Skocz do zawartości

Rozpoczęcie Sezonu Częstochowa 21.04

Gruby124

Rekomendowane odpowiedzi

Ja i 3 inne szt. lecimy w wersji nie sport ....  mysle ze okolo 9 na BP przy Rzgowskiej/Kolumny.

Lepiej na dwóch ... jak człowiek niż jak zwierze na czterech...... !! :biggrin:

O 9:00 przy BP na Rzgowskiej mogą się spotkać dwie grupy. Każdy na sam zdecyduje gdzie się podczepi, a nawet jak nie da rady z grupą "sport", to zawsze można chwilę poczekać na grupę "sport-slow" :smile:

Również będziemy w dwa moto, ale zależy to w dużym stopniu od pogody.

Zapożyczone, ale bardzo trafne .... "Denerwować się, to mścić się na swoim zdrowiu za głupotę innych"

O 10:00 jest start parady jeśli się nie mylę ,więc ta 9 to trochę późno. I myślałem trochę ominąć trasę A1 i lecieć na Bełchatów i Kamińsk albo na Łask i Szczerców. Jeśli ktoś by był chętny to ja bym zaproponował 8:00 w Pabianicach jeśli ktoś będzie leciał przez Pabianice i w stylu nie-sport.

ponieważ temat jest chyba powielany to napiszę tu i tu... 

na tą chwilę niedziela ma być sucha więc na KTS albo w którymś z tych tematów jestem za zebraniem się w ekipę do Częstochowy 21-go :smile: 

O 10:00 jest start parady jeśli się nie mylę ,więc ta 9 to trochę późno. I myślałem trochę ominąć trasę A1 i lecieć na Bełchatów i Kamińsk albo na Łask i Szczerców. Jeśli ktoś by był chętny to ja bym zaproponował 8:00 w Pabianicach jeśli ktoś będzie leciał przez Pabianice i w stylu nie-sport.

Po co omijać trase A1 i pierdzielić si wiochami???

Też osobiście jestem za trochę urozmaiconą drogą zamiast prostej "jedynki"

Zapożyczone, ale bardzo trafne .... "Denerwować się, to mścić się na swoim zdrowiu za głupotę innych"

Jak dla mnie trasa jest obojetna, fakt wolał bym bardziej urozmaiconą niz monotonną, ale napewno trzeba ustalić jakieś konkrety, gdzie i o której bo widze że każdy w swoją strone ... No i najważniejsza pogoda :smile:

Pogoda zapowiada się coraz lepsza. U nas 15 stopni, w Częstochowie 18, ale to pewno w szczycie, wiec rano pewno z 12 będzie. Najważniejsze że ma nie padać. Wiec dla tych którzy chcą jechać trasą "urozmaiconą" :P proponuję parking SDH ( Kilińskiego- Zamkowa) w Pabianicach o 8:00 - wylot 8:15. Jak coś to wszystko można dogadać.

Pogoda zapowiada się coraz lepsza. U nas 15 stopni, w Częstochowie 18, ale to pewno w szczycie, wiec rano pewno z 12 będzie. Najważniejsze że ma nie padać. Wiec dla tych którzy chcą jechać trasą "urozmaiconą" :P proponuję parking SDH ( Kilińskiego- Zamkowa) w Pabianicach o 8:00 - wylot 8:15. Jak coś to wszystko można dogadać.

A cóż to takiego "SDH" ?

Parking przy domu handlowym SDH Trzy Korony przy skrzyżowaniu ulic Kilińskiego i Zamkowej - samo centrum Pabianic, wtedy prosta droga na Dłutów,Bełchatów i Kamieńsk, i ostatni odcinek jedynką do Częstochowy. Droga jest znośna. Dwa dni temu jechałem. Jedyne roboty drogowe są w Bełchatowie i tam jest mały objazd ale to już chyba ze 2 lata :biggrin: i jakoś nie mogą tej drogi naprawić i otworzyć. Ale faktycznie dla osób z Łodzi prosta jedynka może być korzystniejsza. 

Edytowane przez DJ Arkadius (wyświetl historię edycji)

Parking przy domu handlowym SDH Trzy Korony przy skrzyżowaniu ulic Kilińskiego i Zamkowej - samo centrum Pabianic, wtedy prosta droga na Dłutów,Bełchatów i Kamieńsk, i ostatni odcinek jedynką do Częstochowy. Droga jest znośna. Dwa dni temu jechałem. Jedyne roboty drogowe są w Bełchatowie i tam jest mały objazd ale to już chyba ze 2 lata :biggrin: i jakoś nie mogą tej drogi naprawić i otworzyć. Ale faktycznie dla osób z Łodzi prosta jedynka może być korzystniejsza.

ja mam moto w Pabianicach wiec bardziej pasuje mi SDH. Pogoda na niedziele zapowiada sie super. Wiec pewnie polecimy razem.

Jeśli będzie pogodnie i całość w Częstochowie skończy się dosyć wcześnie ( msza od 12:00 wiec domyślam się że koło 13:00 będzie koniec) to planuję z znajomymi po mszy jechać na kilka pierwszych ruin zamków Szlaku Orlich Gniazd. Pierwszy jest zaledwie kilka kilometrów od Częstochowy - Olsztyn, Ostrężnik, Mirów, Bobolice, Morsko, Podzamcze. Pojechać, zobaczyć dwa, może trzy i wrócić pod wieczór. Jeśli ktoś jest zainteresowany - serdecznie zapraszam.