ridrick Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 sprawa w toku czyli jeździć już praktycznie można Przecież i tak jeździmy. Chociaż miło by było jakby żaden ćwok nie mógł się do nas o to przyczepić. 1 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Pierwsze pisma poszły. Do końca miesiąca czekamy na odpowiedź od : - Prezydent Miasta Łodzi - ZDiT - Rada Miejska. Coś wiadomo w sprawie? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaRoD Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Nic, zero odpowiedzi. Poganiam telefonicznie. 1 Cytuj -- http://tinyurl.com/FB-JaRoD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofi Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 podaj telefon na ogólnym może ilość im pomoże 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Wypada zabrać głos https://www.radiolodz.pl/posts/2820-motocyklisci-na-buspasach-czekamy-na-opinie-policji 3 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Głos zabrany 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadmon Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 +1 0 Cytuj -- Pozdrawiam, Kadmon Verbum sapienti sat est. Yadwisienka V-Star 1100 Silverado Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) +1 i +3 znajomych Edytowane 11 Marca 2014 przez krzychoslav (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Jeździliśmy, jeździmy i będziemy jeździć, a co +1 0 Cytuj Części do samochodów osobowych i dostawczych | Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek89 Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 +1;) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Buspas na Rydza/Piłsudskiego. Wystarczy, że jeden motocyklista stanie na buspasie a już m. in. 75 nie ma jak skręcić w prawo a czas przejazdu w rozkładzie wymaga wykorzystania warunkowego skrętu... Powinni zacząć od wypieprzenia pustych taksówek z buspasów a dopiero dorzucać kolejne pojazdy. Sprawa wygląda inaczej z perspektywy kierowcy mającego za plecami i na przystankach setkę ludzi gotowych zlinczować go za 5 minut opóźnienia wynikającego z korków. 1 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 rozsądny motocyklista dojeżdżając buspasem do świateł i widząc za sobą autobus z włączonym kierunkiem zjedzie na pas obok przed puszkę. przynajmniej ja bym tak zrobił. no ale nie każdy niestety wykaże się tutaj rozsądkiem, albo inaczej - zwykłą uprzejmością na drodze. 4 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Dodałem swój głos 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Nie piszcie kto oddał głos bo nic to nie wnosi do dyskusji. motoTomasz ma trochę racji, że puste taksówki należało by wyje... bo niby z jakiej racji. A może ktoś ma znajomych w odpowiedniej instytucji i należałoby im wskazać na kim należy się wzorować 1 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Puste taryfy nie mają prawa jeździc po bus pasach. Jeżdżą, ale jak policja to wypatrzy to mandat powinien być. 1 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Tomi, piszesz, że puste taryfy nie mają prawa jeździć po bus pasach. A jest na to przepis? Naprawdę? Z tymi pustymi taxami, to niby kurde macie racje ... ale ... jak zawsze jest to kontrowersyjne. Jedna osoba w taksówce, to już przewóz osób? A Pan prezes firmy wieziony przez swojego szofera, to także "służbowa taksówka"? A jeśli ja służbowym autem, jadę z moją księgową do urzędu skarbowego, to mogę po buspasie gnać? To nie przejdzie. Taxa czy pusta czy pełna to taxa i już. Wiecznie będzie z tym kłopot. A do tego jeszcze dochodzi fakt, że taksówkarze niestety nie często są uprzejmi 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Krzychu OK, ale na pasie obok będzie stał radiowóz z mniej rozgarniętymi pasażerami i ten sam motocyklista dostanie mandat 300 zł i 6 punktów za wjechanie na czerwonym świetle za sygnalizator/linię zatrzymania. A co do taksówek to obecnie PoRD nie rozróżnia taxi "załadowanego" od pustego i stąd ich wizyty na buspasach. Inna sprawa, że wjeżdżają na nie w dowolnym miejscu i tak samo je opuszczają. A już totalnie mnie wkurza jak na wspomnianym skrzyżowaniu wydmuszka ma po 2 auta na pasach do jazdy na wprost a i tak wpieprza się na buspas, przed skręcający autobus. W tym mieście to chyba nic nie może być normalne... 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 A już totalnie mnie wkurza jak na wspomnianym skrzyżowaniu wydmuszka ma po 2 auta na pasach do jazdy na wprost a i tak wpieprza się na buspas, przed skręcający autobus. To jest zwykła bezmyślność i cwaniactwo kierowców taksówek. Nic na to nie poradzisz, to taki zawód. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescuer Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 To jest zwykła bezmyślność i cwaniactwo kierowców taksówek. Nic na to nie poradzisz, to taki zawód. Nie uogólniaj. To bywa krzywdzące dla niektórych. Ja podzielam Twoje odczucia i niestety większość jest nieuprzejma i próbuje być cwana, ale nie wszyscy. Uogólniając krzywdzimy tych co się starają i są ok. Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofi Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Gdyby policja zaczęła sprawdzać legalność taksówek byłoby ich o 30% mniej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Krzychu OK, ale na pasie obok będzie stał radiowóz z mniej rozgarniętymi pasażerami i ten sam motocyklista dostanie mandat 300 zł i 6 punktów za wjechanie na czerwonym świetle za sygnalizator/linię zatrzymania. jak się trafi służbista.. tak, niestety muszę Ci przyznać rację. i tu chodzi o kwestię poszanowania na drodze - zawsze można nie wyjeżdżać za linię - o ile puszka po lewo stanie tak że się będzie można do niego przykleić i puścić autobus. zawsze są jakieś negatywy, ale chyba pozytywów jeśli chodzi o nas na buspasach jest więcej 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 "pozytywów jeśli chodzi o nas na buspasach jest więcej" Myślmy globalnie, to byłoby ułatwienie i podniesienie bezpieczeństwa dla wszystkich użytkowników ruchu, nie tylko dla nas. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 dla wszystkich użytkowników ruchu, nie tylko dla nas. w pełni się zgadzam, akurat pomyślałem o naszym interesie 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boroś Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 (edytowane) Rozkaz Marta +1 Edytowane 12 Marca 2014 przez boroś (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj boroś LwG! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebra Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Dorzuciłam tam swoje 3 gr, ale wydaje mi się, że sonda i komenty, to nam niewiele pomogą. Wypowiedzieć ma się policja, a nie motocykliści Wiadomo, że my jesteśmy na TAK 0 Cytuj "Powiedz mi, że nigdy nie przystanąłeś przy swoim sprzęcie w garażu i nie ogarnęła cię nieopisana radość z powodu faktu, że ten motocykl się tam znajduje…" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi