Skocz do zawartości

X Zlot Motocyklowy, Jasna Góra 2013

Julka

Rekomendowane odpowiedzi

Sa dwa

Jeden 14 "Rydzykowy"

Drugi 21 "Palikotowy"  ;)

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

Hypnotic - od lutego wiadomo że są dwa w dwóch terminach żeby każdy mógł wybrać. To chyba Ty przysnąłeś i teraz masz "ale" :laugh2:

Najśmieszniejsze jest to że mimo że są dwa terminy, specjalne założone 2 watki to i tak ludzie muszą je mieszać i udowadniać jaki węgrzyn jest be, jakby ktoś im kazał do niego jeździć albo siłą tam zapraszał :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Pewnie gdyby było i 10 zlotów w Częstochowie to i tak jakieś "rodzynki" by nie zrozumiały że mają wybór i dalej czepiali się jaki paskudny jest ten węgrzynowy :biggrin:

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding:

to wkoncu nie wiem czy jest ten zlot 13i 14 czy nie ma?

Jest i ja właśnie na niego lecę .

Jak chcesz to dawaj jedziemy 13 i 14 tylko ustalmy sobie na priv.

Hypnotic - od lutego wiadomo że są dwa w dwóch terminach żeby każdy mógł wybrać. To chyba Ty przysnąłeś i teraz masz "ale" Dołączona grafika

Najśmieszniejsze jest to że mimo że są dwa terminy, specjalne założone 2 watki to i tak ludzie muszą je mieszać i udowadniać jaki węgrzyn jest be, jakby ktoś im kazał do niego jeździć albo siłą tam zapraszał Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Pewnie gdyby było i 10 zlotów w Częstochowie to i tak jakieś "rodzynki" by nie zrozumiały że mają wybór i dalej czepiali się jaki paskudny jest ten węgrzynowy Dołączona grafika

Jeżeli już odpowiadasz i wyśmiewasz mój post to najpierw napisz poprawnie Hypnotik. Fakt że zawsze będą dwa obozy popierające jeden lub drugi zlot. Najgorsze jest to, że jadą ludzie z całej Polski wiele kilometrów w skrajnym deszczu do świętego miejsca, poświęcić swoje maszyny jak to było rok temu. Przygotowane są miejsca parkingowe pod Jasną Górą  a tu wychodzi "ksiądz" i oznajmia że mszy dla zgromadzonych nie będzie jak również święcenia motocykli.Wstyd i popelina.

Ten zlot jest znany już za granicami Polski jako jedna z największych pielgrzymek w Europie, niestety po zeszłorocznym zamieszaniu medialnym tak pewnie nie będzie. Szkoda .....

aha..... co do daty zmiany terminu zlotu: o terminie zlotu 20-21 kwietnia Pan Węgrzyn informował już rok temu 3 kwietnia 2012 w oficjalnym liście do prezydenta Częstochowy, jednak zmiana terminu ukazała się 7 marca 2013 a nie w lutym jak sugerujesz :hihi: (patrz oficjalna strona Rajdu Katyńskiego)

HYPNOTIK gwarantujemy indywidualne podejście do klienta oraz możliwość zakupów od 8.00 do 22.00 codziennie nawet w soboty i niedziele po wcześniejszej zapowiedzi wizyty info TEL. 501-032-119

Najgorsze jest to, że jadą ludzie z całej Polski wiele kilometrów w skrajnym deszczu do świętego miejsca, poświęcić swoje maszyny jak to było rok temu. Przygotowane są miejsca parkingowe pod Jasną Górą  a tu wychodzi "ksiądz" i oznajmia że mszy dla zgromadzonych nie będzie jak również święcenia motocykli.Wstyd i popelina.

A ustalał ktoś z organizatorów w ubiegłym roku mszę dziękczynną albo święcenie motocykli? Nie wiem jak to sobie wyobrażasz ale w kościele jest taka zasada, że jak chcesz aby się o Ciebie modlono to idziesz do księdza i ustalasz termin mszy dziękczynnej, ewentualnie dając ofiarę na jaką Cię stać. Działa to raczej w tą stronę, aniżeli przychodzisz do kościoła i domagasz się aby Cię poświęcono trąbiąc i zagłuszając.

oj Luki, z tego co pamiętam trąbienie i zagłuszanie było po tym jak ksiądz oznajmił nam, że święcenia nie będzie a nie przed. Chyba, że byliśmy na innych zlotach ?

Kościół dobrze wiedział że tego dnia przybywają pielgrzymi z całej Polski i nie sądzę żeby to był aż taki wielki problem wyjść i poświęcić nasze maszyny a i o ofierze nikt by nie zapomniał. Było to ewidentne działanie z powódek politycznych. Jeżeli będziesz chciał kiedyś poświęcić cokolwiek w którym kolwiek kościele wystarczy, że wejdziesz na zakrystię i poprosisz księdza a on nigdy ci nie odmówi bo kościół ma zawsze otwarte drzwi dla wszystkich. Niestety w tym wypadku tak nie było. To całe buczenie i zagłuszanie nie było złośliwością tylko wszyscy byli zdumieni i było im normalnie przykro.

HYPNOTIK gwarantujemy indywidualne podejście do klienta oraz możliwość zakupów od 8.00 do 22.00 codziennie nawet w soboty i niedziele po wcześniejszej zapowiedzi wizyty info TEL. 501-032-119

No dobrze, zbierzmy w takim razie 10 tysięcy motocyklistów, ustalmy datę, ogłośmy w mediach i ustawmy się pod kancelarią premiera żądając spotkania z premierem w spawie wysokich cen za paliwo. No jak to?? Premier nie będzie na nas czekał z przygotowanym kateringiem, propozycjami obniżenia cen i darmowym paliwem za odwagę? Nie możliwe, Premier ma dzisiaj inne zajęcia i nie ma go w kancelarii...

A tak na serio to przygotowanie i przeprowadzenie mszy to nie jest kwestia wyjścia jednego księdza i powiedzenia kilku słów. Takie rzeczy się przygotowuje, i trzeba wcześniej umówić. Proszę Cię nie zrzucaj winy na Paulinów skoro ewidentnie zawinił organizator, czytaj Pan Prezydent, który sam nie zadziałał w tej sprawie ani nie wysłał nikogo ze swoich ludzi do Paulinów a niejako zawłaszczając ten dzień powinien był się tym zająć.

Fakty są takie, że kto chciał, ten się pomodlił i dostał błogosławieństwo bo przecież kościół i kaplica były cały czas otwarte a nabożeństwa się odbywały...

Jak chcesz dalej prowadzić dyskusję w tym temacie to powiedz gdzie się mylę bo to co piszesz nic raczej nie wnosi.

Ogarnijcie się panowie, bo teksty w stylu "kto jest winny" nigdy do niczego nie prowadzą niezależnie od autora. Nieważne, ile postów wysmarujecie i tak nie dojdziecie do porozumienia. Po prawdzie można przyjąć, że wszyscy po trochu dali d*py rok temu i dobrze by było, żeby sytuacja się nie powtórzyła. 

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Julian tzn. Król Julian B) ma racje!!Polać Mu :decayed:

A tak serio to ktoś się wybiera?

Ja na 99% jadę z kolegami (jak się zdecydują i/lub ogarną motory) z Pabianic tak około 09:00

Jak by sie ktoś wybierał o podobnej godzinie to może spotkamy się zwyczajowo w Złotym Młynie

Dajcie znać jak ktoś chętny

Pozdrowionka

Czołem,

Mam ochotę jutro się gdzieś wypuścić, więc czy jasno i zwięźle może dać znać osoba/grupka skąd i o której byście wyjeżdzali? Konretnie ulica/miejscowość i godzina :smile:

dzięki wielkie,

My pojechaliśmy jednak o 09:00 a i tak po drodze było dość chłodno...

Wy o tej 08:00 musieliście dobrze zmarznąć...

Na samej JG nie widziałem nikogo z forum dopiero w drodze powrotnej na obiedzie w Złotym Młynie kogoś widziałem.

Właśnie ktoś w kamizelce FŁM wyjeżdżając z Młyna nas wyprzedzał...

Generalnie wyjazd udany

Pozdrowionka

Właśnie ktoś w kamizelce FŁM wyjeżdżając z Młyna nas wyprzedzał...

A nie były to 2 motocykle ? :riding:

czarna vfr i cbr 900 ?  :decayed:  :decayed:

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

Ja byłem na zlocie, generalnie udany, jechałem z paczką właściwie poza forum, trochę wolna prędkość przelotowa ale przynajmniej było bezpiecznie :decayed: jechaliśmy trasą Przedbórz, Radomsko, Częstochowa, przy wjeździe dobra organizacji policji do kierowania ruchem bez korków, wjazd na sam zlot również płynny. Generalnie bez atrakcji oprócz 6 tysięcy motocykli, pochodziłem porobiłem zdjęcia. Sama msza poświęcona głownie motocyklistą i konkretne poświęcenie motocykli. Trochę denerwujące było łażenie kobiet które wciskały obrazki, łańcuszki a później okazało się, że kosztuje 10zl:) ale już wziąłem. Pogoda wytrzymała ja byłem w samym kombi rano trochę było chłodno miejscami mokro w drodze powrotnej lepiej trzy miejsca z fajnymi winklami, zaliczone z zejściem na kolano :riding: . Poniżej wstawiam kilka zdjęć.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

A nie były to 2 motocykle ? :riding: czarna vfr i cbr 900 ? :decayed: :decayed:

Jasne że 2 :biggrin:

Ładnie wystrzeliliście, my po obiadku mieliśmy ochotę na błogą turystyke, a poza tym byśmy was nie doszli :P

Do zobaczenia następnym razem

Pozdrowienia dla wszystkich z którymi jechałem i których spotkałem. Trochę zimno ale cóż, to przecież dopiero niecały tydzień od zakończenia zimy... :smile: :) A w drodze powrotnej udało się jeszcze Złoty Młyn oraz rozpoczęcie w Dłutowie zaliczyć.

Ładnie wystrzeliliście, my po obiadku mieliśmy ochotę na błogą turystyke, a poza tym byśmy was nie doszli

JA czekałem 45 minut na placek  :decayed:  więc się zdenerwowałem lekko a Adamo do prac ysię śpieszył  :biggrin:

Ja wiem czy wystrzeliliśmy ? normalnie jak cały dzień  :moto:

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,