Skocz do zawartości

Gdzie się serwisujecie?

jaquzie

Rekomendowane odpowiedzi

a jaka jest ta dzwignia aluminium czy stal ?

Raczej stal, ale ręki sobie nie dam uciąć...

nie lepiej kupić zamiennik ?:>

Nie mam kasy na zamienniki, części do Buella nie są tanie niestety... Pospawam i będzie gitara.

Blisko skrzyżowania ulic Tomaszowskiej i Kolumny w stronę Matki Polki taki facet spawa aluminium. Mogę go polecić, pospawał mi set do Hondy CBR i było elegancko :smile: A i wydaje mi się, że ta dźwignia jest aluminiowa.

no zgadzam się że pewnie ciężko o części do takiej maszyny, ale zamienniki mają to do siebie że drogie nie są :smile: Przykładowo na alledrogo za podnóżek do horneta zapłaciłem ok 40zł, gdzie w salonie hondy wołali prawie 500zł :> No ale cóż, jako że nie wiem jak z częściami do Buelli, to się nie będę odzywać :> Daj znać jak wyszło spawanie ;>

• 2 miesiące temu...

Ja to co dam radę to w garażu ;) , a poważniejsze sprawy to jak na razie w Justynowie na Daszyńskiego, oczywiście dotyczy to małych chinoli, bardzo możliwe, że inne moto też naprawiają....

128330.png

Ja to co dam radę to w garażu ;) , a poważniejsze sprawy to jak na razie w Justynowie na Daszyńskiego, oczywiście dotyczy to małych chinoli, bardzo możliwe, że inne moto też naprawiają....

seb-moto ta firma się nazywa czy jakoś tak?

Dokładnie, drugi punkt i sklep na Rzgowskiej w Łodzi mają...

Ja u nich moto kupowałem. Jak miałem na gwaranci to jeździłem do nich na serwis. Gościu który wziął moje nawet ruszyć nie umiał. Jak odebrałem, to przejechałem kilka km i miałem silnik w oleju. Wlali za dużo oleju i uszczelkę pod głowicą wywaliło. Zaworów też nie umieli wyregulować, bo strasznie dzwoniły http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif

Dokładnie, drugi punkt i sklep na Rzgowskiej w Łodzi mają...

Niewiem jak ty ale ja byłem raz i nigdy więcej dużo moich znajomych też . Co najwyżej nie Sebmoto tylko Złodziejmoto

Niewiem jak ty ale ja byłem raz i nigdy więcej dużo moich znajomych też . Co najwyżej nie Sebmoto tylko Złodziejmoto

Dla tego napisałem wcześniej że tylko wtedy gdy sam nie jestem w stanie sobie poradzić, druga sprawa do Justynowa mam kilka kilometrów, więc nawet gdybym musiał pchać, raz niestety musiałem, to nie ma tragedii, po trzecie drożej przykładowo jest w Dolko i jak dla mnie zbyt daleko...
128330.png

Dla tego napisałem wcześniej że tylko wtedy gdy sam nie jestem w stanie sobie poradzić, druga sprawa do Justynowa mam kilka kilometrów, więc nawet gdybym musiał pchać, raz niestety musiałem, to nie ma tragedii, po trzecie drożej przykładowo jest w Dolko i jak dla mnie zbyt daleko...

Może i drożej ale 3 skuterami tam wyjeżdżałem zawsze zadowolony

Może i drożej ale 3 skuterami tam wyjeżdżałem zawsze zadowolony

Ja na Justynów też nie narzekam, naprawy robi tam ojciec właściciela sklepu, ale jak to w życiu bywa, zawsze się znajdzie ktoś niezadowolony, w Dolko fakt są fachowcy, ale jak pisałem wcześniej, nie odpowiada mi lokalizacja, pomijając kwestie cen...
128330.png

Ja skuter serwisowalem w liberty motors

Tak z ciekawości to ile cenią w liberty za serwis? Skuter 2t czy 4t?Ja chciałem tam oponę wymienić to mi 120zł powiedzieli :wry:

Tak z ciekawości to ile cenią w liberty za serwis? Skuter 2t czy 4t?Ja chciałem tam oponę wymienić to mi 120zł powiedzieli :wry:

120?? http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/cry.png Ja w swoim skuterze wymieniłem oponę i wentyl za 5 zeta kilka kroków od mojego domu...
128330.png

a kawusie narazie w kawasaki w zgierzu.

byłem tam na regulacji zaworów pod koniec sezonu i odniosłem pozytywne wrażenia (w przeciwieństwie do poprzedniego serwisu kawasaki w Rudzkiej Górze)

salon kawy w zgierzu również polecam. przyzwoity właściciel (podchodzi profesjonalnie i kulturalnie [co najważniejsze] do sprawy) i porządny młodszy za ladą siedzi, wypisując papierki ;) właściciel robi jak dla siebie (przynajmniej mi tak robił, ale to pewnie dlatego, że od niego moto kupiłem ;)). a na poważnie - widać, że chce zrobić [i robi] ładnie i fachowo.

no i to, o czym wspomniałem.. ta kultura w zgierskim salonie kawy - nie wszędzie tak niestety jest.

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

• 1 miesiąc temu...