Skocz do zawartości

Gdzie się serwisujecie?

jaquzie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy ktoś pisał o Fazerach i Thundercatach ale najlepszy mechanik do tych motocykli w Łodzi to tzw Wojtas który chyba urodził się na tych motocyklach i wie jak zrobić wszystko i do tego tanio. Serdecznie Polecam a znaleźć go można na forum fazera ale piszcie w privie to podam namiary :smile:

Zachwalamy Cię JAKUBKO wszędzie gdzie możemy razem z xantonem !! Naprawdę jesteście wraz z Karolem rewelacyjni !! a co do wspominanego STUNT-EXu to lepiej abym się nie wypowiedziała... bo ja wyrywna w słowach jestem a wyrażać się mi nie wypada :smile:

a co do wspominanego STUNT-EXu to lepiej abym się nie wypowiedziała... bo ja wyrywna w słowach jestem a wyrażać się mi nie wypada :smile:

Pisz śmiało jakie masz do mnie zastrzezenia bo nie wiem o co chodzi.Jak dobrze pamiętam to w twojej CB na poczekaniu wymieniałem tylko olej z filtrem.

Pisz śmiało jakie masz do mnie zastrzezenia bo nie wiem o co chodzi.Jak dobrze pamiętam to w twojej CB na poczekaniu wymieniałem tylko olej z filtrem.

moze na poczekaniu zalales oliwy z oliwek :smile:

Ja tam na pierwszy serwis w życiu (motocyklowy oczywiście) wybrałem STUNT-EX i nie mam powodów do narzekania. Mam zupełnie odmienne odczucia tzn. wszystko szybko i na temat - czyt. Polecam. Jedyny minus: trochę daleko ;)

motorcycle.gif

Ja polecam firmę Moto-Gut, do niedawna mieścili się w Zgierzu na Zagajnikowej 8, obecnie przenoszą się do Łodzi na Smugową koło Wydziału Komunikacji (nie pamiętam dokładnie adresu, ale Smugowa nie jest długa i warsztat jest tam tylko jeden). Bardzo fajne, indywidualne podejście do klienta, właściciel siedzi w motocyklach od lat, więc zna się na rzeczy no i ma przystępne ceny. Przy okazji, jeśli ktoś ma samochód to robią tam też instalacje gazowe i elektrykę (ja nie mam, więc nic o tym nie powiem).

Niezły, ale znacznie droższy, jest TIM Motocenter na Inflanckiej. Może to wynika z tego, że mają jeszcze sklep, salon motocykli i takie tam ;). Tak czy inaczej, na oba te miejsca nie mogę nic złego powiedzieć.

Również polecam serwis TIM na Inflanckiej. Od 3 lat serwisuje się tam ja z moją suzi i mój Facet z hondą i nie mamy powodów do niezadowolenia.

Ostatnio jak Honda poszła do profii na programowanie kluczyka do stacyjki to dziwnym trafem zaginęła jej podkładka pod kufer i tablice rej obłożyli ramką reklamującą bez żadnego pytania czy mogą - trochę chamsko się zachowali. Wrażenie takie, że nie szanują klienta i wiadomo drogo jak to w autoryzowanym.

Ja serwisuje tylko i wyłącznie u siebie w garażu :decayed: przez co dopuszczam się do uczestniczenia przy tym. Odpowiadając trochę na powyższe pytanie zadam pytanie,a jak serwisującemu zachce się kupkę tez będziesz przy tym chciał uczestniczyć. Po pierwsze uczestniczenie wynika tylko z niedowierzania a skoro niedowierzasz nie zostawiaj tam moto,po drugie co chcesz zobaczyć skoro się nie znasz,wniosek stąd że oddajesz komuś w ręce moto i uwierz nie jest fajnie pracować jak cały czas ktoś Ci się patrzy na ręce i kręci pod nogami obserwując każdy Twój ruch. Nie pisze tego zgryźliwie tylko wiem coś o tym bo w życiu nieraz miałem takie obserwacje zza pleców :cheers:

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

A to widzieliście? ;)

Dołączona grafika

Trzeba mieć takiego mechanika, któremu można zaufać. Ja nie mam problemów dać 2oo w ręce MadPawła z Alexa.

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Generalnie u mnie warszatcie jesli robie cos od reki to prosze klienta żeby poczekał sobie gdzies na zewnątrz tudziez udał sie na spacer i wrocił powiedzmy za godzine wiąże sie z tym że patrzenie na rece jak i odopowiadanie co chwila na pytania bardzo rozprasza ,pozatym raz trzeba podjesc do moto z prawej strony za chwile z lewej i człowiek ciagle "potyka" sie o klienta.

ja swój moto serwisuję u Kuby jest to bardzo dobry mechanik , sumienny i terminowy no i nie jest tak wymagający jak inni ze muszę w czasie serwisowania wychodzić na zewnątrz. Każdy ma swoje wymagania , ja z serwsu u Kuby jestem bardzo zadowolony i polecam go wszystkim znajomym bo wiem że się na nim nikt nie zawiedzie

Andree-stary wyga

Ja byłem po raz pierwszy u Kuby, mój moto akurat postał trochę u niego, bo czekaliśmy na klamoty z allegro, jak by było wszystko na miejscu, to pewno Kuba by sie szybciej wyrobił. Wymienił uszczelkę, wałek rozrządu, wyregulował gaźniki, ogólnie już od siebie, przejrzał motocykl, zaizolował jakiś goły przewód, nawet nie wiem od czego :P, coś tam jeszcze z kierą walczył :smile: , myślałem że zajmuje się naprawą motocykli raczej nowszych ale i z moim LTD też sobie poradził, będąc tam zauważyłem że motocykle różnej maści i różnym wieku tam do niego przyjeżdżają, wiec trochę pojecie chyba musi mieć o tym co robi ;) , no i do człowieka też ma jakieś takie swojskie podejście, nie jak przykładowo pewien jegomość, mechanik który mi powiedział że on takich staroci nie naprawia, takie wiekowe motocykle to sie złomuje, nie naprawia.., cóż ja akurat gustuje w starych motocyklach ;) , a Kuba oblukał sprzęta, podwinął rękawy i moja stara Kawa śmiga :riding: , nawet zapraszał na ponowną wizytę, bo olej w silniku też jest chyba nie najświeższy, trzeba by go wymienić.., pojadę ;)

Motocykl jest jak media markt - nie dla idiotów ;)

Kupię stary motocykl: Jawa, CZ, MZ, WSK 175, SHL !

czyli Kuba trafia również do wąskiego grona użytkowników, a wiadomo że aby być konkurencyjnym należy zapewnić to czego szuka Klient ;)

Wódkę i grilla ;P

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!