Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam i oczekuje malej porady od jakiegoś bardziej doświadczonego mechanika otóż motor stal cały tydzień nie odpalany w garażu i nagle najpierw nie chciał w ogóle odpalić potem jak już odpalił  się kawałek przejechałem motor kręcił się do granic możliwości a teraz przy każdym odpaleniu odrazu kreci się do maxa jeden kolega mówił coś o tyn zaworze na wydechu tylko z ja go wyciaglem i wyczyściłem ale to nic nie pomogło 

Edytowane przez Martino (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Jak się kręci na maxa to zobacz może przepustnica się zacieła.

Zawór wydechowy i tak działa tylko 8 tysięcy a Twój kręci na maxa :P

Opublikowano

linka gazu dziala normalnie a z przepustnica nawet i mozliwe 

doszedlem do tego ze  teraz aprka bez ssania nie odpala a jak juz podlacze ssanie to znów szaleje jak pojebana 

- zawór wydechowy wyeliminowany 

- przepusnitnica wyeliminowana 

ma ktos pomysl co sie moglo popsuc dodam ze ta apka jest po przeróbce w 2 lata temu na 160

Dodam ze po rozmowie z kolezka i jednym mechanikiem doszlimy ze gaznik jest przyczyna tego o to problemu narazie nie mam pomyslu co dalej ale dziekuje za pomoc

Opublikowano

gaźnik zapewne się przycięła linka gdzieś po drodze do gaźnika ale w samym gaźniku przy iglicy

rozbierz gaźnik

Opublikowano

Moim zdaniem lapie gdzies lewe powietrze  i to jest wina tego tylko pytanie gdzie

Opublikowano

ale z tym lewym powietrzem mozliwe ale co tak nagle samo sie zrobilo ?

Opublikowano

a czemu nie mozliwe tez ze uszczelke pod glowica wydmuchnęło

Opublikowano

Ponieważ nie mogłem się uporać z ta usterka sam motor został wstawiony do warsztatu i teraz pozostaje czekać na efekt