Skocz do zawartości

Gdzie się serwisujecie?

jaquzie

Rekomendowane odpowiedzi

witam forumowiczów  mam pytanko wie ktoś może ile kosztuje synchro gaźników i regulacja zaworów w CBR f2 , 92 r i gdzie najlepiej się z tym udać. z góry dziękuje za odpowiedzi

Edytowane przez Suchy-wolk
przenoszę (wyświetl historię edycji)

Ja po zakupie mojej CBR trafilem do MOTO-LOTO na Kilinskiego176 choc przed serwisem i w srodku dominuja skutery to o niczym nie swiadczy, konkretne podejscie i znajomosc kazdej maszyny to domena Adama.Atmosfera jak dla mnie niesamowita ciagle ktos wchodzi a to sobie pogadac a to przykrecic srubke a to szuka motoru.Polecam w 100% ceny mozna negocjowac i zawsze sie dogadac i nigdy nie zamykaja o 18 jak informuje napis na drzwiach.

Moto i Autko

http://serwisujsieukuby.pl/

nikomu więcej nie dam dotknąć

Naciskam starter. Jeszcze kominiarka,rękawice,kask.Ruszam,opada zmęczenie i złość.Zostawiam za sobą świat pełen zawiści,krzywd,raniących niedomówień..... bo Moja ulubiona pozycja? To pozycja za kierownicą motocykla...

Dawny Rut-Mar a obecnie 3B-RMC:

http://www.3b-rmc.pl/index.php?option=com_k2&view=itemlist&layout=category&task=&id=&Itemid=101

Ceny na stronie nie ma, kiedyś było 160 zł przy 4 gaźnikach. Dziś będę więc zapytam o szczegóły...

Potwierdzam: na 100% 160 zł

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Hej! Ja ze swoim Gsxf byłem ostatnio w Mr-Motors w Głownie. Za komplet - lagi, olej itp. 200 złotych i jeden dzień czekania! Tylko że różnie u nich bywa - czasem są bardzo nieterminowi. Rok temu jak mi zrobili zawory to było jeszcze gorzej niż przed - moto na zimno wcale nie chciało palić. Śruba przy zacisku - brak (a szef mówi że nie wiem jak to się stało!!) tylko że ja jej nie odkręcałem tylko oni! Mają lepsze i gorsze dni!

Edytowane przez ArturGSX (wyświetl historię edycji)

Witam

Kto w Łodzi dobrze ogarnie mi ww czynność? Rocznik 97. Tudzież może ktoś wie gdzie kupię (poza liberty) płytki zaworowe do monstera?

Pozdrawiam

Edytowane przez Suchy-wolk
przenoszę (wyświetl historię edycji)

Witam

Ja serwisuje się u mojego znajomego w Aleksandrowie Łódzkim, zaraz za Łodzią obok Zielonego Romanowa.
Naprawia zarówno motocykle jak i skuterki :smile: Fajnie, niedrogo i szybko. Naprawia, kupuje na częsci i czasem sprzedaje motocykle.
Składał moje jajko i bandita mojego brata z uszkodzonych motocykli.
Dla zainteresowanych:
tel.667 832 601
Aleksandrów Łódzki
ul. Truskawkowa 22
"moto-trust"

Edytowane przez AbiSh (wyświetl historię edycji)

Motorwings - dziś Michał przyjechał na Rzgowską, gdzie zostałem usadzony bo byłem pewien, że zgubiłem kluczyk i działał aby uruchomić sprzęta. Kluczyk co prawda w końcu znalazłem :biggrin: ale dziękuję bardzo za pomoc, wielką dociekliwość i dokładność. Pojechaliśmy na Wólczańską gdzie posprawdzał czy wszystko jest ok. Po raz kolejny Motorwings strasznie zaplusował. Wspomnę tylko, że było już to po godzinach otwarcia serwisu.

Ja aktualnie serwisuję się w serwisie na ul Naftowej (w bramie na tyłach stacji benzynowej) . I szczerze tego żałuję.

(...)

Sprawy na dzień dzisiejszy mają się tak

- NX 650 - nie naprawili. Sprzęt zabrałem - przez 9 czy 10 dni jak stał u nich wyregulowali tylko zawory, ale to problemu nie rozwiązuje. Naprawa dekompresatora chyba przerasta ich umiejętności.

- NX 250 - przyjechał ten spec elektronik spoza miasta i ((teoretycznie) naprawił. Podobno zaśniedziałe były styki w którejś kostce. Skasowali moją dziewczynę (bo to de facto jej moto) na 200 zł... 2 tygodnie roboty, przeczyszczenie styków i 200 zł do zapłaty... Byłoby ok, gdyby nie to że moto raz odpalił i znów padł - jak za pierwszym i drugim razem - nie ma iskry. W sumie moto był u nich 2 razy, stał tam chyba ze 3 tygodnie, moja dziewczyna zabuliła im już łącznie 250 zł, a sprzęt stoi uziemiony w garażu... Ręce k...wa opadają!

Aras - jak nie zaczęli jeszcze roboty to ich pier**l, zabierz moto i zajedź z nim do Jakubka, MadPawła czy Motorwings. Tam znają się na robocie :smile:

I tak tez zrobiliśmy. Byliśmy u Kuby i jesteśmy już umówienie na naprawę obu motocykli.

Swoją drogą, przydałoby się z tego wątku wydzielić dwa osobne - "polecane serwisy" i "nie polecane serwisy"  i przykleić w podpiętych.

Byliśmy u Kuby i jesteśmy już umówienie na naprawę obu motocykli.
Daj znać jak dał sobie radę z deko ;), bo mnie na 90% też to czeka ale już po sezonie...
motorcycle.gif

• 3 tygodnie później...

Witam

Kto w Łodzi dobrze ogarnie mi ww czynność? Rocznik 97. Tudzież może ktoś wie gdzie kupię (poza liberty) płytki zaworowe do monstera?

Pozdrawiam

Witaj,robilem to kiedys w monsterze,ss-ie i w st-ku bede po sezonie ogarnial.Podstawowa rzecz to pomiar luzuw zamkniecie/otwarcie.

Polecono mi ostatnio podobno bardzo dobrego mechanika do motocykli. Podobno dość dobrze radzi sobie z endurakami.

Jednak jak to "pocztą pantoflową" nie wiele o nim wiem - Robert, ma warsztat przy trasie z Andrespola, na Brzeziny (praktycznie pod Brzezinami, okol. Gałkówka).

Czy ktoś się u człowieka serwisował i może coś o nim powiedzieć??

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding:

Ja tam jestem wierny Pawłowi ( Madpawel ), robiłem u niego wiele rzeczy i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł :smile:
Musze do niego jechać przez całe miasto, ale mam pewność że będzie  wszystko zrobione .

Edytowane przez Fazer (wyświetl historię edycji)

Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...

Oj kiedyś dawno temu robiłem u niego swojego FZS600 i  w sumie byłem zadowolony .

P.S
Ktoś mi przeniósł tego posta ... był w innym temacie ... (-.- ")

Edytowane przez Fazer (wyświetl historię edycji)

Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...

Sprawy na dzień dzisiejszy mają się tak

- NX 650 - nie naprawili. Sprzęt zabrałem - przez 9 czy 10 dni jak stał u nich wyregulowali tylko zawory, ale to problemu nie rozwiązuje. Naprawa dekompresatora chyba przerasta ich umiejętności.

- NX 250 - przyjechał ten spec elektronik spoza miasta i ((teoretycznie) naprawił. Podobno zaśniedziałe były styki w którejś kostce. Skasowali moją dziewczynę (bo to de facto jej moto) na 200 zł... 2 tygodnie roboty, przeczyszczenie styków i 200 zł do zapłaty... Byłoby ok, gdyby nie to że moto raz odpalił i znów padł - jak za pierwszym i drugim razem - nie ma iskry. W sumie moto był u nich 2 razy, stał tam chyba ze 3 tygodnie, moja dziewczyna zabuliła im już łącznie 250 zł, a sprzęt stoi uziemiony w garażu... Ręce k...wa opadają!

I tak tez zrobiliśmy. Byliśmy u Kuby i jesteśmy już umówienie na naprawę obu motocykli.

Swoją drogą, przydałoby się z tego wątku wydzielić dwa osobne - "polecane serwisy" i "nie polecane serwisy"  i przykleić w podpiętych.

strasznie duzo kolega używa k....w a może warto napisać prawdę? jakoś w tym samym czasie Twoje i moje Moto były naprawiane na Naftowej i znam temat.... ustalałeś z kimś termin naprawy i co jest nie tak czy tylko podstawiła Twoja kobieta moto pod warsztat bez ustaleń? pienić widzę potrafisz się ale tylko na forach..... Z utęsknieniem czekam na info kolegi gdzie, w jakim czasie  i za ile moto zostało naprawione....Pozd

ustalałeś z kimś termin naprawy i co jest nie tak czy tylko podstawiła Twoja kobieta moto pod warsztat bez ustaleń?

Ło matko,musiałem przeczytac 15 razy ten tekst zanim załapałem o co chodzi. Przecinek kur.. Przecinek i - 5 minut z życia

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE

....strasznie duzo kolega używa k....w

Znalazłem tylko jedną :biggrin: .... a to niespecjalnie dużo w porównaniu z ilością napisanego tekstu ...

Zapożyczone, ale bardzo trafne .... "Denerwować się, to mścić się na swoim zdrowiu za głupotę innych"

Witam jestem nowy na tym forum gdyż od nie dawna mieszkam w Łodzi potrzebuje porady gdzie mogę wymienić sprzęgło w GSXR 600 K4 a dokładnie kto zrobi to szybko i dobrze w Łodzi .Czytałem wiele pozytywów na temat Piotrka ,czy ktoś może podać mi numer do niego lub polecić jakiś warsztat ...Dzięki :smile: