ridrick Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Prosze państwa wiem że trochę nie w temacie ale z drugiej strony to dzięki naszemu ZDiT http://www.tvn24.pl/lodz,69/listopad-miesiacem-szczuplego-pasazera-lodzki-przystanek-szeroki-na-85-cm,485626.html Jednak za takie bzdury ludzie powinni iść siedzieć z powodu własnej głupoty. Jakim bezmózgim kretynem trzeba być by puścić taki bubel. Wszystkich polityków i urzędasów do jednego pieca. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Cicho cicho, bo jak poszerzą przystanek to zabraknie miejsca dla naszego Bus pasu Jeść mniej... buty nie kaczory... zamiast wózka nosidełko dla dzieci i się wszyscy pomieścimy 0 Cytuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spons78 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Przystanek będzie przebudowany. To niestety efekt "remontu odtworzeniowego". Nie było projektu,a wykonawca zrobił bubel wg norm. Masakra Dziś sprawa buspasow interesował sie TVN24, ale na razie odpuścili... 0 Cytuj Mój kanał na YouTube https://youtube.com/tkacprzak Bezpieczne miejsca postojowe dla motocykli. FanPage - https://www.facebook.com/postojmotocyklelodz/ Buspasy dla motocyklistów! FanPage - https://www.facebook.com/pages/Buspasy-dla-motocyklistow-Lodz/379016688918647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaron1 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Zaczęcam tych którzy jeszcze tego nie zrobili bo jak usłyszałem, że petycję poparło ponad 500 osób, to masakra, przecież powinno być grubo ponad 1000 sądząc po ilości moto http://www.petycjeonline....buspasow_w_odzi 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek71 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Podpisana 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 @Spons78, petycja została już przekazana Policji więc czy dalsze zbieranie podpisów ma sens? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaron1 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Wszystko ma sens, tym nardziej, że przyjmowanie głosów poparcia nadal aktywne na stronie www http://www.dzienniklodzki...spasy,id,t.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaRoD Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Z Policją będzie kolejne spotkanie, planowane jest też spotkanie z p. Prezydent. Im więcej podpisów, tym lepiej to wygląda. 1 Cytuj -- http://tinyurl.com/FB-JaRoD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaron1 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Jak ktoś będzie organizował spotkania albo znał terminy proszę o info, chetnie przyjdę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spons78 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) O terminie spotkania dowiemy się po 25 listopada. Czekam na tel z policji. Edytowane 18 Listopada 2014 przez Spons78 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Mój kanał na YouTube https://youtube.com/tkacprzak Bezpieczne miejsca postojowe dla motocykli. FanPage - https://www.facebook.com/postojmotocyklelodz/ Buspasy dla motocyklistów! FanPage - https://www.facebook.com/pages/Buspasy-dla-motocyklistow-Lodz/379016688918647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaron1 Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 No to czekamy na info 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spons78 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Mamy już ponad 650 podpisów pod apelem:http://www.petycjeonline.com/apel_do_policji_ws_udostpnienia_motocyklistom_buspasow_w_odzi Myślę, że w ciągu najbliższych dni poznamy termin spotkania z Komendantem. Po 1 grudnia będzie także można umawiać się w sprawie z władzami miasta. 0 Cytuj Mój kanał na YouTube https://youtube.com/tkacprzak Bezpieczne miejsca postojowe dla motocykli. FanPage - https://www.facebook.com/postojmotocyklelodz/ Buspasy dla motocyklistów! FanPage - https://www.facebook.com/pages/Buspasy-dla-motocyklistow-Lodz/379016688918647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Czyli w okresie zimowym zezwolą a na wiosnę zabronią z jakiegoś powodu. Cały ten Zdit to jakaś parodia. Nie mają pojęcia o oznakowaniu ale mądrują się jak cholera... Np. Nakazali zawracanie autobusów w przelączce na Maratonskiej z prawego pasa lub zmianę pasa po linii ciaglej... Albo skręt w lewo z Waltera Janke w Wyszyńskiego z pasa do jazdy na wprost... 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Rogal Opublikowano 26 Listopada 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Ok motoTomaszu, bo już troszkę mi się przelało i właśnie w tym momencie to wyleje. Po ch... piszesz jakieś głupoty nie związane z tematem? Nie chce mi się dyskutować słuszności skrętu autobusu w temacie o bus pasach dla motocyklistów. Będę się tym przejmował jak już będę mógł jeździć tym buspasem i z niego skręcać. Co do mądrowania się, niestety jesteś liderem... ale przecież w tym całym złym, okropnym i POwskim lub POsrańskim (czy co tam jeszcze wymyślisz na PO) ZDiT pracują k**wa sami piekarze po zawodówce i nie maja pojęcia co robią (sarkazm)! Jasne że na kilka set kilometrów zdarzą się drogowe absurdy, ale zdejmij proszę te okulary pychy oraz defektyzmu i spójrz na to co się stało dobrego. Kiedyś jeżdżąc w sprawach służbowych mogłem tylko marzyć o takiej autostradzie do Gdyni, rzucałem k**wa na każdej dziurze we Włocławku (a tych dziur bywało tam sporo). Komentuj i rozmawiaj tak, żeby ktoś nie zadał Ci pytania z jednej fraszki - "Czemu dzwon taki głośny?... Bo w środku pusty" No i na koniec. Odwal się od PO. Nie dlatego że jestem za tą partią, czy nawet sympatykiem lub jak kolwiek jestem związany bo nie jestem. Po prostu wqrwia mnie jak jedziesz po sponsie i starasz się udowodnić nie wiem co, tylko dlatego że był(może jest) radnym PO. Gówno mnie obchodzi kto się czym zajmuje na tym forum, czy jest z PO czy PIS czy nawet z NSDAP. Jeśli ten ktoś jest w stanie dla ogółu zrobić coś dobrego i połączyła go pasja, to niech robi swoje.To nie jest miejsce do załatwiania osobistych czy politycznych porachunków, jeśli Ci coś w kimś nie odpowiada, umów sie na spotkanie, napluj w twarz, daj w mordę ale nie rób fermentu w miejscu gdzie połączyła ludzi pasja i miłość do jednośladów. BUS PAS DLA MOTOCYKLISTÓW!!! 17 Cytuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 nic tylko kliknąć "Lubię to" (mowa o powyższym poście). a żeby nie było, że nie na temat, to... "BUS PAS DLA MOTOCYKLISTÓW!" ps. a kolega Spons robi dobrą robotę, co zresztą już wcześniej chyba pisałem.. 4 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaron1 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Najwiekszy problem tkwi w zaangażowaniu samych zainteresowanych, 650 podpisów, przecież to śmiech na sali, panowie i panie ruszcie do cholery palce do kliknięcia w poparcie tej petycji, z kim tutaj ZDIT, policja czy Pani prezydent ma rozmawiać z jedną dziesiątą procenta obywateli tego miasta???zastanówcie się trochę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Bombel Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 miejmy nadzieję że ten projekt przejdzie, chociaż jestem pełen obaw po wywiadzie środowiskowym na temat wiedzy łodzian o motocyklach. ludzie są zazdrośni o to że w korkach nie stoimy a co będzie się działo jak dostaniemy zgodę na buspasy heheheh... spodziewam się kontr-inicjatywy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X76 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 W dniu dzisiejszym 26 listopada na forum jest zarejestrowanych 3659 osób, a 650 potpisało się pod petycją !!! To ja się pytam co robi pozostałych 3 tyś użytkowników 2oo ??? Czekają aż ktoś zmieni za nich "świat " i umożliwi jazdę po buspasach ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaron1 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Ukrywa sie, aby nikt nie wyrwał do tablicy trauma ze szkoły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 W dniu dzisiejszym 26 listopada na forum jest zarejestrowanych 3659 osób, a 650 potpisało się pod petycją !!! To ja się pytam co robi pozostałych 3 tyś użytkowników 2oo ??? Czekają aż ktoś zmieni za nich "świat " i umożliwi jazdę po buspasach ? Ja podpisałem na początku, mimo świadomości, że sam w najbliższym czasie i tak nie skorzystam 1 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) miej na uwadze, ze duża część użytkowników zajrzała tu raz, zarejestrowała się żeby kogoś zmieszać z błotem, bądź spróbować zrobić reklamę swojej firmy itp itd (choćby przykład z wczoraj odnośnie auto-szkół - 1 post, brak przywitania i raczej nie ma co się spodziewać kolejnej wizyty na forum) nie znajdziesz tu aż tylu faktycznie aktywnych użytkowników Edytowane 27 Listopada 2014 przez krzychoslav (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) Widzisz Rogal, akurat kwestia podejścia ZDiT do oznakowania dróg w Łodzi jest bardzo istotna. Nie wiem co ma ZDiT do autostrad, ale OK. Może nie wiesz, ale własnie ZDiT wpuścił jakoś w zeszłym roku rowerzystów na buspasy i niestety spowodowało to więcej zagrożenia i kosztów niż pożytku. Dlatego tak ważne jest, żeby zaczęli tam pracować a nie tylko brać kasę. Niech pilnują wykonawców robót w zakresie prawidłowego oznakowania! Wyobraź sobie, że potrafią wyznaczyć buspas o szerokości autobusu albo mniejszej, łączyć ze sobą oznakowanie stałe z tymczasowym, będące jednocześnie sprzeczne z oznakowaniem pionowym w tak newralgicznym miejscu jak Rondo Inwalidów czy skrzyżowanie Marszałków.. Znając życie "zapomną" o wymalowaniu linii przerywanej lub śluzy przed skrzyżowaniem i nie łamiąc przepisów motocyklista bedzie mógł pojechać tylko na wprost lub w prawo. No chyba, że o to walczycie, to wtedy OK. Jak dla mnie to na buspasy mogą wpuścić znowu nawet rowerzystów, matki z wózkiem czy choćby Ediego zlomiarza o ile buspas będzie miał taką szerokość, żebym mógł w każdym miejsu, rowniez na łuku drogi, wyprzedzić lub ominąć to cos z zachowaniem bezpiecznego odstępu. I nie pisz, że z motocyklistami nie będzie problemu bo zawsze znajdzie się lebiega, która zamysli się stojąc na luzie, albo będzie ruszala tak dynamicznie, że będę musiał hamować przy ruszaniu bo moje 12t auto z Euro5 okaże się bardziej dynamiczne od motocykla... Z Panem Kacprzakiem spotkalismy się już nie raz, utrzymujemy kontakt zawodowy i jest wszystko OK, więc nie wiem o co chodzi. A szczerze wali mnie to czy ktoś jest z peło, peselu czy innego gertycha bo wiem, że wszyscy w takim samym stopniu mają Polaków w... Wiec jeżeli Ci się ulało to wytrzyj się pieluchą tetrową i żyj dalej a ze mnie zejdź, boś ciężki... Edytowane 27 Listopada 2014 przez motoTomasz (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaron1 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Motocyklistów to chyba nie trzeba omijać , gorzej z wózkami z dziećmi, ale to naszczęście nie przejdzie więc walczmy o nasze przywileje i bezpieczeństwo i na tym koncentrujmy swoja energię, a nie na dowalaniu komuś tam, w kraju mamy już takich kilku "dowalaczy" więc wystarczy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Tomku, po prosty przeczytaj raz wszystko ze zrozumieniem nim ponownie coś napiszesz, bo znów nawaliłeś bzdur i to nie na temat... W odpowiedzi na to co zrozumiałem: zajrzyj do słownika sprawdź hasła - porównanie, sarkazm. Wtedy ogarniesz o co mi chodzi. I po raz ostatni, jeśli nie masz nic do dodania w temacie, nie wysłałeś implementacji, nie umówiłeś spotkania z policją albo twoja wypowiedź nie wniesie nic do sprawy to nie pisz. Nie potrzebuje pieluchy, stać mnie na serwetki 0 Cytuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spons78 Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Widzę, że emocje spore. Cóż, zdarza się Z buspasami był/jest problem bo chodzi o ich szerokość. W Łodzi mamy 3,5 m czyli standardowy pas został oznaczony jako "bus". W Krakowie jest podobnie. Nie są szersze niż 3,5m (z informacji jakie zdobyłem to są nawet buspasy 3,25 m). Dlatego mamy argument aby po nich legalnie jeździć. Generalnie Policja chciała, żeby buspasy miały po 4,5m (wymaga to przemalowania - koszty + zwężenie innych pasów z 3,5m do 3m). Chodzi m.in. o Kopcińskiego... Co więcej przy 4,5m buspasem wg Policji mogliby także jeździć rowerzyści (widać Policja nie chce już konfrontować się z rowerowym Fenomenem). Dla mnie wpuszczenie rowerzystów na buspasy jest bez sensu, chociażby dlatego, że obok mają DDR lub ciąg pieszo-rowerowy. Dzięki petycji (560 podpisów złożonych, a obecnie jest 100 kolejnych) Policja widzi, że środowisko 2oo walczy. I w tym siła. Do tego udało mi się przekonać ZDiT, że same motocykle na buspasach żadnego zagrożenia nie powodują. Teraz czas na dopięcie sprawy. Czekam na tel. od Policji do piątku. Jeśli nie będzie - w poniedziałek sam zadzwonię i umówię spotkanie. I jeszcze co do ZDiT. Nie jest to instytucja doskonała, ale jeśli będzie zgoda na jazdę po buspasach - to wiosną nikt jej nie odwoła... Według mnie spotkanie ze ZDiT i Prezydent Łodzi konieczne (w końcu sprawy moto to nie tylko buspasy, ale także linkowe bandy, malowania etc.) Pewnie będzie o czym rozmawiać... 4 Cytuj Mój kanał na YouTube https://youtube.com/tkacprzak Bezpieczne miejsca postojowe dla motocykli. FanPage - https://www.facebook.com/postojmotocyklelodz/ Buspasy dla motocyklistów! FanPage - https://www.facebook.com/pages/Buspasy-dla-motocyklistow-Lodz/379016688918647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi