Skocz do zawartości

Gdzie się serwisujecie?

jaquzie

Rekomendowane odpowiedzi

Też dużo rzeczy sam robię, lecz teraz na synchro, reg. zaworów Jadę do Krzyśka z Beskidzkiej, Nie jest to jakiś warsztat z prawdziwego zdarzenia, ale robi jak dla siebie;]

• 3 tygodnie później...

Odpuść, ja wcześniej pisałem że było ok i faktycznie ja nie miałem problemów - szybko, miło itd. Poleciłem mojemu bratu. Zostawił swoje moto na wymianę płynu w sprzęgle, wymianę świec, regulację zaworów, wymianę uszczelki pod pokrywą zaworów i ustawienie poziomu paliwa gaźnikach. Mieli zrobić w przeciągu tygodnia (zamówienie płytek i uszczelki to 1-2dni). Trwało w sumie ponad miesiąc.A to nie było mechanika, a to nie przyszła jeszcze uszczelka (bo wymyślili sobie, że larsson jest "be "i zamówili u yamaha. A z mechanikiem gadałem i mówił, że jak jest w larssonie dostępna to nie ma problemu).Najpierw wyregulowali zawory, potem gaźniki (bo też nie zrobili tylko tego co brat chciał, a cały serwis gaźników), a powinno być odwrotnie.Naprawdę po wielkich bojach oddali moto, które jeździło gorzej niż przed serwisem i do tego przy wkręcaniu na obroty coś cykało w silniku. Kolejna wizyta w RutMarze - odbierają moto z parkingu. Znowu z 1.5 tygodnia grzebali. Mówili, że nie dokręcili gaźników i to dlatego. Moto dalej jeździło źle. Sezon się skończył i moto poszło do kogoś innego, żeby naprawił syf zostawiony przez Rut-Mar.Ja polecam madPawła, byłem dwa razy i już nie szukam nikogo innego.

Ja polecam madPawła, byłem dwa razy i już nie szukam nikogo innego

Możesz wstawic jakiś namiar?

Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.

W rut marze najlepsze jest to idziesz do sklepu i się pytasz o to i o to każe ci wejść na serwis a wchodząc tam jest tabliczka że nieupoważnionym wstęp wzbroniony. Tam to jest bajzel i nic więcej, Raz jak mi moto stał tam tydzień to nagle z opon powietrze uciekło i się dziurawe zrobiły.

Więc pozostają mi widzę do wyboru dwie opcje, stunt-ex i brzeziny ciężka sprawa z tymi serwisami ale chyba zdecyduję się na STUNT co sądzicie chyba to będzie jedyny słuszny wybór?

Do Stuntu mam kontakt tylko gdyby ktoś mógł podrzucić jakieś namiary na Brzeziny będę bardzo wdzięczny;) mam jakiś numer tel do Brzezin i nic więcej także nie wiem czy o tego gościa chodzi 508082966??? Podpowie ktoś :whistling:

Ja swoją szóstkę serwisuję właśnie u Jurka, to samo mój tata i kilku znajomych. Opinie są generalnie bardzo różne. Były sytuacje kiedy nie byłam zadowolona, ale to bardziej przy okazji zakupu motocykla niż serwisu. Co do serwisu dość sprawnie, chociaż sam kontakt z właścicielem chwilami woła o pomstę do nieba - albo nie odbiera, albo jest za granicą, albo się umawia i go nie ma. Ceny umiarkowane, raczej trzymają się terminów. Moje obiekcje, jako że, nie znam się na mechanice jednośladów, dotyczą częściej niesłowności właściciela niż jakości wykonanych prac, bo tego nie jestem w stanie fachowo ocenić. Jeśli nie znacie nikogo lepszego można tam jechać.

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Właśnie trzeba przekonać się na własnej skórze bo ostatnie czasy siedziałem na forach czytałem pytałem i jedno jest pewne ile ludzi tyle opinii ciężko wyciągnąć jakieś wnioski jeden pisze dobrze drugi na odwrót i tak w koło ;/ jeszcze się nie urodził taki który by wszystkim dogodził :smile: zobaczymy po serwisie

• 2 tygodnie później...

Odradzam RutMar. W tym roku podczas zimowych "rozbiórek" wyszło na jaw jak pięknię schrzaniono w RutMarze złożenie moto po wymianie uszczelki pod głowicą.Mam nadzieję, że tylko złożenie, a pozostałe rzeczy zrobili. Dobrze, że motocykl się nie zapalił, bo złożony był chyba celowo w taki właśnie sposób!Klimat średni, motocykl 1,5 miesiąca wyłączony z jazdy. Chaos, beztroska i pełen luz... szkoda, że za 1000zł.

Witam mam pytanie co sądzicie o srewisie RUT-MAR bo zastanawiam się czy oddać im swoje moto? miał ktoś z nimi do czynienia ??

Ja serwisuje się u Leona. www.leonmotorserwis.pl - facet robi przede wszystkim crossówki, ale często widzę wszystko :)Zawieszenia i koła do centrowania przychodzą do niego z całej Polski. Nie jest tani, ale nie wraca się do niego na poprawkę. Na cięty język i jak nie szanujesz motocykla to dostaniesz "po łbie". Tak czy siak polecam. Sam lata na motocyklu (startuje w MP Enduro) i wie co i jak.Szosówki bierze sporadycznie, ale warto spróbować. Pracuje przy ulicy Mierzejowej o ile dobrze kojarzę (os. Ruda) - jest mapka na stronie.

Ja ostatnio wychodzę z założenia że sporo rzeczy można zrobić samemu :smile: Sprawia to dużo radości :smile:

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Mario83 już umówiony na wizytę, ale jeśli ktoś jeszcze szuka przeglądu technicznego dla motocykla czy autka w sobotę po 14;00 to do 15;00 ma czynne Habenda na Jana Pawła, jak się jedzie od Kaliskiej na Pasaż Łódzki to po prawej stronie duży napis Habenda. Tylko uważać na cwaniaczków bo zawsze coś się przyczepią ale cisnąć ich i przegląd zrobią :biggrin:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

• 3 tygodnie później...

Ja się serwisuję w TIM na Inflanckiej 8 - http://www.timmotocenter.pl/uslugi,4,podstrona.html

Konkretne, fajne chłopaki - nie mam zastrzeżeń. Prowadzą książeczkę serwisową - dla mnie bezcenna rzecz, bo nie utrwalam w pamięci co i kiedy było robione ;)

Jeśli chodzi o ceny to w moim Hornecie '98 wyglądało to tak:

- wymiana oleju i filtra - 30zł

- wymiana klocków hamulcowych - 60zł

- wymiana rur nośnych p. zawieszenia i uszczelniaczy - 160zł

- rura teleskopu 2 szt (lagi) - 720zł

- uszczelniacze P40 Fork 455054 - 30zł

- olej Motul Fork 10W - 47zł

- olej Motul 5100 10W40 4l - 140zł

- filtr KN 303 - 30zł

- klocki FDB 570P x2 - 184zł

Ja serwisuje swoją suzi w Pabianicach u Michała. Mały zakładzik na Konstantynowskiej 17. Robi dobrze co do cen no to różnie bywa, ale każdy che zarobić :smile: