Jędrzej Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 A ja odradzam TP-LINK. Sam właśnie zmieniam router na Linksys (Cisco), bo mój się "zapycha" od torrent'ów. 0 Cytuj wolę dwieście po mieście
Tomi Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Tp linki są najlepsze z kategorii cena/jakość. Miałem kilka routerow, m.in: asus, linksys, netgear, tplink, d-link i jakiś chiński no-name. tp-linkow miałem pare i wszystkie były świetne. Wymagaja jedynie poprawnej konfiguracji. U mnie żaden sie nie zapychal. Teraz każdemu znajomemu polecam tp-linki. Nawet tym co mieli linksys. Niby dobra firma a jednak... Ludzie mają dość zwieszonych sprzętów. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007
Jędrzej Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Tp linki są najlepsze z kategorii cena/jakość. Miałem kilka routerow, m.in: asus, linksys, netgear, tplink, d-link i jakiś chiński no-name. tp-linkow miałem pare i wszystkie były świetne. Wymagaja jedynie poprawnej konfiguracji. U mnie żaden sie nie zapychal. Teraz każdemu znajomemu polecam tp-linki. Nawet tym co mieli linksys. Niby dobra firma a jednak... Ludzie mają dość zwieszonych sprzętów. Jeżeli chodzi o stosunek ceny do jakości to faktycznie masz rację. TP-LINK'i chodzą całkiem przyzwoicie po zmianie oprogramowania. Jednak cisco to zawsze cisco nawet w tańszej wersji jaką jest Linksys. 0 Cytuj wolę dwieście po mieście
Tomi Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Jeżeli chodzi o stosunek ceny do jakości to faktycznie masz rację. TP-LINK'i chodzą całkiem przyzwoicie po zmianie oprogramowania. Jednak cisco to zawsze cisco nawet w tańszej wersji jaką jest Linksys. Też tak kiedyś myślałem. Niestety najtańsze nie są lepsze. Miałem i szybko wymienilem na tplink. Nawet zmiana oprogramowania niewiele dawała. Dziwnie się wieszal. A to że ma nalepke cisco nic nie daje. Z gowna bata nie ukrecisz. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007
Jędrzej Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Widzę, że admin interweniował Ja pozostaję przy swoim, a Ty przy swoim. Zobaczymy co na to inni 0 Cytuj wolę dwieście po mieście
Suchy-wolk Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ja generalnie uważam, że TP-Link to dobra firma, dla osób które nie wymagają zbyt wiele i potrzebują trochę posufrować po necie za pomocą Routera. Na dłuższą metę moje dwa modemy w/w firmy się przegrzewały, musiałem często restartować. Przeszedłem do D-Link i problem zniknął, ale tak na prawdę to od ponad roku korzystam z darmowego routera od usługodawcy Internetu i jest super. Konfiguracja banalna, zabezpieczenie Wi-Fi dobre i co ważne, zerowe koszty w zakupie. 0 Cytuj Masylant – Marketing dla Motoryzacji Tworzymy skuteczne kampanie dla branży motoryzacyjnej – od strategii po realizację.📍 Cała Polska | 📧 biuro@masylant.pl | 🌐 www.masylant.pl
Jędrzej Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ja generalnie uważam, że TP-Link to dobra firma, dla osób które nie wymagają zbyt wiele i potrzebują trochę posufrować po necie za pomocą Routera. Zgadzam się w 100% 0 Cytuj wolę dwieście po mieście
Tomi Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Obecnie mam model wr2543nd. Jest to bardzo wydajny router. Kupiłem go do stworzenia sieci łączącej kilka urządzeń. Telefony, laptopy, dysk NAS, no i chciałem coś do przesylu plików na TV z tego dysku. Oczywiście po wifi, tak więc musiał być wydajny. Nic sie nie przycina, nic sie nie wiesza nawet pod dużym obciążeniem. Ja jestem zadowolony. Po co przeplacac? ;-) 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007
Jędrzej Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 WR2543ND to całkiem przyzwoity sprzęt. To już "wyższa półka" w ofercie TP-LINK'a. 0 Cytuj wolę dwieście po mieście
carusek Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 Jako osoba siedząca w komputerach też powiem, że w kategorii jakość/cena wygrywa TP-Link. Cisco OK, Linksys nie zawsze (wbudowane anteny bez możliwości zmiany na mocniejsze). Jak ktoś chce coś lepszego, to może rzucić okiem na routery ASUS-a - też fajne zabawki. 0 Cytuj
Aidekk Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 Jędrzej, miałem ten sam problem z zapychaniem się routera TP-LINK u mojego ojczulka w rodzinnym mieście. To tygodniu przestawał odpowiadać i nic nie pomagało, nawet restartować nie bardzo się chciał. Pomógł update firmware. Nowe TP-LINK nie mają już tych problemów. Tak czy inaczej z moim podobnych problemów nie było a torrentów ściągnąłem na nim masę Jestem od dawna zwolennikiem TP-LINK i porównywałem z Linksysem czy innymi pod względem funkcji za tę samą cenę. Miernie wypadały... Niedawno zmieniłem wysłużonego TP-LINK TL-WR340G na nowy i szybszy TL-WR841N. Nie narzekam, zaciąga z dobra prędkością i wszystko co na nim używam (Bandwith QoS, DHCP reservation, MAC filtering, WPA-PSK, port triggering, firewall with DOS/DDOS protection, PPPoE) działa bez zarzutów. Jest co prawda nowa wersja firmware, ale z tego co czytam to niewiele wnosi do tematu: Posiadany firmware: V8_121101 Nowszy dostępny: V8_130506 Zmiany: Improved WAN-Auto-Detect policy and optimized Quick Setup process;Fixed some vulnerabilities and improved security;Added auto WDS function. Na razie nic nie potrzebuję, no może punkt 2 ale jakoś nie spieszy mi się z update dopóki wszystko działa 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Jędrzej Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 A ddwrt w tym modelu jak się sprawuje? Sprawdzałeś? 0 Cytuj wolę dwieście po mieście
Aidekk Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 A ddwrt w tym modelu jak się sprawuje? Sprawdzałeś? Nie sprawdzałem. Jedyny firmware jaki testowałem to ten rekomendowany przez TP-LINK. Nic pseudo-linuxowego nie instaluję 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Tomi Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 dd-wrt wrzuciłem do tp linka 340 (takiego jak Aidek sprzedaje). Był fajniejszy pod względem konfiguracji. Podobało mi sie to, że miałem irssi i gg na routerze. Ale wyraźnie brakowało mu mocy. Ale nie polecam. Jeśli ktoś chce pseudo serwer to lepiej zakupić pasywnie chlodzony terminal ew. coś w obudowie mini-itx. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007
Jędrzej Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 za mało ramu. ten router ma tylko 16 MB. 0 Cytuj wolę dwieście po mieście
Aidekk Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 Aidekk router już sprzedał, ale dalej reklamuje TP-LINK bo są dobre, proste w obsłudze i 90% wyjadaczy chleba nic więcej nie potrzeba 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
JaRoD Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 W zasadzie i Linksys i Tp-Link wymaga zmiany softu na jaiiś typu OpenWRT, Tomato itp. aby działał stabilniej. Wszystko zalezy od modelu i zastosowanego Chipu. 0 Cytuj -- http://tinyurl.com/FB-JaRoD
Rekomendowane odpowiedzi