Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Honda CB1 400

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . zainteresował mnie ostatnio ten motorek , nie jest to może jakiś demon prędkości czy coś ,lecz podoba mi się ten motorek i przyjemnie mi się nim jeździ lecz chciałbym poznać jeszcze wasze opinie na temat tego motorkaZ góry dzięki LwG

Opublikowano

Sprawia ogólnie dobre wrażenie - szybko gnie jak na taką pojemność :smile:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

400 ccm podobno nieźle latają ;D mnie się bardzo podoba Kawasaki ZX400R. Kiedyś miałem na nią ogromną ochotę <3

Opublikowano

190 tą cb1 nie ma problemu , więc jak na taką pojemność to chyba w miare;]

Opublikowano

taka 400 to świetna sprawa, do miasta to już w ogóle. Nie dosyć że masz przyzwoite spalanie, to jeszcze osiągi których nie wstydziłaby się niejedna 600-tka :smile: Powiedziałbym też dodatkowo, że co Honda to Honda, ale może żeby nie było że jestem jakimś maniakiem, to powiedzmy że powyższego nie było :P

Opublikowano

Postaram się napisać ci wszystko co sadze i wiem o tym motorku . Po pierwsze świetny wygląd ponad czasowy trzeba zauważyć że motor z końca lat 80 początku 90 takie przerzucenie cbr 400 na nakeda bo większość części jest z cbr 400 i 600 f1 . Mały zwinny wypacza sporo błędów ale dla osób powyżej 180 cm bym nie polecał będzie za mały co do spalania mit że mało pali normalna jazda ok 5 l ale motor nie jest do normalnej jazdy jak się go piłuje 7 litrów też weźmie ale silnik nie do zdarcia na kołach zębatych z cbr 400rr musi mieć tylko olej i można sobie pozwolić :smile: a jak na 400 to naprawdę można poszaleć . Jeśli chodzi o awaryjność to jak Honda raczej nic się nie psuje czasem może regulator paść ale ta przypadłość maja Hondy po za tym nie ma się do czego przyczepić . Jeśli kupujesz pamiętaj ze motor ma swoje lata i pełen serwis trzeba mu będzie zrobić i jest to rzadki model dlatego musisz kupić w jak najlepszym stanie bo do części eksploatacyjnych jest dostęp bez problemu ale np alternator lub elementy wizualne są nie osiągalne silnik skrzynia w razie czego także raczej ciężko zdobyć . Staram się być obiektywny ;) każdemu początkującemu motocykliście polecam CB-1 jak dla mnie zaje... motorek :smile:. W razie czego jak masz jakieś pytania to pisz postaram się być pomocny :smile: