Skocz do zawartości

jakie rękawice do ok 150zł ?

ffojtus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,Noszę się z zamiarem zakupienia rękawic, ofc. najlepiej w Łodzi, żeby można było przymierzyć i pomacać przed ewentualnym zakupem. Macie jakieś sprawdzone modele w granicach ok 150zł ? Nie mam żadnej preferowanej firmy. Z przeznaczenia raczej na cieplejsze dni. Mile widziana jakaś antypotna wyściółka w środku.W sierpniowym numerze Motocykla w dziale RENTGEN opisywany jest model rękawic DevilBikers Y-Racer, za cenę właśnie 150zł. Opisane są jako naprawdę przyzwoite. Może ktoś ma i może zestawić moje wymagania z właśnie tym modelem?

Trudno mi określić dokładny model, ale zwróć uwagę na rękawice MODEKA, już wcześniej pisałem, że mam je 3 sezon i materiał się w ogóle nie zniszczył. Jeżdżę w nich na co dzień i są wygodne i spełniają swoją rolę bezpieczeństwa. Tylko mój model jest na ciepłe dni - z wywietrznikami.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

a jak wygląda kwestia wyściółki w środku? Miałem wcześniej rękawice firmy METRO - z zewnątrz zajefajne. Z wodotryskami i wstawkami kewlarowymi niby :biggrin: tylko że po jednej jeździe materiał wewnątrz pod wpływem potu się praktycznie hmm... rozpuścił? no zmienił swoje właściwości generalnie, tak więc zależy mi na uniknięciu takiej przygody z nowymi rękawicami

Porownania za bardzo nie mam z innymi modelami i firmami, ale moge Ci napisac o moich rekawiczkach.Ja swoje kupilem w sierpniu zeszlego roku w MTTR na Wlokniarzy za 100 zl i specjalnie wiele sie po nich nie spodziewalem. Natomiast w czasie uzytkowania bardzo mile mnie zaskoczyly.Jezdzilem w nich caly rok non-stop, od sierpnia az do teraz (z 1,5-miesieczna przerwa teraz od polowy lipica do konca sierpnia - przerwa po wypadku) - a jezdze codziennie i sporo, bo motocykl + skuter to moj jedyny srodek lokomocji i komunikacji.Jakosciowo: po roku nie widac zadnych sladow zniszczen, rozpruc, rozejsc materialu i temu podobnych.Co do wygody: na poczatku mnie troche uwieraly przy zginaniu kostek w duzym palcu, ale po tygodniu uzytkowania dopasowaly sie i do teraz sa idealne.Zimą przy ujemnych temperaturach potrafilo byc w nich troche zimno, ale foliowe rekawiczki ze stacji zakladane pod nie rozwiazywaly problem zimnego wiatru. Natomiast podczas wiosny i lata, nawet gdy jest w miare goraco, calkiem przyjemnie sie w nich jezdzi.Material: zrobione ze skory, ale maja wszedzie plaskie wstawki kewlarowe.Jak w zeszlym roku je wybieralem, to generalnie rekawice tam byly w cenach od 80 do 220 pln z tego co pamietam - i kupujac te niby 'slabsze' za 100 pln nastawialem sie na to, ze po 3-4 miesiacach kupie sobie jakies 'lepsze'. Jak na razie minal rok i nie mam zamiaru ich zmieniac.Dlatego z czystym sumieniem polecam Ci sie przejechac do MTTR, maja taniej niz w Modece, a - moim zdaniem - jakosciowo sa bardzo dobrze wykonane.

https://www.spisperfum.pl - lista odpowiedników perfum FM Group

http://www.motostat.pl/user_images/32712/icon3.png - Suzuki GSX750F K6
http://www.motostat.pl/user_images/35804/icon3.png - Yamaha XC125TR

http://www.motostat.pl/user_images/73564/icon1.png - Mitsubishi Pajero III 3.2 DI-D Long

tu masz ciekawą propozycje dosyć cieple niezle wykonane fajny wyglad http://allegro.pl/shima-rekawice-flyone-titan-rozm-l-od-ss-i1772359755.html jak chcesz mam na staranie takie przejechałem w nich ok 300 km jak nowe roz S trafiło mi się ze do tetów wyższy model G-TEC jak jesteś zainteresowany to pisz puszcze ci za polowe ceny bo i tak u mnie się walają i nie korzystam z nich

Na ostanim Moto Weteran Bazarze przymierzyłem mnóstwo różnych modeli i w cenie do 200 zł najwygodniejsze okazały się MTTR GP-1 i właśnie je kupiłem. Za 160 zł.Jestem zadowolony, ręcę się w nich nie pocą ale też upałów ostatnio nie było.

Ja dzisiaj kupiłem rękawice Modeka Race S, zapłaciłem 160zł w motopublice. Nie testowałem ich jeszcze, ale na pewno będzie w nich cieplej niż w moich dotychczasowych szmaciakach i nie będę już płakał z zimna podczas powrotu z Della ;P

• 2 tygodnie później...

Wczoraj trafiłem na jakiś ponoć hit w Larssonie: http://www.larsson.pl/55-zl-tyle-kosztuje-komfort,531,news.htmlJak ktoś ma możliwośc przymierzyć i sprawdzić organoleptycznie to może się okazać niezła gratka.

• 2 miesiące temu...
MarcinGraczykLDZ

Dzisiaj byłem w sklepie Mttr w Łodzi.Chciałem tylko się rozejrzeć za kurtką bądź buzerem. Wyszedłem ze sklepu z rękawicami Mttr ( ciężko określić jaki model ) Cena wyjściowa 220 zł. Po krótkiej rozmowie udało mi się zapłacić 180 zł. Starannie wykonane. Bardzo wygodne. Przymierzając rękawice za 100 zł, a za 200 zł można odczuć różnice. Radze wybrać się do sklepu i przymierzyć - napewno sprzedawca doradzi i coś sobie wybierzesz. Chyba że temat już nie aktualny :decayed:

a ja nie lubie sie przyzwyczajac do rekawic kupoje do 120 i zmieniam co sezon bo i tak akurat rekawice mozna czasem łapy upieprzone tłuste po czesci czasem wiadomo chyba nie warto akurat w rekawice zbytnioi inwestowac

007.gif