Skocz do zawartości

Mikołajki

JAKUBKO

Rekomendowane odpowiedzi

Organizatorem był Pedre < zawsze się tak przedstawiał nawet w TV.Jak chcecie info u źródła to zawsze byłą zbiórka na gdańskiej 129 przy sklepie Fan Bike < więc sądzę że oni też maczali palce w organizacji.

wydaje mi się że w tym roku to już zabraknie czsu na zorganizowanie przejazdu . Za dużo załatwiania formalności związanej z pozwoleniami , wytyczonymi trasami przejazdu i zabezpieczenia takiej " imprezy "

Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić.... ;)

podpisrx.jpg

raczej nigdy bo nie mamy takich ulic :Da w Lodzi to nigdy sie nie da nic zrobic, nie pierwszy raz. Jacy wlodarze takie miasto...

Wlasnie ze sa np. Piotrkowska ;] Dobra jak cos dacie rade zorganizować wmiare szybko to mozna przesłac to tez na inne fora itd i wtedy moze sie zebrac wmiare konkretna ekipa :smile:

MOTORY SĄ WSZĘDZIE!!

Chyba za dużo uwagi jest skupionej na "paradzie, trasie przejazdu i promocji forum" ( http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/pout.png ) niż na sednie sprawy. Teoretycznie żadna władza zwierzchnia nie byłaby nam potrzebna. Najważniejszym byłoby dogadanie się z domami dziecka, czy życzą sobie takiej wizyty i jak by ją widzieli, ale na to mamy za mało czasu. Bo o ile jakiś wspólny wypad na który deklaruje się 20 osób a przyjeżdża 5 można przełknąc to nie wyobrażam sobie sytuacji w której zawiedzione mogłyby być dzieciaki (bo jednak część nie przyjechała bo coś tam). Dlatego uważam, że jeśli w ostatniej chwili nie wyjdzie informacja od organizatorów poprzednich akcji to w tym sezonie będziemy się jeszcze musieli wstrzymać i ewentualnie w następnym podejść do tematu z należytą powagą.

Chyba za dużo uwagi jest skupionej na "paradzie, trasie przejazdu i promocji forum" ( ) niż na sednie sprawy. Teoretycznie żadna władza zwierzchnia nie byłaby nam potrzebna. Najważniejszym byłoby dogadanie się z domami dziecka, czy życzą sobie takiej wizyty i jak by ją widzieli, ale na to mamy za mało czasu.

podzielam opinię, to kwestia wyboru, lans czy radość dzieciaków, w 2009 z kilkoma motórzystami pojechaliśmy na tą paradę do łodzi, zrobiliśmy kawałek trasy w paradzie ale potem oderwaliśmy się od grupy i w kilka maszyn pojechaliśmy do domu dziecka w grotnikach, nie zapowiadaliśmy się ale nie było problemów z przyjęciem nas, rozdaliśmy słodycze, pogadaliśmy z maluchami, trochę zdjęć - wierzcie mi, ta wizyta w dd dała mi o wile więcej frajdy niż jazda w całej tej paradzie,tutaj nie trzeba żadnej organizacji, zadzwonić do dd, zapytać co im potrzeba, z tego co pamiętam to przydatne są zwyczajne środki czystości dla dzieciaków, oczywiście słodycze jak najbardziej, zebrać się, każdy kupuję co i ile może, jedziecie do dzieciaków w strojach mikołajów i dajecie im radośćhttp://domdzieckagrotniki.pl/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=9

nie ufaj, nie proś, nie bój się...

Czasu mało, więc trzeba przejść do konkretów.Policzmy szable, zobaczmy ile nas jest i ile domów dziecka będziemy mogli odwiedzić. Potrzebne informacje: gdzie kupić stroje, co może być potrzebne, ile maszyn trzeba liczyć na jeden dom. Jeśli się zbierze np do czwartku jakaś grupa to skontaktujemy się z domami i zobaczymy co potrzebują. Kontakt proponuję odwlec do ostatniej chwili, głównie ze względu na niewiadomą pogodę (bo rozumiem, że akcja odbyłaby się w niedzielę?). 1.Koper

ja strój kupuje w tesco dzien wczesniej ale mysle ze nie tylko tam i ja jade tak czy tak z ludzmi umówimy sie okolo 10-11 i w miasto jakies dwa domy dziecka i jakis szpital i na stacje z mc donaldem a wieczorem grzaniec szczegóły dopisze jak co

007.gif

po 1 nie Pedre, tylko Padre ;)

Fan Bike z Gdańskiej się przeniósł dłuższy czas temu to po 2.

a po 3 chyba najważniejsze, zerknijcie na wątek z koleżeńskiego forum:

http://www.nagumie.pun.pl/viewtopic.php?id=1038

"z informacji jakie do mnie dotarły w bierzacym roku MotoMikołaje spotykają się 04.12.2011 na Placu Wolności o godz 12

obowiazkowy strój oczywiście dla uczestników i duuuzo cukierkow ze soba."

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Tomek jak najbardziej przybywajcie :)Tak jak pisał wcześniej jaquzie chłopaki z sąsiedniego forum zgadują się tak " Plan jest następujący zbieramy się na Placu Wolności o 12:00 i ruszamy najpierw do Pabianic, Konstantynowa, Aleksandrowa, Zgierza i kończymy na Manufakturze w Łodzi."Proponuje abyśmy zgadali się o 11;30 u mnie na Drewnowskiej na placu i wyruszymy razem na miejsceNie ma konkretnego organizatora więc i my i chłopaki z innego forum organizują się na własną rękęNapiszcie czy taka opcja wam pasuje

007.gif

igzakli. jak nie będzie śniegu i lodu, nowy strój mikołaja w tesco kosztuje 15zł (a nawet chyba 11, bo jakaś zniżka była).kg cukierasów, i na 12 na plac wolności.

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Myślę że warto podjechać na ten plac i podpytać chłopaków czy planują odwiedzić dzieciaki czy jedynie brać udział w paradzie.Zawsze możemy odłaczyc się od reszty i odwiedzić dom dziecka.Myślę jednak że skoro warunkiem przybycia jest przywiezienie minimum 1kl cukierków to że jednak planują odwiedziny u dzieciakówJeśli maja konkretny plan to warto się podłączyć bo u nas zainteresowanie mierne :sad2:

007.gif

dokładnie ludzie dzelili się na grupy i rozjezdzali sie po placówkach i pewnie tak też bedzie w tym roku nie chce mi się wierzyć że chodzi tylko o parade

007.gif