Skocz do zawartości

Gs 500 Łódź, Przybyszewskiego

motoTomasz

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby ktoś chciał jechać oglądać GS500E EL055C VTTBK4221001001...  do komisu na Przybyszewskiego w Łodzi to niech sobie od razu odpuści.

Chodzi o http://otomoto.pl/suzuki-gs-gs-500-e-zadbany-M3690810.html

Gdy już udało się go odpalić, a nie należało to do łatwych czynności, usłyszałem dupstep. Klepało wszystko - dół silnika, skrzynia biegów, góra silnika. Pojechałem tym do Motorwings i Michał niemalże mnie wygonił jak go usłyszał.

Osłuchał i stwierdził "rozrząd, panewki, skrzynia śmieć" i zgasił silnik.

Po dobrych 30 minutach pracy silnika aku się nie naładował nawet minimalnie.

Diagnoza - ładowanie 12,4 V. Śmieć.

Obroty 1700 rpm i nie chciały zejść.

Wszędzie nawalone czerwonego silikonu.

Owiewka tylna z GS500F.

Jedynym plusem było to, że moto jechało w miarę prosto.

Filmik z pracy tego klekota:

post-2367-0-29035200-1372373673_thumb.jpg

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

"Panie, szef przedwczoraj nim na Rokicińskiej 160 km/h leciał"

taaaa, to szybka była ta laweta :smile:

Szef: "Panie, to jest giees, one tak chodzą. Miałem kilka i wszystkie tak chodziły." 

No jak na moto mające lekko ponad 13 tyś km na liczniku to chodzi wręcz idealnie;)

Ja miałem gs500e i gs500f z przebiegami po 25-30 tyś i żaden nie wydawał takich dźwięków jak to cudo.

Aaaa i jeszcze jedno, moto nie dało się odpalić "na popych" więc rozrząd jest popitolony równo.

A teraz tak na marginesie, gdyby ktoś coś słyszał o SPRAWNYM GS500E to prosiłbym o info. Szukamy i co jeden to "lepszy".

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

taaaa, to szybka była ta laweta :smile:

No jak na moto mające lekko ponad 13 tyś km na liczniku to chodzi wręcz idealnie;)

Ja miałem gs500e i gs500f z przebiegami po 25-30 tyś i żaden nie wydawał takich dźwięków jak to cudo.

Aaaa i jeszcze jedno, moto nie dało się odpalić "na popych" więc rozrząd jest popitolony równo.

A teraz tak na marginesie, gdyby ktoś coś słyszał o SPRAWNYM GS500E to prosiłbym o info. Szukamy i co jeden to "lepszy".

A może ma silnik od ducati z flakami od pralki frani i sv-ki, wy się nie znacie prostaki :P

:P

a ja myślałem że mój "stukał" haha

Ja tam stuków nie słyszę,tylko pracę na ponad jeden gar.

To było dobre,bo jak  mi zabrakło wachy to  też na pych nie   odpalił :laugh2:

Osłuchał i stwierdził "rozrząd, panewki, skrzynia śmieć" i zgasił silnik.

Oraz zaparkowali w pobliskim kontenerze na śmieći.

Nikogo  nie bronię,ale moto nie domaga  na jeden gar,i tekst "Chodzi jak by  ten, oleju nie było"-Szkoda że nie napisałeś czy ktoś  sprawdził stan oleju w serwisie :laugh2: :lol: :laugh2: .Chyba nie słyszeliście grającej panewy.Jw. nie bronię ale  kto słyszy tam panewkę? :rolleyes: Nie kupiłeś to spoko,ale co do filmu to chyba przesada,jak skrzynia pracowała jak jechałeś?

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE

w kwestii formalnej, to jest to F'ka ze zdjętymi owiewkami, bo ma chłodnicę oleju, ale ogłoszenia już nie ma jak widzę

Poziom oleju był na maksa. Trochę się namęczyłem zanim udało mi się odkręcić korek wlewu oleju.

Paliwa było dużo więc to nie był powód niechęci do odpalenia.

Skrzynia chodziła z wyraźnym oporem i niekiedy nie wchodził bieg przy zmianie w górę.

Natomiast w dół zbijała płynnie.

Film nie oddaje wszystkich dźwięków jakie płynęły z tego sprzętu.

Michał z Motorwings osłuchał go stetoskopem i określił go jako padło.

Natomiast Mati stwierdził, że najgorsze jest to, że ktoś go kupi.

Pewnie zostanie zalany jakimś motodoctorem i pójdzie w Polskę.

Podsumowując:

Masz chęć? - kupuj. Nie masz? Nie bierz i tyle.

Stayin' Alive

Myślę, że połowa sukcesu to kupić sprzęt od właściciela (co ma go na siebie zarejestrowanego i minimum jeden sezon pojeździł) a nie od handlarza, co patrzy tylko aby zarobić.

Burek 400 K3:
icon3.png

W opisie było "super stan" czy coś w tym stylu a cena bodajże 7 tyś. W każdym razie cena była nieadekwatna to stanu.

Stayin' Alive

• 8 miesięcy temu...

http://allegro.pl/show_item.php?item=4106992471

http://allegro.pl/suzuki-gs-500-2002rok-3-inne-szt-i4100999786.html

Moja kobieta szuka właśnie GS'a, podesłała mi link do tych ogłoszeń i zastanawiam się, czy to nie jest ten handlarz o którym pisze motoTomasz? Ktoś go może zna? Nie jest daleko, zawsze można podjechać, ale jeśli gość specjalizuje się w obrocie padliną, to szkoda sobie psuć nerwy.

Niestety, w sobotę byliśmy na oględzinach sztuki z rąk prywatnych, niestety właściciel nie wiedział o nim nic, mało jeździł (pierwszy sezon, pierwsze moto), ale stwierdził, że czas się przesiąść na lytra :smile: