Skocz do zawartości
W ciągu najbliższych tygodni ta strona zmieni swój wygląd. Przygotuj się na aktualizację skryptu oprogramowania. ×

Zapraszamy na 14 urodziny Forum Łódzkich Motocyklistów - więcej informacji tutaj.

14 uro uro.png

Co Zrobić, Gdy Skradziono Ci Motocykl?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobrze że to opisałaś, ja już to zrobiłem, więc chociaż mam spokojną głowę że jakiś skur****yn nie zarejestruje sobie mojej Cebry.

Opublikowano

Przy kradzieży każdy mały krok, niby nic a czasem może się przez to uda. Zależne od przypadku i głupoty złodzieja.

Opublikowano

Bardzo przydatna informacja,dzięki.Sądzę że jest dużo osób których o tym wydz.komunikacji nie wie,łącznie zemną do dziś ;P

Opublikowano

szkoda że cały towar zazwyczaj idzie zagranicę albo na części ale może jakiś głupi się znajdzie :smile: cenne informacje :smile:

:P
Opublikowano

Ustalmy , oby najwięcej idiotów którzy pójdą z chęcią zarejestrowania  ciepłego moto których raz dwa zawiną :smile: Ale wstawiłam to bo mierźwi mnie że słownie NIKT o tym nie informuje  pokrzywdzonego .

Opublikowano

Bardzo trafny temat - dzięki

Zapożyczone, ale bardzo trafne .... "Denerwować się, to mścić się na swoim zdrowiu za głupotę innych"

• 3 lata później...
  • 2 lata później...
Opublikowano (edytowane)

Fakt też jest taki, że motocykl znacznie łatwiej ukraść niż samochód. Motocykl teoretycznie można wrzucić na pakę auta dostawczego, a takich przecież jeździ u nas bardzo dużo. Podjeżdża się, dwóch gości ładuje. Było motocyk, nie ma motocykla.

Można stosować różne formy zabezpieczeń, jak lokaliator GPS, ale i to można teoretycznie zagłuszyć. Wydaje mi  się więc, że dobrej klasy ubezpieczenie to podstawa. Proponuję sprawdzić jeszcze tutaj pod linkiem: https://wygodnie.pl/ubezpieczenie-motocykla/kalkulator

Można tam wyliczyć koszta ubezpieczenia OC oraz AC.

Edytowane przez andmst (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Jaszczomb, kawkę wypij 😎 

Dobrze, że kolega odświeżył temat, bo w takich sprawach przypominaczy nigdy nie za wiele ;)

Pytanie brzmi, czy ten proces w WK nadal działa, więc jeśli ktoś ma info (lub niestety korzystał z takiej opcji) niech da znać.

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

W poniedzialek jade i bede mial info z pierwszej reki.

Synowi dżwignęli GS`a niestety w anglii, zobaczymy jak to pojdzie.

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."