Skocz do zawartości

Bielizna termoaktywna

Koper

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawia mnie jak wygląda sprawa z ocieplaczami dłoni. Ocieplenie takie dostępne jest w formie dodatkowych rękawiczek, które zakładamy bezpośrednio na dłonie, a następnie docelowe rękawice, to tyle jeżeli chodzi o teorię. Ciekawi mnie jak takie rozwiązanie sprawdza się w praktyce? Czy jazda z takim dodatkowym osprzętem jest komfortowa i swobodna? Czy materiał z jakiego wykonane jest ocieplenie (bawełna, jedwab, poliester) ma znaczenie?Dla mnie rozwiązanie takie ma jedną podstawową zaletę:- Uniwersalniejsze aktualne rękawice, a co za tym idzie brak potrzeby kupowania dodatkowych, drogich rękawic zimowych.

W praktyce da się w tym jeździć, ale komfort spada. Ważne aby dodatkowa rękawiczka wewnętrzna była śliska na zewnątrz i cienka na ile to możliwe. - np. poliestrowy mikropolar wewnatrz i gładki na zewnątrz. Ja się ma rękawice z membraną, to nie można zakładać rękawiczki wewnętrznej z bawełną bo całą oddychalność szlag trafia. No i jak się ma rękawice xtrafit to łatwiej taki zestaw używać.

• 3 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...

Korzysta ktoś z bielizny nie termoaktywnej a dry?

Jest to cało roczna bielizna, zimą grzeje, latem odprowadza pot. Proszę napisać jak się sprawuje w lato jak i w zimę.

Po nieba błękicie za*******am przez życie.

• 1 rok później...
  • 6 miesięcy temu...

Potrzebuje dobrej bielizny regulującej temperaturę podczas jazdy. Czy lepiej jak bielizna termoaktywna jest super cienka czy nie? Jakie powinna mieć właściwości i jaki materiał? Co sądzicie o tej? Kosztuje 140 zł. Nie za tanio?

300_300_productGfx_ad92650a312bb3f7c6541

Ja swoją kupiłem w Lidlu na wyprzedaży, teraz nawet nie jestem w stanie stwierdzić jaki to producent ale są całkiem dobre. A kosztowały po 25 zeta za sztukę i nie mogę na nie narzekać  :P  więc póki nie spróbujesz to się nie dowiesz.  Jak dla mnie warto zaryzykować.

Edytowane przez Kovalchuck (wyświetl historię edycji)

Myślisz że każdy motocyklista to wariat ?

Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć.

icon3.png Suzuki SV650s

ja mam z lidla bieliznę funkcyjną, nic specjalnego, raczej nie polecam. Po prostu kolejna warstwa ciuchów. 

Klakier jakbyś znalazł coś godnego uwagi to zdawaj relację.

Co do brubecka to niestety uczucia mam mieszane. gatki popruły mi się dość solidnie w pasie ( bo pas jest klejony a nie szyty czy inna cholera) więc wszędzie latają mi frędzle od dzianiny. Dodatkowo poprzecierały mi się na kolanach ( puściły oczka). Góra trzyma się naprawdę nieźle. Kominiarka za to się rozciągnęła. Także jak widzisz, co przypadek to inny. Na lato wiem, że sprawdza się bielizna Nike Dry czy cuś takiego, ale to Roolanda pytaj

Sorry muszę to napisać ... brubeck ssie po same kule! Leci na marce i gówno robi - przynajmniej teraz. Większość rzeczy sprzedaje za granicę pod inną marką. Jeżeli chcesz być na serio bardzo zadowolony z rezultatów bielizny to czeka cię zakup oddzielnej na zimę i na lato. Na lato bardzo polecam nike pro combat dri fit ... góra jak i dół. Mega odprowadza temperaturę, bardzo szybko schnie i masz uczucie cały czas chłodu nawet jak jesteś przepocony na maksa. Na zimę, nike pro combat hyperwarm. Wiem wiem nike itd ale serio robi robotę i to solidną. Uwierz mi, zainwestuj trochę siopki a będzie ci służyć wiele lat !

Graff - używam od kilku ładnych lat podczas karpiowania i szczerze polecam. W tym roku zastosowałem bieliznę do jazdy - rewelacyjnie się spisała podczas jazd w lutym w chłodne dni, podczas ćwiczeń na placyku, gdzie spociłem się nieźle.

http://www.graff.cil.pl/katalog.php?mod=seria&id=7&dzial1=7&nr_dz_gl=3〈=pl

Graff - używam od kilku ładnych lat podczas karpiowania i szczerze polecam. W tym roku zastosowałem bieliznę do jazdy - rewelacyjnie się spisała podczas jazd w lutym w chłodne dni, podczas ćwiczeń na placyku, gdzie spociłem się nieźle.

http://www.graff.cil.pl/katalog.php?mod=seria&id=7&dzial1=7&nr_dz_gl=3〈=pl

Fajne tylko cen nie widzę .

Fajne tylko cen nie widzę

Tak jak napisał kolega powyżej - około 100 pln za sztukę. Jeśli chodzi o produkty Graffa, to polecam sklep REG-PLAST na alledrogo (użytkownik regplast_pl) albo sklep internetowy hunt-fish.eu. Z oboma można wynegocjować lepsze ceny.

• 3 miesiące temu...

Cześć icon_e_wink.gif
Zamierzam kupić bieliznę termoaktywną pod ciuchy tekstylne dla mnie i mojej dziewczyny, oczywiście komplet, koszulka z długim rękawem i spodnie.
Jakiej firmy polecacie bieliznę zarazem na ciepłe i chłodne dni? (Podajcie linki na allegro.)
Czy jest możliwość kupienia bielizny uniwersalnej? Czyli latem nie będę się w niej pocił a w cieplejsze dni będzie dawała ciepło.

I może jeszcze Ci kupić?

Widzisz, czasy mamy teraz takie - sporo osób chce mieć wszystko podetknięte pod nos jak w niemowlęctwie. Jak najmniej własnego wysiłku o pracy szarych komórek nie wspomnę. Pracuję na łódzkiej uczelni, kolega od 4 (czterech!) lat daje na egzaminie ten sam test. I co sesja mniej więcej połowa polewa na pierwszym terminie, na drugim (zgadłeś - dostają to samo), a niektórym udaje się nawet mieć z tego przedmiotu warunek... Edukacyjnie podążamy po równi pochyłej i to mnie przeraża bardziej niż jakiekolwiek zawirowania polityczne.

KONTO PRZYGOTOWANE DO SKASOWANIA

Poprosiłem tylko o linki, żadnego przymusu. Prześledziłem już różne tematy i nie znalazłem odpowiedzi, dlatego napisałem własny. Ale widzę, że dla niektórych osób to spory problem wypowiedzieć się na temat. Oczywiście lepiej od razu kogoś posądzić, że czegoś nie zrobił i idzie na łatwizne.

Także, dziękuję za spostrzeżenia. ;)

Edytowane przez rudi0018 (wyświetl historię edycji)

Poprosiłem tylko o linki, żadnego przymusu.

hmmmm, mnie to:

(Podajcie linki na allegro.)

raczej zabrzmiało jak rozkaz, no może komenda żeglarska ;-)