Skocz do zawartości

Buspasy W Łodzi

Piotr

Rekomendowane odpowiedzi

Takie rozwiązanie było by bardzo dobre, ale nie wiem czy włodarze naszego pięknego miasta są w stanie o tym pomyśleć.

Z drugiej strony rowerzystom pozwolili jeździć bus pasami przez jakiś czas, więc może ktoś pójdzie krok dalej i pomyśli, że rowery są "krewniakami" motocykli, więc i tym można pozwolić jeździć po bus pasach;)

cóż, my nikomu przeszkadzać na buspasie nie będziemy przecież. :P

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

nom w radiu ostatnio mówili że po rocznej walce motocyklistów udało im się wywalczyć jazdę po buspasie i mają postawić nowe znaki. Więc może i u nas się uda :smile:

No właśnie po rocznej walce,może powinniśmy coś w tej sprawie pomyśleć?Co sądzicie?

W odpowiedzi na wasze pytanie ten temat jest poruszony ale przydała by się osoba która ma dojścia do naszych łódzkich władz oraz osoba która wie jak to fachowo i dobrze opisać by władze zainteresować się tematem , a nie poszło do kosza . Jak taka się znajdzie niech da znać .  :smile:

Mam znajomą która jest członkiem jednego z ugrupowań politycznych w naszym mieście do tego są przeciwni obecnie panującej władzy więc pogadam z nią w weekend i zobaczę czy jest w stanie nam pomóc :smile:

Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać  :moto: 

okej , może podpowie jak napisać i gdzie uderzyć , a może sama będzie w stanie nam pomóc , czekam na info po niedzieli  :smile:

Spox, na pewno się odezwę jak coś się dowiem. :smile:

Pozdro.

Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać  :moto: 

Zgodnie z umową pogadałem i wiem już coś więcej - znaczy się jest osoba która może nam pomóc :smile:

Przedstawiciela stowarzyszenia proszę o kontakt telefoniczny ze mną pod numerem : 603096925

Pozdrawiam

Edytowane przez quki (wyświetl historię edycji)

No to już wiemy więcej :smile:

• 1 miesiąc temu...

Ciekawe czy coś się ruszyło w temacie

Koleżanki i Koledzy nie musicie się martwić ... Was i tak ciężko dogonić-już widzę oczami wyobraźni Śmigły Rydz obok bus pasa jak śmigam 50kmh lub inny skuter a za mną 4 autobusy bo przejechać nie przejadą no chyba że 1 kołem po chodniku .... rewelka .

Natomiast Taryfiarze mają full roboty że aż załadować nie mają czasu i to pewnie tłumaczy zgoda dla nich na bus pasy i dlaczego cięgle na pusto się lansują .

A teraz ciekawostka z mojego podwórka taksówka nawet pusta może jechać bus-pasem od Kilińskiego aż do Żeromskiego natomiast karetka szpitalna bądź pogotowia tylko na wyjkach .

-nieźle

Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę

Jest chęć, jak najbardziej. Tylko się zastanawiam czy zapis nie musiałby być zmodyfikowany w generalnej ustawie, iż wtedy musiałyby wystąpić różne organizacje, aby znowelizować ustawę. Jednakże uważam, że pomysł dobry tylko wtedy to chyba lepiej się starać o każdy Buspas, nie tylko te nowe, ale te istniejące.

Tak jak wspomniał wcześniej Lukkas, w Krakowie można już od stycznia na legalu. Może trzeba wskazać naszym radnym rozwiązanie które się już doskonale sprawdza :smile:

Ja niestety musiałem na chwilę wyjechać z naszej pięknej Łodzi do KRK, ale chociaż te buspasy mnie tu cieszą ;)

PS, nie wiem czy widzieliście już ten znak na głównych alejach Krakowa?? Pierwszy raz widziałem go w zeszłym roku i widać, że naprawdę można! :biggrin:

post-2276-0-50056100-1392235533_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

z racji tego że w robocie przez 12 godz dziennie słucham radia to nie tak dawno obiło mi się coś o uszy że buspasy w całej Polsce mają być dostępne dla motocyklistów ponieważ Oni nie tworzą korków a więc i nie muszą w nich "stać":D a z dniem dzisiejszym znowu się coś w przepisach pozmieniało tylko nie wiem czy drogowych czy znowu na prawko.

Pozdrawiam :smile:

Edytowane przez mundurowy88 (wyświetl historię edycji)

w Warszawie akcja "BUS PASY DLA MOTOCYKLISTÓW" już trwa.

ciekawe czy coś wywalczą

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Mamy motogen'a to może by trochę wspomogli ;)

Pisali o akcji motocyklistów z Krakowa.

Im więcej miast tym lepiej

http://www.motogen.pl/Krakow-Buspasy-rowniez-dla-motocykli,19420.html

Edytowane przez ridrick (wyświetl historię edycji)

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!