Zyygy Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 chodnikiem niech jadą a nie ulicą, piraci ... 2 Cytuj
ridrick Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Nie wszędzie mogą jeździć chodnikami. Trzeba by ścieżki zrobić a to już miastu nie leży 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!
DaDa Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Pamiętam jak w radiu mówili "Jak można tego biednego rowerzystę narazić na jazdę między autami i autobusami"... To po co bus pas, jak potem autobus nie może wyprzedzić tego biednego rowerzysty o.O 0 Cytuj
Broto Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 Wole jechac po chodnikach i otrzymywac grozby od przechodniow (oczywiscie po chodniku nie zapier...jak debil) niz jechac po ulicy, narazac siebie i wkurzac kierowcow. Sry nie bijcie 1 Cytuj
gonia Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 Ja tez nie lubię jeździć w grupie tzn. boję się jak ktoś wyprzedza mnie z lewej i prawej na raz bo musi być lepszy wolę poczekać i jechać spokojnie nawet na szarym końcu 1 Cytuj
LUBIANY Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 Mknę buspasem linią 70 atu pedał na rowerku przede mną telepie się całe 15 kil na godzinkę trzy autobusy za mną a pedalisko osłabło i mknie całe 10 kilosów. I tak 15 minut w plecy ,trzy autobusiki to 45 minut pleców ludzie później stoją na przystankach i bluzgają na biedne mpk. A to zawdzięczają Zdanowskiej i pedałowi na rowerku Aidekk: Grześ ogarnij pisownię 2 Cytuj
Boras Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 Podoba mi sie idea zwrócenia na nas uwagi w odpowiedniej petycji do władz miasta. Juz odpowiednia liczba naszych głosów , a jest nas sporo, zwraca uwagę na istnienie dużej grupy mieszkańców Łodzi, zaiteresowanych w/w problemem. Proponuje nie odbiegać zbytnio od tematu w tej kwestii. Rozumie się samo przez sie, ze rowerzyści wolą jeździc po ścieżkach niż po ulicach i tym samym po bus pasach, tylko ze względu na własne bezpieczeństwo. Jeśli kogoś to wkurza na pocieszenie moge dodać, że im więcej ścieżek dla rowerzystów tym lepiej dla nas wszytkich, a ciągle powstają nowe. "W planach łódzkiego Zarządu Dróg i Transportu przewidziano, iż do 2020 roku w naszym mieście ma powstać 250 km ścieżek rowerowych. Obecnie ścieżki liczą 56 km i można się nimi przemieścić w kierunkach północ – południe i wschód - zachód." Jeśli obietnice się spełnią problem zniknie, nic nie dzieje sie od razu prawda? Dla mnie oczywiste jest, że motocykliści bus pasem nie mogą jeździć, ale powinni mieć taka możliwość. (łamanie przez nas przepisów drogowych to osobna kwestia, ale chyba nie chodzi o to w temacie) Zatem jeśli będzie petycja na pewno ją podpiszę. Pozdrawiam. LwG 0 Cytuj
michal_lc4 Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 można by zrobić w Łodzi ruch lewo stronny itp. Przecież w Łodzi i w całej generalnie Polsce jest ruch lewostronny. 95% użytkowników samochodów i motocykli jedzie praktycznie zawsze lewym skrajnym pasem, czy to 30, 50 czy 110km/h. Prawy skrajny jest zawsze pusty ...nie zauważyłeś ??? tak jest w cywilizowanych krajach. Jak wyżej,w cywilizowanych krajach jeździ się prawym skrajnym pasem, nie jak w Łodzi i całej PL prawy pusty a wszyscy pociskają lewym skrajnym, czy to 30 czy 70 km/h. W cywilizowanych krajach wszyscy zatrzymują się też przed przejściem dla pieszych, nie wyprzedzają pojazdów które się już przed nim zatrzymały. Stosują się do znaków ograniczenia prędkości, są też bus pasy i nikomu nie przeszkadzają mimo że są korki to i tak każdy zdąży, nie drze ryja przez okno z samochodu czy z pod kasku na drugich użytkowników dróg. Nie parkują przed klatkami "żeby miec bliżej" i na miejscach dla inwalidów.... Eeehhhhhhh długo by wymieniać. Bez urazy ale "belki we własnym oku" coś mi się wydaje nie widzicie. pozDRo 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel
gonia Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 Hm widzę że mamy "Ideał" na forum grubo lecisz kolego a jak spoglądasz na siebie taki Święty jesteś żadnych przepisów nie łamiesz?????????? Piszesz o nas wszystkich Siebie nie uwzględniając w swojej czysto pouczającej wypowiedzi może czasem warto bardziej przemyśleć???????????? Chyba że myślenie boli???????? Bez urazy Pozdro 0 Cytuj
michal_lc4 Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2013 (edytowane) Piszę o NAS wszystkich, nie mówię że jestem święty tez lubie pozapie$#@ć i polatac na kole, czytaj ze zrozumieniem. Ale... jeżdżę prawym pasem, przepuszczam ludzi na pasach i nie wyprzedzam na wariata a BUS pasy mi po prostu nie przeszkadzają. Przepraszam jeżeli wjechałem Tobie lub innym na ambicję ale takie moje zdanie, tylko je wyraziłem i wiem dobrze że często mam je kontrowersyjne. Możesz się zgodzić lub nie. Sporo jeżdżę po naszych i "cywilizowanych" drogach i widzę co się dzieje. BUSpasy to jest pikuś. Żeby tylko na NAS nie zaczęli "samochodziarze" petycji składać. Myślę że i tak już na wiele Policja przymyka oko widząc nasze "wyczyny". Zresztą już wcześniej ktoś wspomniał że jeździł BUS pasem i Policja nie zareagowała, może nie warto "mieszać" petycjami nie potrzebnie, nie wiem. Zachowywać się jak człowiek, to i od czasu do czasu motocyklista na BUSpasie będzie "niewidzialny" dla Policji. O to mi chodzi. EDIT: Osobiście wolał bym milion razy bardziej petycję (poszedł bym za Wami wtedy jak w ogień ) i uparte dążenie do powstania lub chociażby odnowienia toru na Technicznej (tu już nawet jest teren i "fundamenty" toru) do ćwiczeń swoich umiejętności i techniki, bo to procentuje w bezpieczeństwie i tez pozwala się wyszaleć, jak pierd**enie się za przeproszeniem i przepychanie z jakimiś BUS-srasami. gonia, pamiętasz jak fajnie się jeździło i trenowało na torze na Technicznej........... ??? Edytowane 28 Maja 2013 przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel
Broto Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 Ojejku jejku.....czytajac Twoja wypowiedz mam ochote sprzedac moto taki poczulem sie niedobry w tym kraju....... Ale NAH!!!!! Jaki mamy kraj, tak tez sie do niego przystosujemy... Czemu ludzie parkuja pod klatkami? Zeby miec cos na oku bo przeciez w tym kraju niczego zostawic nie mozna nie strzezonego bo Ci nawet popekane lusterka ukradna, tego wać pan nie wziął pod uwagę? Może i Twoje zdania sa kontrowersyjne i tak dalej ale w Biora sie w wiekszosci bez argumentow w druga strone. Co do jazdy lewym pasem..... No kur.a nie wiem jak Ty ale ja to widze zawsze 3 pasy zajete....moze powiedz mi po jakich cudownych ulicach jezdzisz ze prawe sa wolne to tez tam pojade, bez obrazy ale wymyslasz chlopie jak wiekszosc ludzi ktora narzeka na ten kraj, ale ta wiekszosc sie stad wyprowadza, to moze czas pomyslec o jakims "cywilizowanym kraju" i zostawic ta zacofana polske? "pozdro" 0 Cytuj
Aidekk Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 Ja tam pociskam buspasami zarówno na moto jak i autem i mam wyjebane na to, że nie wolno. Przykład czemu: w prawo z Kopcińskiego w Narutowicza idzie skręcić TYLKO z buspasa. Podobnie z Kopcińskiego w Pomorską. Mam jechać aż do nawrotu i zawracać, znów stać na światłach by skręcić wtedy w prawo jak mogłem w lewo z buspasa? Co za klaun to wymyślił. Zgadzam się z kolegą michal_lc4, buspasy powinny być na skrajnym lewym a nie prawym, patologia! 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
bart Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 Ja tam pociskam buspasami zarówno na moto jak i autem i mam wyjebane na to, że nie wolno. Przykład czemu: w prawo z Kopcińskiego w Narutowicza idzie skręcić TYLKO z buspasa. Podobnie z Kopcińskiego w Pomorską. Mam jechać aż do nawrotu i zawracać, znów stać na światłach by skręcić wtedy w prawo jak mogłem w lewo z buspasa? Co za klaun to wymyślił. Zgadzam się z kolegą michal_lc4, buspasy powinny być na skrajnym lewym a nie prawym, patologia! Jeśli wjeżdżasz na bus pas w momencie kiedy robi się na nim linia przerywana i używasz go tylko do wyżej wymienionych skrętów to nie łamiesz przepisów, tak to zostało zrobione żebyś własnie nie musiał robić wielkiego koła i do samych skrętów na całej długości kopcia są na buspasach porobione linie przerywane. Co innego jeśli jedziesz buspasem na całej jego długości, albo jedziesz nim nawet na odcinku z linią przerywaną, ale nie skręcasz np na kopcia za wiaduktem, jest taki skręt w nawrot. Pozdrawiam 0 Cytuj
michal_lc4 Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 (edytowane) No kur.a nie wiem jak Ty ale ja to widze zawsze 3 pasy zajete....moze powiedz mi po jakich cudownych ulicach jezdzisz ze prawe sa wolne to tez tam pojade Piłsudskiego w stronę Widzewa, Aleksandrowska, Dąbrowskiego... tak na szybko. Aaa.. i standardowo na 10 samochodów 9 jedzie zawsze lewym na Aleksandrowskiej w stronę Teofilowa na dwupasmówce od ronda z Włókniarzy aż do Szczecińskiej Ale nie stronach jazdy jest temat, jednak widzę że i Ciebie tknęło zwrócona na to moja uwaga. Coś w tym jednak jest. bez obrazy ale wymyslasz chlopie jak wiekszosc ludzi ktora narzeka na ten kraj Ja się nie obrażam, dyskusja jest po to żeby dyskutować. Jednak widzę że nie doczytałeś dokładnie o co mi chodzi, ja nie narzekam na BUSpasy (w przeciwieństwie do wołających o petycję na zezwolenie jazdy moto po tym pasie, no bo jak to rower może a "JA" nie mogę...) wręcz przeciwnie są mi one obojętne, są to są. A ogólny styl jazdy (bądź co bądź nie do końca fajny i poniekąd nie zgodny z przepisami, na co Policja tez przymyka oko) podałem jako przykład i porównanie. moze czas pomyslec o jakims "cywilizowanym kraju" i zostawic ta zacofana polske? Pudło chłopie, akurat tak się składa że mieszkam w PL i w innym kraju i chętnie zawsze wracam do PL, a jeszcze chętniej bym wracał gdy było mniej narzekaczy którym wszystko przeszkadza. Nie ma dróg to narzeka że nie ma którędy jeździć, jak robią drogę to źle, bo remont długo trwa. Jak autobus w korku stał i nie mogłeś się przecisnąć moto bo zawalał drogę i smrodził wjednym miejscu 15 minut to porażka, jak zrobili BUSpas i "wygonili" tam autobus i rowerzystów żeby się nam w koła nie wkręcili to jeszcze gorzej, bo nie można se motongiem po BUSpasie polatać na legalu. A może by tak wpierdzielić się na ścieżki rowerowe w sumie to dwa koła i to, wszyscy się zmieścimy Bez odbioru,narka i do zobaczenia na spocie Edytowane 29 Maja 2013 przez michal_lc4 (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel
Broto Opublikowano 29 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2013 Aleksandrowska jezdze codziennie, srodkowym pasem a pozniej musze lewym bo do skretu w lewo jestto nawet wskazane. Jak ja jade to zawsze zawalone sa wszystkie pasy wszedzie..... Moze Ciebie juz znaja i zostawiaja Ci pas Czemu bez odbioru? ;p daj spokoj 0 Cytuj
gonia Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2013 Piszę o NAS wszystkich, nie mówię że jestem święty tez lubie pozapie$#@ć i polatac na kole, czytaj ze zrozumieniem. Ale... jeżdżę prawym pasem, przepuszczam ludzi na pasach i nie wyprzedzam na wariata a BUS pasy mi po prostu nie przeszkadzają. Przepraszam jeżeli wjechałem Tobie lub innym na ambicję ale takie moje zdanie, tylko je wyraziłem i wiem dobrze że często mam je kontrowersyjne. Możesz się zgodzić lub nie. Sporo jeżdżę po naszych i "cywilizowanych" drogach i widzę co się dzieje. BUSpasy to jest pikuś. Żeby tylko na NAS nie zaczęli "samochodziarze" petycji składać. Myślę że i tak już na wiele Policja przymyka oko widząc nasze "wyczyny". Zresztą już wcześniej ktoś wspomniał że jeździł BUS pasem i Policja nie zareagowała, może nie warto "mieszać" petycjami nie potrzebnie, nie wiem. Zachowywać się jak człowiek, to i od czasu do czasu motocyklista na BUSpasie będzie "niewidzialny" dla Policji. O to mi chodzi. EDIT: Osobiście wolał bym milion razy bardziej petycję (poszedł bym za Wami wtedy jak w ogień ) i uparte dążenie do powstania lub chociażby odnowienia toru na Technicznej (tu już nawet jest teren i "fundamenty" toru) do ćwiczeń swoich umiejętności i techniki, bo to procentuje w bezpieczeństwie i tez pozwala się wyszaleć, jak pierd**enie się za przeproszeniem i przepychanie z jakimiś BUS-srasami. gonia, pamiętasz jak fajnie się jeździło i trenowało na torze na Technicznej........... ??? Hmm czytam ze zrozumieniem uwierz mi nie mam z tym problemu Cytuje Twoje ostatnie zdanie; Belki w swoim oku nie widzicie!Bez urazy gdybyś miał również siebie na myśli napisał byś nie widzimy-zgadza się?????? Jeśli chodzi o tor na Technicznej i ćwiczenia chyba mnie z kimś mylisz nie kojarzę żebym tam jeździła pozdrawiam 0 Cytuj
Sławek89 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 a słyszeliście jakie rozwiązania związane z buspasami mają w Rzeszowie? tam jeśli na pokładzie puszki znajdują sie minium 3 osoby to pusza może jeżdziś buspasem:) chcą w ten sposób promować wspólne przejazdy samochodem w celu zmniejszenia ruchu na ulicach, a gdzieś za granicą znów za jazdę buspasem można zapłącić w urzędzie mista, a im wiecej osób jeżdzi danym autem tym mniejsza opłata:) lub na skandynawii buspasami mogą poruszać sie auta hubrydowe lub auta emitujące niewielką ilosć spalin:) myśle, że takich rozwiązań z wykorzystaniem buspasów jest jeszcze wiecej, tak jak te ze wspomnianym wyżej buspasem dla motocykli:) wiec, uważam że i u nas kiedyś pójdą po rozum do głowy jak tylko bedziemy im nieustannie suszyc głowe:) aaa... i obiło mi się o uszy, że w ciągu tygodnia rowerzyści mają otrzymać zakaz wjeżania na buspas:) 1 Cytuj
Turboldz Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 Moim zdaniem te buspasy to tragedia nie wiem co za inteligent wpadł na ten pomysł aby zrobić coś takiego w Łodzi. Z dużych korków zrobiły się jeszcze większe. Mogli by wcześniej pomyśleć o jakiejś obwodnicy aby odciążyć trochę centrum a tak to teraz korek od Brzezińskiej do Rzgowskiej . Co tydzień skręcam z Narutowicza i potrzebuje dojechać do Nawrot i w momencie jak nie było tych buspasów to spokojnie się tam docierało (w tym punkcie dopiero zaczynał się korek) a teraz to jakaś masakra gdybym chciał tam czekać to chyba z 20min a nikt na paliwo nie daje wręcz przeciwnie. Więc jak widzę pusty buspas to zazwyczaj nie wytrzymuję . Oczywiście mógł bym sobie ominąć ten kawałek i pojechać w zgodzie z prawem ul. Tramwajową tylko że za zgubione podwozie też mi kasy nie zwrócą ( już 2 miesiąc czekam na odp. z ZDIT za urwany w przepięknej dziurze zderzak). Tak czy inaczej jeśli chodzi o motorki to tak jak w UK poruszanie się buspasem powinno być dozwolone . 0 Cytuj www.szpiegowskie.com.pl
Broto Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 teraz do tej zakorkowanej Łodzi jeszcze dorzucą te 30Km/h ograniczenia w centrum i mamy wspaniały koszyk rozmaitości. W korkach zdążysz kupic i zjeść kebaba 0 Cytuj
lukkas Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2013 W Krk juz sa http://motocykle.onet.pl/aktualnosci/krakow-buspasy-rowniez-dla-motocykli/01lx2 Teraz czas na Ldz 0 Cytuj www.antybrowar.pl facebook.com/antybrowar
Massi Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2013 nom w radiu ostatnio mówili że po rocznej walce motocyklistów udało im się wywalczyć jazdę po buspasie i mają postawić nowe znaki. Więc może i u nas się uda 0 Cytuj
krzychoslav Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2013 o ile byłoby nam łatwiej.. bezpieczniej. 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
pistolero85 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 chyba że się znajdzie jakiś postrach w puszce,i sie uprze... 0 Cytuj
Piotr Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 o ile byłoby nam łatwiej.. bezpieczniej. oraz szybciej przed chwilą leciałem buspasem od estakady do al. Politechniki - na pasie po lewo auto za autem i nie było miejsca na przeciskanie. 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi