Logan Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Wybrałem się jeszcze dziś. Muszę przyznać, że dopiero po przejażdżce 1600GT zrozumiałem mojego daliekiego kuzyna, który jeździł Blackbirdem, a teraz właśnie użytkuje 1600GTL. Ten motocykl jest idealny! Dziwiłem się, że wybrał to, a nie 1200GSa, jednak muszę przyznać, że jak na około 300kg, maszyna jest miodna. Prowadzenie nawet przy toczeniu się jest bardzo proste. Silnik R6 pozwala bardzo przyjemnie osiągnąć 200+, a przyspieszanie nawet od 200 do 240, na ostatnim biegu odbywa się w zaskakująco dobrym czasie. Jednak czekając na światła, jest czuć masę- tutaj fizyki się nie oszuka, jednak poza ceną jest to jedyna trudność. Nawet szlifując buty i podnóżki na winklach, ten kolos prowadzi się pewnie i "jak po sznurku", a pojemność standardowych kufrów, wynosząca około 103l, pozwala na daleką wyprawę bez zastanawiania się, co zostawić w domu. Generalnie rozpływam się i już rezerwuję moje wirtualne 104k zł Dla zabawy niejako wziąłem też G650GS, żeby porównać go do mojej starej F650 i pierwszej generacji F650GS. Ciężko mi uwierzyć, że miałem ten sam silnik u siebie. Jeszcze 30 minut po odstawieniu maszyny czułem wibracje silnika na CAŁYM ciele! To jakieś nieporozumienie. Zjechałem nim też z czarnego i jakikolwiek piasek powodował niesamowity skok adrenaliny. Albo tak straszne opony, albo konstrukcja tego motocykla zatraciła jakiekolwiek własności uterenowione. Podsumowując: Nie jestem w stanie wskazać nawet jednego powodu, by zakupić ten właśnie model. 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.B Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 A gdzie były te dni otwarte? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Liberty Motors, Dąbrowskiego 227 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.B Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Qurwa... bylem 6 lipca, zamówić przewód do lampy stop (co też jest osobną historią...) Pytałem, kiedy będą jazdy BMW? Chciałbym się w końcu przejechać K1300S (juz raz próbowałem, co też jest osobną historią). Nie będzie.... trzeba się indywidualnie umówić.... dostałem wizytówkę.... Czy oni tam w ogóle są przypomni, czy po prostu olewają ludzi? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Z tego co wiem, to wynikło to dość niespodziewanie. Zresztą motocykle miały być 1-2 dni dłużej, ale (sic!) wieczorem po pracy Daniel dostał info z centrali, że następnego dnia rano mają być zapakowane na ciężarówkę. Jeździłem GTkiem, jak wrzucali na pakę GSy. R1200R i GS2013 niestety już nie zdążyłem. No nic- najbliższa okazja: 2014. 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xanton Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Qurwa... bylem 6 lipca, zamówić przewód do lampy stop (co też jest osobną historią...) Pytałem, kiedy będą jazdy BMW? Chciałbym się w końcu przejechać K1300S (juz raz próbowałem, co też jest osobną historią). Nie będzie.... trzeba się indywidualnie umówić.... dostałem wizytówkę.... Czy oni tam w ogóle są przypomni, czy po prostu olewają ludzi? Temat wrzuciłem już w kwietniu więc czasu na zapisanie się było dużo. Nauczka na przyszłość - częściej na forum bywać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.B Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Xanton, co ma piernik do wiatraka? Pytałem faceta na miejscu i powiedział, że jazd próbnych BMW nie ma. A nie, że są, tylko się trzeba wcześniej zapisać. Poza tym, jakbym się miał w kwietniu zapisać na jazdy w lipcu, to prędzej pojechałbym do Wawy albo Berlina. P.s. forum mam na tapatalk na telefonie, wiec raczej mało mi umyka Z tego co wiem, to wynikło to dość niespodziewanie. Zresztą motocykle miały być 1-2 dni dłużej, ale (sic!) wieczorem po pracy Daniel dostał info z centrali, że następnego dnia rano mają być zapakowane na ciężarówkę. Jeździłem GTkiem, jak wrzucali na pakę GSy. R1200R i GS2013 niestety już nie zdążyłem. No nic- najbliższa okazja: 2014. No to po co te całe zapisy, o których pisał Xanton? Chyba, żeby popatrzeć, jak pakują motocykl na pakę... Albo tak jak pisali forumowicze o jazdach HD 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Tylko tym razem komplikacje były spowodowane przez BMW Polska, a nie Liberty. 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.B Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 OK. Zróbmy takie założenie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xanton Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Mr.B - Pomyliłeś jazdy próbne, których faktycznie w Liberty może nie być z imprezą organizowaną odgórnie przez BMW i na ich zasadach. Jazdy próbne organizuje salon we własnym zakresie i z oczywistych względów nie będą udostępniali każdego z modeli BMW aczkolwiek z tego co pamiętam kilka do wypożyczenia w Liberty mają. Chcesz pojeździć to wypożyczasz a za darmo w ramach jazd próbnych to chyba żaden salon nie udostępni Ci sprzętu. Kiedyś, w jakimś salonie usłyszałem opinię na temat dzwoniących i pytających się pracowników salonu, czym mogliby sobie w ramach jazd pojeździć. Nie będę cytował ale wniosek wypłynął jeden - na pewno sprzętu nie dostaną. Jak ktoś chce sprawdzić sprzęt za kilkadziesiąt tysięcy to powinno być go stać wydać kilka stówek. Bynajmniej nie jestem w żaden sposób związany z Liberty ale uważam, że organizacja wydarzenia była jak najbardziej poprawna (poza opóźnieniem z dostawą motocykli zawinioną przez BMW z tego co wiem). 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turboldz Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Ja również nic złego nie powiem gdyż zauważyłem temat 2 dni przed testami wysłałem zgłoszenie i bez problemu się załapałem a sądziłem że raczej są na to marne szanse 0 Cytuj www.szpiegowskie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.B Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Mr.B - Pomyliłeś jazdy próbne, których faktycznie w Liberty może nie być z imprezą organizowaną odgórnie przez BMW i na ich zasadach. Jazdy próbne organizuje salon we własnym zakresie i z oczywistych względów nie będą udostępniali każdego z modeli BMW aczkolwiek z tego co pamiętam kilka do wypożyczenia w Liberty mają. OK, możliwe, że rozmawiając z człowiekiem w LM nie wyraziłem się precyzyjnie o co mi chodzi. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 przypominacz, tym razem widzę jazdy próbne, wróć - DNI TESTOWE BMW, 18-19.07 w liberty: http://www.bmw-motorrad.pl/Swiat_BMW_Motorrad/Jazdy_testowe/Terminarz.html kto idzie/jedzie? ja planuję, ale jeszcze się nie zapisywałem na nic. 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Zapisany. Czekam na odpowiedź 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.B Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 (edytowane) Ciekawostka. Jak ostatnio byłem w InterMotors na przeglądzie i chciałem w międzyczasie wypożyczyć do jazdy testowej R1000RR i/lub K1300S, z kaucją i tak dalej, to powiedzieli, ze tych modeli nie ma jako testowe. Był K1300S. Ale go ktoś rozbił i nie ma. W ogóle w Polsce nie ma.... A tu niespodzianka, bo na liście dni testowych oba motory są. I pewnie dlatego jak będę kupował moto, to w Rzeszy... Edytowane 6 Lipca 2014 przez Mr.B (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 a co jak szaleć to szaleć, również się zapisałem 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carusek Opublikowano 8 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 Też się zapisałem. Będę w sobotę (19.07) ok. 13 ujeżdżał R1200R. Chciałem jeszcze K1300R, ale nie ma go niestety 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seweryn Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 A ja w piątek o 16 R nine T. Już mam jak tylko o nim myślę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chylon Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 też wysłałem czekam na odpowiedź 0 Cytuj Auto Szkoła - Girls School - Łódź - Nauka jazdy dla kobiet biuro@girlsschool.pl tel.: 666-033-039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) Piątek, 16:00, BMW F800GT. Jak się spodoba, to może kiedyś zastąpi Bandziora. Edytowane 10 Lipca 2014 przez Logan (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 K1300 R, sobota godzina 10.00 Tym samym muszę zrezygnować z jazdy H-D Fat Bob 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3DNAR Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Tiru riru 19. sobota godzina 13 pomykamy k 1000 r. 0 Cytuj Bednar Moto: https://www.youtube.com/channel/UCQm5eRSQ6IGDfC-RD3k62Ow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renpa1971 Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 piatek 10 30 nine :-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chylon Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Sobota 12.30 0 Cytuj Auto Szkoła - Girls School - Łódź - Nauka jazdy dla kobiet biuro@girlsschool.pl tel.: 666-033-039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carusek Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 EJ, Suchy ja się tak nie bawię! Jak do mnie dzwonili z Liberty to mówili, że nie ma K1300R 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi