Skocz do zawartości

Dni Testowe Bmw Motorrad

xanton

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrałem się jeszcze dziś. Muszę przyznać, że dopiero po przejażdżce 1600GT zrozumiałem mojego daliekiego kuzyna, który jeździł Blackbirdem, a teraz właśnie użytkuje 1600GTL. Ten motocykl jest idealny! Dziwiłem się, że wybrał to, a nie 1200GSa, jednak muszę przyznać, że jak na około 300kg, maszyna jest miodna. Prowadzenie nawet przy toczeniu się jest bardzo proste. Silnik R6 pozwala bardzo przyjemnie osiągnąć 200+, a przyspieszanie nawet od 200 do 240, na ostatnim biegu odbywa się w zaskakująco dobrym czasie. Jednak czekając na światła, jest czuć masę- tutaj fizyki się nie oszuka, jednak poza ceną jest to jedyna trudność. Nawet szlifując buty i podnóżki na winklach, ten kolos prowadzi się pewnie i "jak po sznurku", a pojemność standardowych kufrów, wynosząca około 103l, pozwala na daleką wyprawę bez zastanawiania się, co zostawić w domu. Generalnie rozpływam się i już rezerwuję moje wirtualne 104k zł ;)

Dla zabawy niejako wziąłem też G650GS, żeby porównać go do mojej starej F650 i pierwszej generacji F650GS. Ciężko mi uwierzyć, że miałem ten sam silnik u siebie. Jeszcze 30 minut po odstawieniu maszyny czułem wibracje silnika na CAŁYM ciele! To jakieś nieporozumienie. Zjechałem nim też z czarnego i jakikolwiek piasek powodował niesamowity skok adrenaliny. Albo tak straszne opony, albo konstrukcja tego motocykla zatraciła jakiekolwiek własności uterenowione. Podsumowując: Nie jestem w stanie wskazać nawet jednego powodu, by zakupić ten właśnie model.

Konfucjusz: Po­wiedz mi, a za­pomnę. Po­każ mi, a za­pamiętam. Pozwól mi zro­bić, a zro­zumiem.

2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Logan

10

• Mr.B

10

• xanton

9

• Suchy-wolk

6

Liberty Motors, Dąbrowskiego 227

Konfucjusz: Po­wiedz mi, a za­pomnę. Po­każ mi, a za­pamiętam. Pozwól mi zro­bić, a zro­zumiem.

2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"

Qurwa... bylem 6 lipca, zamówić przewód do lampy stop (co też jest osobną historią...) Pytałem, kiedy będą jazdy BMW? Chciałbym się w końcu przejechać K1300S (juz raz próbowałem, co też jest osobną historią). Nie będzie.... trzeba się indywidualnie umówić.... dostałem wizytówkę.... Czy oni tam w ogóle są przypomni, czy po prostu olewają ludzi? :wacko:

Z tego co wiem, to wynikło to dość niespodziewanie. Zresztą motocykle miały być 1-2 dni dłużej, ale (sic!) wieczorem po pracy Daniel dostał info z centrali, że następnego dnia rano mają być zapakowane na ciężarówkę. Jeździłem GTkiem, jak wrzucali na pakę GSy. R1200R i GS2013 niestety już nie zdążyłem.

No nic- najbliższa okazja: 2014.

Qurwa... bylem 6 lipca, zamówić przewód do lampy stop (co też jest osobną historią...) Pytałem, kiedy będą jazdy BMW? Chciałbym się w końcu przejechać K1300S (juz raz próbowałem, co też jest osobną historią). Nie będzie.... trzeba się indywidualnie umówić.... dostałem wizytówkę.... Czy oni tam w ogóle są przypomni, czy po prostu olewają ludzi? :wacko:

Temat wrzuciłem już w kwietniu więc czasu na zapisanie się było dużo. Nauczka na przyszłość - częściej na forum bywać :smile:

Xanton, co ma piernik do wiatraka?

Pytałem faceta na miejscu i powiedział, że jazd próbnych BMW nie ma. A nie, że są, tylko się trzeba wcześniej zapisać. Poza tym, jakbym się miał w kwietniu zapisać na jazdy w lipcu, to prędzej pojechałbym do Wawy albo Berlina.

P.s. forum mam na tapatalk na telefonie, wiec raczej mało mi umyka :P

Z tego co wiem, to wynikło to dość niespodziewanie. Zresztą motocykle miały być 1-2 dni dłużej, ale (sic!) wieczorem po pracy Daniel dostał info z centrali, że następnego dnia rano mają być zapakowane na ciężarówkę. Jeździłem GTkiem, jak wrzucali na pakę GSy. R1200R i GS2013 niestety już nie zdążyłem.

No nic- najbliższa okazja: 2014.

No to po co te całe zapisy, o których pisał Xanton? Chyba, żeby popatrzeć, jak pakują motocykl na pakę...

Albo tak jak pisali forumowicze o jazdach HD :angry:

Tylko tym razem komplikacje były spowodowane przez BMW Polska, a nie Liberty.

Mr.B - Pomyliłeś jazdy próbne, których faktycznie w Liberty może nie być z imprezą organizowaną odgórnie przez BMW i na ich zasadach. Jazdy próbne organizuje salon we własnym zakresie i z oczywistych względów nie będą udostępniali każdego z modeli BMW aczkolwiek z tego co pamiętam kilka do wypożyczenia w Liberty mają. Chcesz pojeździć to wypożyczasz a za darmo w ramach jazd próbnych to chyba żaden salon nie udostępni Ci sprzętu. Kiedyś, w jakimś salonie usłyszałem opinię na temat dzwoniących i pytających się pracowników salonu, czym mogliby sobie w ramach jazd pojeździć. Nie będę cytował ale wniosek wypłynął jeden - na pewno sprzętu nie dostaną. Jak ktoś chce sprawdzić sprzęt za kilkadziesiąt tysięcy to powinno być go stać wydać kilka stówek.

Bynajmniej nie jestem w żaden sposób związany z Liberty ale uważam, że organizacja wydarzenia była jak najbardziej poprawna (poza opóźnieniem z dostawą motocykli zawinioną przez BMW z tego co wiem).

Ja również nic złego nie powiem gdyż zauważyłem temat 2 dni przed testami wysłałem zgłoszenie i bez problemu się załapałem a sądziłem że raczej są na to marne szanse

www.szpiegowskie.com.pl

Mr.B - Pomyliłeś jazdy próbne, których faktycznie w Liberty może nie być z imprezą organizowaną odgórnie przez BMW i na ich zasadach. Jazdy próbne organizuje salon we własnym zakresie i z oczywistych względów nie będą udostępniali każdego z modeli BMW aczkolwiek z tego co pamiętam kilka do wypożyczenia w Liberty mają.

OK, możliwe, że rozmawiając z człowiekiem w LM nie wyraziłem się precyzyjnie o co mi chodzi.

• 11 miesięcy temu...

przypominacz, tym razem widzę jazdy próbne, wróć - DNI TESTOWE BMW,  18-19.07 w liberty:

http://www.bmw-motorrad.pl/Swiat_BMW_Motorrad/Jazdy_testowe/Terminarz.html

kto idzie/jedzie? ;)

ja planuję, ale jeszcze się nie zapisywałem na nic.

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Ciekawostka.

Jak ostatnio byłem w InterMotors na przeglądzie i chciałem w międzyczasie wypożyczyć do jazdy testowej R1000RR i/lub K1300S, z kaucją i tak dalej, to powiedzieli, ze tych modeli nie ma jako testowe. Był K1300S. Ale go ktoś rozbił i nie ma. W ogóle w Polsce nie ma....

A tu niespodzianka, bo na liście dni testowych oba motory są.

I pewnie dlatego jak będę kupował moto, to w Rzeszy...

Edytowane przez Mr.B (wyświetl historię edycji)

Też się zapisałem. Będę w sobotę (19.07) ok. 13 ujeżdżał R1200R. Chciałem jeszcze K1300R, ale nie ma go niestety :sad2: 

Piątek, 16:00, BMW F800GT. Jak się spodoba, to może kiedyś zastąpi Bandziora.

Edytowane przez Logan (wyświetl historię edycji)

K1300 R, sobota godzina 10.00  :riding:

Tym samym muszę zrezygnować z jazdy H-D Fat Bob :sad2: 

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl