Trawa Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Takie rozwiązanie było by bardzo dobre, ale nie wiem czy włodarze naszego pięknego miasta są w stanie o tym pomyśleć. Z drugiej strony rowerzystom pozwolili jeździć bus pasami przez jakiś czas, więc może ktoś pójdzie krok dalej i pomyśli, że rowery są "krewniakami" motocykli, więc i tym można pozwolić jeździć po bus pasach;) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzer Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 A to Wy nie używacie Buspasów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawa Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 tylko podczas dojazdu do najbliższego skrętu w prawo 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 cóż, my nikomu przeszkadzać na buspasie nie będziemy przecież. 1 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal77 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 nom w radiu ostatnio mówili że po rocznej walce motocyklistów udało im się wywalczyć jazdę po buspasie i mają postawić nowe znaki. Więc może i u nas się uda No właśnie po rocznej walce,może powinniśmy coś w tej sprawie pomyśleć?Co sądzicie? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Dobry temat dla naszego stowarzyszenia! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3voQ Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 i akurat do wiosny do sforsowania temat, a w nowym sezonie latamy buspasem na legalu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaJaga Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 W odpowiedzi na wasze pytanie ten temat jest poruszony ale przydała by się osoba która ma dojścia do naszych łódzkich władz oraz osoba która wie jak to fachowo i dobrze opisać by władze zainteresować się tematem , a nie poszło do kosza . Jak taka się znajdzie niech da znać . 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quki Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Mam znajomą która jest członkiem jednego z ugrupowań politycznych w naszym mieście do tego są przeciwni obecnie panującej władzy więc pogadam z nią w weekend i zobaczę czy jest w stanie nam pomóc 0 Cytuj Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaJaga Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 okej , może podpowie jak napisać i gdzie uderzyć , a może sama będzie w stanie nam pomóc , czekam na info po niedzieli 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quki Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Spox, na pewno się odezwę jak coś się dowiem. Pozdro. 0 Cytuj Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quki Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Zgodnie z umową pogadałem i wiem już coś więcej - znaczy się jest osoba która może nam pomóc Przedstawiciela stowarzyszenia proszę o kontakt telefoniczny ze mną pod numerem : 603096925 Pozdrawiam Edytowane 16 Grudnia 2013 przez quki (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaJaga Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Dzięki będziemy w kontakcie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quki Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 No to już wiemy więcej 0 Cytuj Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boromir Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Ciekawe czy coś się ruszyło w temacie Koleżanki i Koledzy nie musicie się martwić ... Was i tak ciężko dogonić-już widzę oczami wyobraźni Śmigły Rydz obok bus pasa jak śmigam 50kmh lub inny skuter a za mną 4 autobusy bo przejechać nie przejadą no chyba że 1 kołem po chodniku .... rewelka . Natomiast Taryfiarze mają full roboty że aż załadować nie mają czasu i to pewnie tłumaczy zgoda dla nich na bus pasy i dlaczego cięgle na pusto się lansują . A teraz ciekawostka z mojego podwórka taksówka nawet pusta może jechać bus-pasem od Kilińskiego aż do Żeromskiego natomiast karetka szpitalna bądź pogotowia tylko na wyjkach . -nieźle 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadol Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Jest chęć, jak najbardziej. Tylko się zastanawiam czy zapis nie musiałby być zmodyfikowany w generalnej ustawie, iż wtedy musiałyby wystąpić różne organizacje, aby znowelizować ustawę. Jednakże uważam, że pomysł dobry tylko wtedy to chyba lepiej się starać o każdy Buspas, nie tylko te nowe, ale te istniejące. Tak jak wspomniał wcześniej Lukkas, w Krakowie można już od stycznia na legalu. Może trzeba wskazać naszym radnym rozwiązanie które się już doskonale sprawdza Ja niestety musiałem na chwilę wyjechać z naszej pięknej Łodzi do KRK, ale chociaż te buspasy mnie tu cieszą PS, nie wiem czy widzieliście już ten znak na głównych alejach Krakowa?? Pierwszy raz widziałem go w zeszłym roku i widać, że naprawdę można! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundurowy88 Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) z racji tego że w robocie przez 12 godz dziennie słucham radia to nie tak dawno obiło mi się coś o uszy że buspasy w całej Polsce mają być dostępne dla motocyklistów ponieważ Oni nie tworzą korków a więc i nie muszą w nich "stać":D a z dniem dzisiejszym znowu się coś w przepisach pozmieniało tylko nie wiem czy drogowych czy znowu na prawko. Pozdrawiam Edytowane 24 Lutego 2014 przez mundurowy88 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 z dniem dzisiejszym znowu się coś w przepisach pozmieniało póki co w telewizorni cisza na ten temat 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawa Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 To raczej chodziło o zmiany w przepisach dotyczących egzaminowania. O bus pasach nic nie słychać. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaJaga Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Sprawa jest w toku , czekamy na odpowiedz . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaRoD Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Pierwsze pisma poszły. Do końca miesiąca czekamy na odpowiedź od : - Prezydent Miasta Łodzi - ZDiT - Rada Miejska. 0 Cytuj -- http://tinyurl.com/FB-JaRoD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 w Warszawie akcja "BUS PASY DLA MOTOCYKLISTÓW" już trwa. ciekawe czy coś wywalczą 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Mamy motogen'a to może by trochę wspomogli Pisali o akcji motocyklistów z Krakowa. Im więcej miast tym lepiej http://www.motogen.pl/Krakow-Buspasy-rowniez-dla-motocykli,19420.html Edytowane 26 Lutego 2014 przez ridrick (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arecki_ELW Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 A nie jest przypadkiem potrzebna opinia z WRD ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundurowy88 Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Sprawa jest w toku , czekamy na odpowiedz . sprawa w toku czyli jeździć już praktycznie można 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi