Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Kawasaki ZR7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich.Chciałem przedstawić wam swój sprzęt jakim jest Kawasaki ZR7 z roku 1999. Motocykl zakupiłem w świetnym stanie technicznym jak i wizualnym. Kawa odkupiłem od wujka, egzemplarz znany i zaufany.Jak na razie jestem bardzo zadowolony z zakupu :smile: chociaż co ja pojeździłem może kilka km. po jakimś placu i wsio.Jeżeli zrobię prawo jazdy i zrobię kilkanaście kilometrów napiszę coś więcej o wrażeniach itp.Kawa jest to full seria jedyne co ma dołożone to przednia owiewka firmy Puig i dołożone crash pady. :)Informacje ogólneModel Kawasaki ZR-7Rok 1999Kategoria Naked bike Silnik i przeniesienie napęduPojemność skokowa 738 ccmTyp silnika Rzędowy czterocylindrowyIlość suwów 4Moc maksymalna 75.00 KMSkrzynia biegów 5 biegowaWtórne przeniesienie napędu ŁańcuchWymiary i wagiWaga na sucho 210 kg

post-28-0-89799500-1310069815_thumb.jpg

post-28-0-69571200-1310069840_thumb.jpg

Opublikowano

Jak na swój wiek, to na prawdę niezły egzemplarz. Widziałem go w październiku ubiegłego roku, także wiele chyba się nie zmieniło :smile:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

Trochę dziwnie ta szybka wygląda,takie są montowane jako seryjne akcesoria czy jakaś przeróbka ?

Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro

Opublikowano

Jest to owiewka dokupiona firmy PUIG dedykowana do ZR7. Może nie wygląda super pięknie, ale chociaż trochę od wiatru uchroni.

Opublikowano

Właśnie w Naked'ach często te szybki akcesoryjne nie dają takiego efektu, jakby się chciało. Ile zajmuje Ci montaż/demontaż takiej szybki ?

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Opublikowano

zaraz go namówimy na zdjęcie tej szybki :]faktycznie wizualnie ma się jak musztarda do truskawek (chociaż kto wie, może to i dobre połączenie) :laugh2:

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

Może nie jest to najpiękniejsza owiewka :sad2: ale co najważniejsze trochę od wiatru osłania, co w Naked'ach jest uciążliwe. Montaż/Demontaż to zaledwie 4/6 śrubek, lecz w realu tak mocno nie razi ( może się już przyzwyczaiłem ) ;)Może macie jakiś pomysł na ładne niezbyt małe ( ale też nie za duże ) migacze ??

Opublikowano

Do tego motoru? Przód/tył? Nie podobają Ci się te co masz?

Opublikowano

Przód i tył.Właśnie strasznie mi się nie podobają bo Kawa ma trochę zaokrąglone kształty, a migacze są prostokątne tak jak w motocyklach z lat 80-90.Obecnie są takie oryginalne:http://motoallegro.pl/kierunkowskaz-motocyklowy-do-kawasaki-750-zr-7-i1700530949.html

Opublikowano

Faktycznie, seryjne migacze są takie sobie, ja mam okrągłe troszkę, bardziej jak "jajko", może takich poszukaj ? Moim zdaniem są neutralne i nie będę u siebie ich zmieniał mimo "starego design'u".

Opublikowano

Tak mówicie, jakby migacze sprawiały, że motor wygląda 10 lat młodziej... Mnie się wydaje, że najwięcej uwagi na to zwraca właściciel :P No, chyba, że Was to naprawdę drażni.

Opublikowano

Pewnie masz rację :smile: i zostawię oryginały.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ciekaw jestem jakiejś dłuższej wypowiedzi o tym sprzęcie, kiedyś sam się nad taką Kawą zastanawiałem...

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Dawno nic nie pisałem w tym temacie, ale obecnie Kawa stoi w takim stanie:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Uszczelki już zakupione w Kawasaki i odebrane.

Pozostaje dorobienie uszczelki pod pokrywę zaworów, bo w Kawie ich powaliło z ceną :sad2:

Blok i głowica do splanowania.

Na sezon będzie jak nówka :biggrin::smile:

Opublikowano

można wiedzieć co było robione?

można kupić taki materiał

VICTOR REINZ'a (oni raczej gówna nie robią)

i samemu uszczelkę dociąć jak jakaś cena szokująca.

kawka czasem nie parkowała kiedyś na ul. żeromskiego pod siłką?(której już nie ma)

Opublikowano

Niestety ciekł olej :sad2: początkowo nie było to uciążliwe, ale po jakimś czasie już tak ( zrobione ok. 150km i but brudny )

Za samą uszczelkę pod pokrywę powiedzieli 320zł http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/cry.png

I albo sam dotnę uszczelkę, albo dam do dorobienia.

Możliwe że kiedyś tam bywałą. ( kiedyś to będzie już jakieś 2 lata )

Opublikowano

aleś ją rozbebeszył . Toż to operacja na otwartym sercu .

Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić.... ;)

podpisrx.jpg

Opublikowano

Raczej takich modów nie planuję.Dziś głowica i blok zawiezione do splanowania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Super kawa. Lakier cudny tylko ta owiewka.Chociaż jakiś komfort jazdy jest przy większych prędkościach. Coś za coś.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kawusia od dłuższego czasu jest już złożona i przepalona.Został zakupiony olej Motul 5100 10w50 oraz filtr oleju ;)Teraz tylko wymiana oleju, nakleić czerwone paski na koła i można jeździć :biggrin: