Skocz do zawartości

Gdzie się serwisujecie?

jaquzie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Poszukuje sprawdzonego mechanika, ktory sprawdzilby i ewentualnie powymienial co potrzeba nie zdzierajac majatku, chodzi o skuter Piaggio X9 125, chcoalbym aby sprawdzil naped tj pasek, wariator, rolki i powiedzial co faktycznie trzeba wymienic i dodatkowo plyny przed sezonem(olej, filtr, itp) i hamulce aby przygotowac skuter na sezon.

Najlepiej jakby byl to ktos na terenie Lodzi ew bliskie okolice,

Pozdrawiam i prosze o podpowiedzi tudziez polecenie sprawdzonych osobb :smile:

• 2 tygodnie później...

Witam. Słyszałem że też jest dobry serwis stunt-ex czy może ktoś się wypowiedzieć na temat tego serwisu ? Bo muszę zaprowadzić na synchronizacje i zawory . I mam jeszcze jeden problem bo nie wiem co mu dolega a mianowicie po przejechaniu 2 km około od silnika zimnego zaczyna przerywać nie chce wchodzić na obroty. Przez zime wymieniłem świece na nowe czy to mogło by to spowodować że któraś była wadliwa ?

• 2 miesiące temu...

Ktoś może mi podpowiedzieć, gdzie przed weekendem naciągną mi łańcuch w Hornecie 600 w sensownej cenie? Motorwings niestety dopiero w przyszłym tygodniu.

Ktoś może mi podpowiedzieć, gdzie przed weekendem naciągną mi łańcuch w Hornecie 600 w sensownej cenie? Motorwings niestety dopiero w przyszłym tygodniu.

nie dasz rady samemu tego ogarnac? a jak cos podjedz do pawla do stuntexu,ewentualnie chwile poczekasz ale ogarnie Ci to od reki,polecam :smile:

Witam. Słyszałem że też jest dobry serwis stunt-ex czy może ktoś się wypowiedzieć na temat tego serwisu ? Bo muszę zaprowadzić na synchronizacje i zawory . I mam jeszcze jeden problem bo nie wiem co mu dolega a mianowicie po przejechaniu 2 km około od silnika zimnego zaczyna przerywać nie chce wchodzić na obroty. Przez zime wymieniłem świece na nowe czy to mogło by to spowodować że któraś była wadliwa ?

polecam stuntex,jtr odbieram tez suczke od pawla:)

Podjedz jutro na limanowskiego 213 10-18 to ci naciągane

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Podjedz jutro na limanowskiego 213 10-18 to ci naciągane

W przerwie na petka  ;)

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

• 2 tygodnie później...

Mam małą prośbę o podpowiedź, gdzie można podjechać w Łodzi, okolicach z GS 650 (poza Liberty). Pojawił się problem i szukam kogoś, kto jest sprawdzony. Pomożecie? ^_^

Ja mam pytanko potrzebowałbym ustawić gaznik w 50ccm bo po serwisie na Rzgowskiej to nie chodzi jak trzeba. Najpierw wyczyścili a potem jak pojechałem zeby go poprawili to powiedzieli ze trzeba będzie nowy albo zawory ustawić a oddałem tam go do naprawy i tak zrobili . Drugi skuter oddałem Włókniarzy a Legionów bo gasł jak sie ruszało to wyczyścili  i tak zrobili ze nadal nic prosił bym o dobry  serwis lub kogoś co sie zna i naprawia w garażu :biggrin:

• 2 tygodnie później...

Inventec Pabianice - wymieniali mi kierownicę. Termin dotrzymany, cena atrakcyjna - rabacik też był. Bardzo miła i kompetentna obsługa.

Znaleźli kilka baboli w moim moto ale bez nagabywania, że trzeba to zrobić i koniecznie u nich i już umówmy się na termin.

10/10 :-)

Prosze o opinie na temat warsztatu Korando Paweł Sikora na wolczanskiej.

Polecacie czy raczej nie?

To Gumofilc ma warsztat???

Ja bym omijał... Właściciel jest niemiły, chamski, robi łachę że sprzedaje, próbuje coś tam docinać a jak usłyszał ripostę to się obraził. 

Mogę śmiało polecić Fazi moto Na Kolumny. Koleś zna się na rzeczy, robi terminowo i solidnie, cenowo normalnie - ani tanio ani drogo. I co najbardziej mi się podobało ma czysty warsztat. Dawno takiego porządku nie widziałem u mecha.

Live slow!!!

cenowo normalnie - ani tanio ani drogo

no z tym normalnie to bym polemizował, owszem jest dobry ale w każdym innym serwisie np. regulacja zaworów 200-250 u niego 450; wymiana uszczelniaczy w lagach normalnie 100-150 on krzyknął 350, mówie tu o samej robociźnie, lekkie przegięcie.

To Gumofilc ma warsztat???

Dołączam do pytania,aczkolwiek nurtuje mnie pytanie,skąd ten "Gumofilc",widziałem gościa parę razy,mam tak,że załącza mi się wizualizacja i mam bekę po huju.Warsztatu raczej nie ma ale...

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"

No, z warsztatem działają dopiero od poniedziałku. Od czegoś trzeba zacząć. Zostawiłem u nich moto, zobaczymy efekty jak odbiorę.

" The helmet hides feelings that cannot be understood " - A. Senna

A off road garage na zarzewskiej?

Przewijamy ten temat na samą górę strony, po prawej jest wyszukiwarka z opcją "Ten temat", wpisz sobie "off road" i zobacz ile postów wyskoczy Ci w tym temacie.

• 3 tygodnie później...

Cześć,

mam takie pytanie czy znacie jakiś "akceptowalny" warsztat w okolicy Andrespola? Jedyne info jakie znalazłem na temat tej lokalizacji (i okolic) to fakt ze jest tam serwis opon.

z góry dzięki za info.

Cześć,

mam takie pytanie czy znacie jakiś "akceptowalny" warsztat w okolicy Andrespola? Jedyne info jakie znalazłem na temat tej lokalizacji (i okolic) to fakt ze jest tam serwis opon.

z góry dzięki za info.

W andrespolu masz na lipowej 3

• 4 tygodnie później...

Polecił by może ktoś jakiś serwis gdzie potrafią naprawić skutera yamahy, jeździł ale tak jakby nie równo przerywał lekko pierdział (skuter 2014r) , obecnie stoi w jednym serwisie który zdawało się że ma dobre opinie od 11czerwca już trzeci raz praktycznie non stop u nich z krótkimi przerwami na urlop mechanika z tekstem pojeźdź teraz zobacz i przyjedź na regulację po urlopie i tak wracam bo dalej kupa, ostatnio wymienili mi nawet cylinder na nowy (od razu powiedziałem że dalej przerywa a kierownik jedź i dotrzyj bo i tak nie ma mechanika przyjedź na regulację w poniedziałek sprzeczałem się za co ja właściwie płacę jak jest tak jak było, wsiadł przejechał się i mówi że faktycznie następnie powiedział jak nie chcesz to zostaw niech stoi dwa tygodnie, ale że przez ten czas mogłem trochę dotrzeć to dałem się namówić żeby zapłacić niestety, wziąłem paragon za cylinder i robociznę nie podpisałem żadnego odbioru i wyjechałem ) skuter w dalszym ciągu przerywając jeździł dobę z hakiem, przejechałem 80km i przestał teraz całkiem funkcjonować zadzwoniłem do nich przyjechali holowane i znowuż skuter u nich minimum dwa tygodnie bo mechanik ma dla odmiany teraz też urlop.

Może ktoś zna jakiś serwis skuterów bądź serwis motocykli, Łódź - Pabianice mile widziane, który by sobie poradził z tak skomplikowanym urządzeniem jakim jest dwu letnia yamaha aerox bez żadnych tunningów nie licząc wymiany przez nich cylindra który obecnie zaprzestał funkcjonowania, a raczej spece którzy robią normalne maszyny nie chcą się bawić w takie coś i wychodzi na to że nie ma gdzie naprawić dwuletniego skutera ?

Edytowane przez Iguana (wyświetl historię edycji)

Robiłem motocykl u Wojtka z okolicy Tuszyna a dokładnie z miejscowości Rydzynki.

Podjechałem do Wojtka żeby osłuchał motocykl i umówiłem się z nim na serwis. Potem podjechał do mnie busem po motocykl i zabrał go do siebie na warsztat: dzwonił i na bieżąco informował jak idą postępy (wysyłał również zdjęcia z postępów prac), po zrobieniu motocykla odstawił go busem do mnie, wraz z starymi częściami i rozpiską co ile kosztowało (z podziałem na części i robociznę). Jak najbardziej polecam serwisować motocykl u niego :smile:, tylko trzeba się liczyć z tym że chłopak jest rozchwytywany: jak zmieniłem motocykl i podjechałem do niego na początku października 2015, to powiedział mi że wolny termin na serwis ma dopiero w lutym 2016.

Okolice Widzewa - MotoMan Łódź ul. Brzezińska 107. za C.H M1 w kierunku Brzezin.

Zna się b.dobrze na mechanice w motocyklach i nie owija w bawełnę.

Edytowane przez karp2000 (wyświetl historię edycji)

Okolice Widzewa - MotoMan Łódź ul. Brzezińska 107. za C.H M1 w kierunku Brzezin. Zna się b.dobrze na mechanice w motocyklach i nie owija w bawełnę.

o, czyżby autoreklama? Nieładnie nieładnie, zakładać, że się z frajerstwem ma do czynienia..  :whip:

Serio, zarejestrowałeś się na forum, aby poinformować "internety" o serwisie, z którego korzystałeś?