. Zakupiłem sobie Windows 8 i byłem użytkownikiem przez 4 miesiące - masakra! Jeszcze z rok im zejdzie do doprowadzenia go do porządku. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Zebra Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 sugerowałbym bardziej LENOVO mam teraz Lenina, poprzedni też był tej firmy - jak działa to działa, a jak masz problem, to ten ich serwis pozostawia wiele do życzenia... ale nie chce generalizować. 0 Cytuj "Powiedz mi, że nigdy nie przystanąłeś przy swoim sprzęcie w garażu i nie ogarnęła cię nieopisana radość z powodu faktu, że ten motocykl się tam znajduje…"
:Valdi: Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Polecam tez brać bez Windowsa bo teraz wszędzie wciskają 8. Zakupiłem sobie Windows 8 i byłem użytkownikiem przez 4 miesiące - masakra! Jeszcze z rok im zejdzie do doprowadzenia go do porządku. Zgadza sie w 100%....ale czasami zdarzają się jeszcze rodzynki z siódemką...I zdecydowanie odradzam Asusa. Może kiedyś były ok, ale teraz moja żona ma i w ciągu roku trzy razy lądował w serwisie. 0 Cytuj http://www.kerala.com.pl
Turboldz Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Myślę że każdy ma inne zdanie co do Firmy mnie jakoś Lenovo nie zachwyca moja Toshiba śmiga w tym momencie u koleżanki chyba z 7 rok, matula używa Samsunga i również jest zadowolona ja obecnie mam Sony już 2 rok i też jest ok a z Lenovo akurat nie miałem pozytywnych doświadczeń. Więc wybierz najlepiej taki który Ci się podoba. Ale jak możesz zauważyć wszyscy zgadzamy się w jednym Windows 8 to totalna porażka miałem z nim styczność jakieś 2 tyg. temu i nie wiedziałem co gdzie i jak zresztą tak samo jak i właściciel owego lapka. 0 Cytuj www.szpiegowskie.com.pl
Arpe Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) zobacz to: http://allegro.pl/ibm-lenovo-t61-2x2-2ghz-quadro-1680x1050-xp-7-fv-i3350203342.html starszy model, ale niezniszczalny, do tego co pisałaś wystarczy z zapasem, rozdzielczość matrycy do dzisiaj w wielu modelach nieosiągalna, szczególnie w tej cenie niech Ci z tej Visty zrobią XP PRO trzeba się tylko dowiedzieć jak gwarancję realizują co do napraw, to radzi sobie Alibaba na ul. Duńskiej i pamiętaj tylko matowa matryca, lustro masz w łazience i przedpokoju Aidekk: jeśli wytrzymałeś 4 miesiące z 8 tzn, ze firma zrobiła postęp, ja Vistę wyp... na drugi dzień po zakupie lapka Edytowane 4 Lipca 2013 przez Arpe (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Lepiej na bitumice niż w botanice.
chylon Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Popieram także mam TOSCHIBEA i działa mi bez problemów od 5 lat także polecam ani razu serwisu nie widział 0 Cytuj Auto Szkoła - Girls School - Łódź - Nauka jazdy dla kobiet biuro@girlsschool.pl tel.: 666-033-039
elfeti Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 co do 8ki jest inna i na pewno jej zalety można docenić dopiero mając kompa z ekranem dotykowym, w innym przypadku faktycznie tylko utrudnia życie, co do konfiguracji itp nie jest aż tak źle, chociaż przesiadka np: z xp może być bolesna... i nie ma co porównywać z Vistą bo to był totalny niewypał. Co do firm to faktycznie każdy ma swoje zdanie ale z laptopami podobnie jak z motocyklami, jak dbasz tak masz... np: taki Dell do czasu jak nie można było kupić w hipermarkecie był uważany za świetną markę, teraz "marketowe modele" to sam plastik i nic więcej. Oczywiście mają XPS, Vostro ale to inna półka cenowa, tak samo ma HP z elitebookiem i inne firmy typu wspomniane Lenovo (ThinkPad'y T potrafią być "niezniszczalne")... Apple trzyma jakość ale i cenę... Tak więc rozpisywanie się, że ta marka lepsza, ta gorsza nie ma tu znaczenia, w tym przedziale cenowym o którym tu mowa dużych różnic nie będzie, największe w wyglądzie i wykonaniu i tego bym się trzymał... @Marta wybierz sobie, ze 3 które się podobają, potem wybierz ten najlepszy w stosunku jakość/cena i tyle. I w dobrej sieci dystrybucji by nie było problemów z ewentualnymi roszczeniami gwarancyjnymi 0 Cytuj
Thebestof78 Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 oki biorę to sobie do serca do tej pory miałam samsunga ( ponad 4 lata) i było oki oprócz problemów z gniazdem ładowarki 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...
Aidekk Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Aidekk: jeśli wytrzymałeś 4 miesiące z 8 tzn, ze firma zrobiła postęp, ja Vistę wyp... na drugi dzień po zakupie lapka Windows 8 kupiłem (nie wiem po co) bo miałem legalną 7 i nie wie co mnie podkusiło by wydac i sprawdzić nowy CUDOWNY produkt M$. Wytrzymałem 4 miesiące tylko dlatego, że nie chciało mi się robić downgrade, niestety ta opcja nie jest możliwa bez formata albo instalowania 2 SO na 1 dysku - tak czy inaczej nieporozumienie. Poza tym pracuję na serwerowych Windowsach więc ta wiedza i 4 miesiące męki nei poszło na darmo, teraz lepiej ogarniam serwerówki do tej pory miałam samsunga ( ponad 4 lata) i było oki oprócz problemów z gniazdem ładowarki Ja mam Acera, nie do zabicia a to co przeżył to historia... powinien mnie za to zgłosić do sądu rodzinnego. Samsung to też dobry lapek. Ostatnio kobita kupiła Fujitsu i też nie ma na co narzekać, jestem nim mile zaskoczony P.S. - jedyna wada Acerów to matryca błyszcząca (glare). Lepiej zainwestować w matową bo praca w dzień jest o wiele wygodniejsza: Asus. Samsung, Fujitsu etc. Powiedz mi jeszcze jedną bardzo ważną rzecz: mianowicie do czego ma być ten lapek? Będziesz z nim jeździć? Bo jeśli ma to być zastępstwo za komputer domowy ( z oszczędności miejsca np) to bardzo polecam lapki 17,3". Ja kupiłem jeden i już nigdy nie wrócę do 15,6 czy 16 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Thebestof78 Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 zastępstwo za komputer domowy żebym go mogła nosić ze sobą po pokojach 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...
carusek Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 To ja jeszcze powiem, że wszystkie starsze lapki będą działać dłużej niż nowe. To co jest teraz ma wytrzymać gwarancję. I mówię to z doświadczenia, bo prowadzę serwis laptopów i na dzień dzisiejszy częściej trafiają laptopy, które mają ma 2-3 lata niż 5 i więcej. 0 Cytuj
Tomi Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Teraz wszystkie laptopy mają służyć przewidziany dla nich czas (2-4lata). Żeby była rotacja. Psuje się i wymieniasz. Do tej pory miałem 2 laptopy HP, Fujitsu-Siemens, Lenovo i Mac(ale to inna liga). Najfajniejszy był HP 620 (mimo, że najtańszy), niestety HP mają to do siebie, że się przesadnie grzeją (chociaż w zimę mi to nie przeszkadza). W rodzinie były jeszcze Acery, Asusy i jakieś no name. Acery - nie do zajechania, do tej pory śmiga. Asus - niezła jakość wykonania. Ja bym jedynie radził zwrócić uwagę na układ klawiatury. Niektóre klawiatury (np. w MSI) mają w dziwnych miejscach klawisze '/', '\' oraz funkcyjne windowsa. Mi to przeszkadzało. A przy kupnie lapka z allegro dobrze jest sprawdzić jeszcze czy klawiatura jest 'qwerty' czy też 'qwertz'. edit: A tu jest lista laptopów pod windowsa, które najmniej się zawieszają. Edytowane 4 Lipca 2013 przez Tomi (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007
Aidekk Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 zastępstwo za komputer domowy żebym go mogła nosić ze sobą po pokojach To moim zdaniem tylko 17,3". Wygodniejszy, poręczniejszy, większa klawiaturka i monitor - wygodniej się pracuje. Ja polecam: http://www.x-kom.pl/p/124941-notebook-laptop-17-3-acer-v3-771-i3-2348m-4gb-500-dvd-rw.html Jeśli cena akceptowalna to nie powinnaś żałować zakupu. P.S.: za 10% ceny w xkom dostaniesz dodatkowe 2 lata gwarancji, czyli w sumie 4 lata (jeśli kupujesz na firmę to jest odpowiednio 1 i 3 lata). Jedyna wg mnie jego wada to błyszcząca matryca, no ale w tej cenie... Wszystkie 17stki do 2000 zł mają błyszczącą matrycę 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Anabell666 Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Thebestof78 - polecam Ci ultrabook, z dotykowym ekranem - Acer Aspire V5 a ... i lekki jest, także jak się będziesz przemieszczać miedzy pokojami, to nie odczujesz klamota ... i ma Windowsa 8 jak sobie podotykasz kafelki, to z pewnościa Ci sie spodoba bardziej Polecam tez brać bez Windowsa bo teraz wszędzie wciskają 8. Zakupiłem sobie Windows 8 i byłem użytkownikiem przez 4 miesiące - masakra! Jeszcze z rok im zejdzie do doprowadzenia go do porządku. ... a ja własnie od dni paru jestem w posiadaniu owego Windowsa powiem więcej- sama go wybrałam, autonomiczna decyzja w 100 % i nie gryzie a rozwijać się trzeba, bo za chwilę Visty i XPeki odejdą do lamusa ... 1 Cytuj Ludzie na poziomie trzymają się w pionie
TomaszVV Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 ... a ja własnie od dni paru jestem w posiadaniu owego Windowsa powiem więcej- sama go wybrałam, autonomiczna decyzja w 100 % i nie gryzie a rozwijać się trzeba, bo za chwilę Visty i XPeki odejdą do lamusa ... Obstawiam, że Win7 będzie odchodził do lamusa w tempie XP... więc spokojnie 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi