Skocz do zawartości

Egzaminy 2013 - Kto Zdawał?

em412

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Dzięki ;)

Tak na chłodno: raz brakło mi "mocy" na ósemce i musiałem się ratować ucieczką niestety przez linię, za drugim razem poszło jak z płatka i placyk cały bezbłędnie,

Na mieście: po zawróceniu przy Wojska Polskiego na światłach przy Smutnej "złapało" mnie żółte i dzięki ABS'om zatrzymałem się przednim kołem za linią zatrzymania (a Robert mówił - przewiduj... :whistling: ) i przy skręcie z Pomorskiej w Tamka (w lewo) nie wjechałem na torowisko tylko stanąłem obok torowiska (na czerwonym) i tu była uwaga, że za daleko od osi jezdni... i w zasadzie tyle.

Ogólnie - nie taki diabeł straszny jak go malują.... więcej stresu niż to warte ;)

Edytowane przez kamaras (wyświetl historię edycji)

kamaras

ccm250.png

• 2 tygodnie później...

Tadam przyszła i pora na mnie :biggrin: Od dziś (tzn za około 2 tyg jak się zlitują w wydziale komunikacji) mogę się przesiąść legalnie do przodu i szlifować swoje umiejętności już bez pomarańczowego kubraka ;) 

Egzamin zdany z jedną poprawką na omijaniu ( brakło 3km przy drugim przejeździe). Pan egzaminator bardzo sympatyczny po krótkiej wymianie zdań mój stres ustąpił i spokojnie wykonywałam kolejne zadania. Na mieście też luzik tylko zaskoczył mnie fakt że nie mogę do niego mówić tylko muszę machnąć głową w celu potwierdzenia że rozumiem jego polecenie. Na ul:Brzezińskiej mijał mnie motocyklista i pozdrowił lewą ale przepraszam nie odmachałam ( tylko mnie tu nie linczujcie na egzaminie człowiek boi się własnego cienia ;) )

Podsumowując nie taki diabeł straszny jak go malują :biggrin:

Aha i do 12 wszyscy którzy byli przede mną zdali tak powiedział pan egzaminator :smile:

Do zobaczenia na drodze LWG :smile:

Jeżeli musisz wybierać pomiędzy byciem sobą a realizacja marzeń, zastanów się czy to napewno Twoje marzenia...

A jak tam u nich z kaskami? Pamiętam jak zdawałem na Smutnej i były do wyboru dwa kaski: jeden strasznie mały a drugi strasznie duży. Komunikacja była dwustronna i musiałem potwierdzać, że zrozumiałem. Do powtórki było zadanie z hamowaniem awaryjnym ponieważ byłem kompletnie zaskoczony i go nie wykonałem :-)

Edytowane przez saffal (wyświetl historię edycji)

A jak tam u nich z kaskami?

Były dwa XL i chyba M ale ja mam duża bańkę wiec od razu wzięłam XL miałam mały kłopot z zapięciem bo mój kask zapina się zupełnie inaczej i ten pan który jeździ z egzaminatorem mi pomógł :smile:( też bardzo miły człowiek :smile: )Kask śmieszny bez szczęki i szybka nie chce się zamknąć ;) Miałam hamowanie w wyznaczonym miejscu i awaryjne na ul: Doły jedno po drugim najpierw wyznaczonym miejscu potem miałam się szybko rozpędzić i zahamować awaryjnie oczywiście wszystko poszło dobrze.

Edytowane przez sysia (wyświetl historię edycji)

Jeżeli musisz wybierać pomiędzy byciem sobą a realizacja marzeń, zastanów się czy to napewno Twoje marzenia...

kaski mają do d..py. jakieś dziadowskie orzeszki - na pierwszej prostej wyłapałem muchę w oko i całe miasto jechałem jak pirat z karaibów - z zamkniętym okiem...

kamaras

ccm250.png

Sysia, hamowanie w wyznaczonym miejscu miałaś przy jakimś znaku?

Na wysokości niebieskiego śmietnika :hihi:

Jaką podali Ci komendę?

cyt: "Proszę się zatrzymać na wysokości niebieskiego śmietnika" :biggrin:

Dziękuje za gratulacje!!! Nawet nie wiecie jakiego mam banana na twarzy że po 17 latach posiadania prawka B udało mi się zrealizować moje młodzieńcze marzenie o prawku A :riding:

kaski mają do d..py. jakieś dziadowskie orzeszki - na pierwszej prostej wyłapałem muchę w oko i całe miasto jechałem jak pirat z karaibów - z zamkniętym okiem...

A ten pomarańczowy kolor jaki twarzowy :P

No to uspokój mnie jeszcze i odp na ostatnie pytanie - lub ktoś kto też zdawał ostatnio.

Zatrzymywałaś się przed 8 i za pierwszym razem przed slalomem wolnym, tak?? a za drugim razem na wolnym już bez stopu?

dokładnie tak jak piszesz Pitt :smile:

no to jeszcze raz gratulacje :smile:!!

gdyby ktoś był zainteresowany, to na stronie WORDu jest info o dniu otwartym  18 lipca - piątek (?? dziwnie bo do tej pory były zawsze w soboty? czyżby pomyłka w dacie?)

Myślę że warto podjechać na dni otwarte bo pokazują cały egzamin i dobrze jest zobaczyć jak wygląda plac manewrowy :smile:

Mnie egzaminowała jakaś miła Pani, która przed rozpoczęciem pokazała cały plac. Po ósemkach zapomniałem z lekkiego stresu gdzie mam jechać ale nie sprawiała kłopotów i zdałem. Jedynie co bym poprawił, to założyłbym swoje spodnie z protektorami bo w przeciwnym razie trzeba ubierać ich ochraniacze, które trochę mi jednak utrudniały..

Edytowane przez saffal (wyświetl historię edycji)

Ja byłam w całym swoim stroju moto nawet kominiarkę swoja wzięłam bo te kaski przechodnie jakoś mnie odrzucają a swojego nie wolno mieć...Jak te WORD-owskie protektory takie jak kaski to ja dziękuję  ;)