Skocz do zawartości

Egzaminy 2013 - Kto Zdawał?

em412

Rekomendowane odpowiedzi

Ja juz tez swierzo po egzaminie. Zdawalem w poniedzialek i udalo sie za pierwszym razem :smile: przyznam ze egzaminator nawet sympatyczny pogadalismy troche zanim sie ubralem i jazda. Na 8-ce prawie wywrotka ale udalo sie wybronic dodajac gazu :smile: reszta manewrow prosta, dodatkowo hamowanie awaryjne i wyznaczonym miejscu na placu. Pojechalismy na miasto mialem nadzieje ze o 10 bedzie luzno na miescie a tu palki cale stoi. Pojechalismy zrodlowa potem w lewo, polnocna, anstada , pomorska , kaminskiego , rewolucji , uniwersytecka , pomorska , konstytucyjna i tam kolo hali sportowej, potem w lewo w strone pomorskiej , pomorska na lubumbowo tam oczywiscie zawracanie w tej uliczce najpierw jedno a po chwili dwukierunkowej i juz powrot na smutna. Wszystko oplacone i moze w przyszlym tygodniu bedzie juz nowy plastik :smile:

No to gratulacje:)

A co do tego plastiku to spokojnie, ja zdałem 14 a 20 dopiero były dokumenty w wytwórni papierów wartościowych:) wiec myślę ze jeszcze tydzień poczekam:)

a kiedy było 1 na nielegalu ?  :whistling:  ^_^

ps. właśnie zapchałem się wiórkami kokosowymi  :laugh2:

gratulacje, i witamy w świecie legalnego (czyli już z brief'em) kołowania 2oo  B)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

J. gratuluję ;)

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Już się tak nisko nie schylaj bo Ci coś w kręgosłupie strzyknie ;)

Pamiętaj, że ogrom wiedzy dotarł do Ciebie w parówce :P

Najlepszego i najpierw gaz ;)

Edytowane przez motoTomasz (wyświetl historię edycji)

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

W końcu odebrałam prawko ale oczywiście pogoda nie sprzyja testom :sad2:

Jeżeli musisz wybierać pomiędzy byciem sobą a realizacja marzeń, zastanów się czy to napewno Twoje marzenia...

• 11 miesięcy temu...

Gdyby ktoś z szukających informacji nt egzaminu był zainteresowany przebiegiem trasy - wklejam swoją z zeszłego tygodnia.

Podobno jest dosyć popularna, tak przynajmniej słyszałem, plus żeby zobaczyć jak to wygląda przed swoim egzaminem - dwa razy sobie pojechałem za egzaminatorami jak egzaminowali kogoś i z drobnymi wariacjami ale trasa była właśnie taka.

Na co warto zwrócić uwagę:

1. przy skręcaniu i przecinaniu ścieżki rowerowej (np z Pomorskiej w Tamka) obejrzeć się głęboko za siebie czy rowerzysta nie jedzie

2. zawracanie na Lumumby - nie przy samym krawężniku

3. skręt w lewo z Północnej w Sterlinga - spojrzeć w prawo czy ktoś nie skręca w prawo bo ma pierwszeństwo mimo że już jesteśmy na Sterlinga (podobnie ze Sterlinga w lewo w Pomorską)

I to chyba tyle.

Mapa w sporym oddaleniu, ale raczej chyba da się łatwo odczytać dla Łodzian. Jakby nie to pytajcie.

461d51015ad21.png

• 1 miesiąc temu...

Witajcie,

dziś rano zdałem egzamin praktyczny na kategorię A w łódzkim WORDzie, więc podzielę się trasą:

WORD -> Smutna -> Palki -> Wojska Polskiego -> Brzezińska -> Kerna -> Brzezińska -> Janosika -> Pszczyńska -> Krokusowa -> Pomorska -> Tamka -> Telefoniczna -> Doły -> Smutna -> WORD

post-5208-0-57201200-1444155832_thumb.jpg

Egzaminował mnie Piotr Pawlicki.

Pozdrawiam,

K.

GS500 icon3.png

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

W ubiegły czwartek zdawałem.

Trasa podobna to powyższych z małymi zmianami. 

Smutna->Łomnicka->Wojska Polskiego->Brzezińska->Kerna->Brzezińska->Janosika->Telefoniczna->Doły->Smutna

Bonus podczas egzaminu, odbywało się szkolenie SW, jakieś cyrki na smutnej, strzelanie dym i pełno policji straży i karetek. Wordowe radyjka działały na tej samej częstotliwości co służb, więc przez sporą cześć egzaminu słyszałem rozmowy służb.