Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Okropna Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam , jako że ostatnio coraz częściej pojawiają się info o skradzionych motocyklach , chciałabym Wam podpowiedzieć jedną rzecz , wg mnie dość istotną . Po kradzieży leci właściciel na policję i zgłasza kradzież , i wielu myśli że wystarczy , niestety nie !!! W tym samym momencie zapierdzielamy do Wydz Komunikacji (najbliższego) i składamy prośbę pisemną o wprowadzenie naszej zguby do komputerka pani , z udostępnieniem do wszystkich innych wydz . W takim momencie kiedy nam paniusia podstępluje że złożyliśmy taki papierek , możemy liczyć na mały cud . Mianowicie (niestety) jest możliwość zarejestrowania ponownie skradzionego motocykla bez danych właściciela faktycznego . a w ten sposób uniemożliwiamy jakiemuś idiocie przejęcie naszej własności . W kompie panienki z wydz . pojawia się wielki napis "SKRADZIONY" i delikwent który przyszedł jest zatrzymany . Na owym oświadczeniu MUSI znaleźć się : 1.Dane (pełne) właściciela 2. Dane motocykla łącznie z datą rejestracji . 3. Opis motocykla 4.kontakt do właściciela ( mail i tel) 5. Dokument z policji potwierdzający zgłoszenie kradzieży (kopia) Dla bardziej dociekliwych piszę że policja nie robi tego i nie informuje o tym . Pozdrawiam Proponowałabym założyć dział gdzie wstawiało by się informacje o takich skradzionych motocykla wraz ze zdjęciem . Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez Okropna (wyświetl historię edycji) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Dobrze że to opisałaś, ja już to zrobiłem, więc chociaż mam spokojną głowę że jakiś skur****yn nie zarejestruje sobie mojej Cebry. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okropna Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Cieszę się że może tym postem ciut pomogę . 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Przy kradzieży każdy mały krok, niby nic a czasem może się przez to uda. Zależne od przypadku i głupoty złodzieja. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Bardzo przydatna informacja,dzięki.Sądzę że jest dużo osób których o tym wydz.komunikacji nie wie,łącznie zemną do dziś ;P 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyygy Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 szkoda że cały towar zazwyczaj idzie zagranicę albo na części ale może jakiś głupi się znajdzie cenne informacje 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okropna Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Ustalmy , oby najwięcej idiotów którzy pójdą z chęcią zarejestrowania ciepłego moto których raz dwa zawiną Ale wstawiłam to bo mierźwi mnie że słownie NIKT o tym nie informuje pokrzywdzonego . 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlfabianka Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Bardzo trafny temat - dzięki 0 Cytuj Zapożyczone, ale bardzo trafne .... "Denerwować się, to mścić się na swoim zdrowiu za głupotę innych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Warto odświeżyć wątek, ostatnio temat na czasie... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andmst Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 (edytowane) Fakt też jest taki, że motocykl znacznie łatwiej ukraść niż samochód. Motocykl teoretycznie można wrzucić na pakę auta dostawczego, a takich przecież jeździ u nas bardzo dużo. Podjeżdża się, dwóch gości ładuje. Było motocyk, nie ma motocykla. Można stosować różne formy zabezpieczeń, jak lokaliator GPS, ale i to można teoretycznie zagłuszyć. Wydaje mi się więc, że dobrej klasy ubezpieczenie to podstawa. Proponuję sprawdzić jeszcze tutaj pod linkiem: https://wygodnie.pl/ubezpieczenie-motocykla/kalkulator Można tam wyliczyć koszta ubezpieczenia OC oraz AC. Edytowane 30 Października 2018 przez andmst (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Jaszczomb, kawkę wypij 😎 Dobrze, że kolega odświeżył temat, bo w takich sprawach przypominaczy nigdy nie za wiele Pytanie brzmi, czy ten proces w WK nadal działa, więc jeśli ktoś ma info (lub niestety korzystał z takiej opcji) niech da znać. 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 W poniedzialek jade i bede mial info z pierwszej reki. Synowi dżwignęli GS`a niestety w anglii, zobaczymy jak to pojdzie. 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi