Skocz do zawartości

Historia edycji

bedek

bedek

Dnia 17.11.2018 o 19:02, eramus napisał:

Zapytaj MCS na łagiewnickiej

Pytałem, powiedzieli że za jakiś tydzień będą mieli czas i co mi się bardzo podoba przyznali że nie koniecznie będą umieli naprawić ale spróbują. W międzyczasie z nudów udało mi się sprawić żeby skuter odpalał, teraz tylko regulacje 😉 nie ma to jak dłubać samemu - można poznać maszynę i jest satysfakcja że zrobiło się samemu. 

EDIT: chciałem jeszcze napisać coś o firmie dim-pol gdyż dziś miałem czas i sprawdziłem co panowie porobili w skuterze;

1.prosiłem żeby sprawdzić skład mieszanki paliwa z olejem bo ustawiłem na pałę (dużo za dużo)żeby było więcej oleju(silnik na dotarciu)- nie tknięte,

2.wymieniono dysze na 75 z 55, minimum przy moim tuningu to 90 max to 120,

3.regulacja sprzęgła- wymieniono sprężynę centralna na miękka(bzdura) i dokręcono regulacje do polowy- sprzęgło łapało przy 7500 obrotach i dopiero skuter ruszał -masakra jakaś, dziś odkręciłem do min i rusza przy 4500- zero pojęcia o podstawowych regulacjach

4.wymieniono świecę co powodowało błędne wskazania licznika bo wsadzono model bez rezystora i złej ciepłocie- podstawa, kompletny brak mózgu

5.brak części śrub mocujących - bo przecież i tak się trzyma na 3 zamiast na 5

podsumowując syf, kila, masakra, zero wiedzy, chęci, umiejętności, logicznego myślenia i totalne dziadostwo zdecydowanie odradzam dim pol przy włókniarzy !!!

bedek

bedek

Dnia 17.11.2018 o 19:02, eramus napisał:

Zapytaj MCS na łagiewnickiej

Pytałem, powiedzieli że za jakiś tydzień będą mieli czas i co mi się bardzo podoba przyznali że nie koniecznie będą umieli naprawić ale spróbują. W międzyczasie z nudów udało mi się sprawić żeby skuter odpalal, teraz tylko regulacje 😉 nie ma to jak dlubac samemu - można poznać maszynę i jest satysfakcja że zrobiło się samemu. 

• Dodaj nową pozycję...