Skocz do zawartości

Gdzie się serwisujecie?

jaquzie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie byłem u nich z reklamacją. Sprawa wyszła dopiero parę miesięcy po serwisie. Inny mechanik uświadomił mnie, że przy zdjęciu pokrywy zaworów wymienia się uszczelkę.

Wtedy nie płaciłem za żadną uszczelkę a po dokładniejszym przyjrzeniu się pokrywie zauważyłem ślady pianki.

Edytowane przez ospl (wyświetl historię edycji)

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Cześć,

Jakiś czas temu oddałem swoje 2 kółka na gwarancję do Dolko przy ul. Rojnej. Nie mam pojęcia jakie (i czy wogóle) kompetencje ma osoba która wymieniała mi zgłoszone elementy, ale  dla mnie zerowe, ponieważ:

1. tylne koło nie było wogóle dokręcone na ośce, nakrętkę i śrubę jedynie załapali po szerokosci nakrętki. Odkręciłby to 6cio latek rękami.... (dobrze że mam od nich 2km do domu i że postanowiłem wszystko sprawdzić).

2. gaźnik wyregulowany na bank na zimnym silniku na 1900 obr/min, po nagrzaniu miał 2400 obr/min - według instrukcji zalecane 1500 +/- 100

3. urwane zostało mocowanie filtra paliwa.

4. bak paliwa po zdjęciu i założeniu zamontowali tak, że przygnieciono linkę gazu i kierownicą nie można było robić pełnych skrętów.

5. wykazali inicjatywę pomalowania - tak to nazwali, błotnika przedniego po uzupełnieniu ucha dystansującego i mocującego linkę od prędkościomierza która mi go poobdzierała - bez poinformowania mnie, za co dodatkowo zapłaciłem. Przy pierwszym myciu cala ta "farba" a dokładnie jakieś czernidło zmyłem. Lepiej teraz wygląda niż z tą całą smołą...

6. wychechłali mi cały akumulator do 0 - zera... Przyjechałem, pistawiłem, podokręcałem/ popoprawiałem to co schrzanili, wsiadam, guzik i reakcja to padaka aku....

Plusem jedynym jest fakt, że to co zgłosiłem zostało wymienione. Kwestia jakosci wykonania usługi (raczej jej brak) pozostawia mega, ogromnie wiele do życzenia. Osobiście więcej tam nie pojadę. Autoryzowany serwis Zippa. Chyba Vifona... Przypuszczam że zupkę chińską by nie potrafili zaparzyć...

LWG.

Edytowane przez ktoś ŁDZ
literówka (wyświetl historię edycji)

• 4 tygodnie później...

do serwisu też wchodzisz nie witając się? -_- 
ani me, ani be, ani powitalnia... B)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

22 godziny temu, jaquzie napisał:

do serwisu też wchodzisz nie witając się? -_- 
ani me, ani be, ani powitalnia... B)

Potrzebowałem tylko szybkiej wzmianki o w.w. serwisie (zależało mi na czasie) :) Oczywiście w powitalni też coś niebawem napiszę, gdy tylko ogarnę motocykl. Pytam o ten serwis bo nie przewijał się na forum za często i ciekawi mnie, czy ktoś ma cokolwiek na jego temat do powiedzenia.  

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Mi rok naprawiali pierdolota Yamahy w różnych miejscach (nie u Januszy w stodole tylko serwisy dwa raczej znane) i lipa, zawiozłem do Liberty Motors , dwa tygodnie naprawione odwiezione do domu, wszystko gra i informacja że jak coś jeszcze to zadzwonić dzień wcześniej i wszystko będzie jak tylko sobie życzę ;) (dwa tygodnie bo prawie tydzień na część z Holandii czekane). Może nie najtaniej ale skutecznie, w tamtym roku cały sezon nie jeździłem, a i tak umoczyłem bo popłacone AC  itp (zawsze był bezpieczny w serwisach ;) )

Mój X-Max całe szczęście się nie psuje :smile: ale byłem jakiś czas temu (będzie ze dwa miesiące) u Pawła Stunt-ex na regulacji zaworów i przeglądzie napędu i polecam szybko tanio i co ważne wyczerpująca informacja o stanie sprzętu. 

• 1 rok później...

Kochani potrzebuje waszej pomocy, wymieniłem w skuterze wal, tłok, cylinder, uszczelniacze, wariator, sprzęgło, tłumik i parę innych rzeczy i skuter odpalał, potrzebował jedynie regulacji ,  oddałem go do firmy dim pol przy włókniarzy i po odebraniu skuter przejechał kilka km i zaczął przerywać i zgasł.

Dwie sprawy:

1-firma dim pol moim zdaniem słaba, nie maja pojęcia o tuningu i regulacji, do tego coś czego nie lubię-brak śrub, uważam za mało profesjonalne-jeżeli coś było dokręcone należy to ponownie dokręcić, przykładowo filtr powietrza wcale nie dokręcony. Ogólnie nie polecam firmy. 

2- poszukuje jakiegoś dobrego serwisu skutera w łodzi który ogarnie brak odpalania i potrafi wyregulować wariator sprzęgło i gaźnik po remoncie i tuningu. stunt ex po telefonie dowiedziałem się, że robi już tylko motocykle i nie bawi się w skutery :(. Pomożecie?

Edytowane przez bedek (wyświetl historię edycji)

Dnia 17.11.2018 o 19:02, eramus napisał:

Zapytaj MCS na łagiewnickiej

Pytałem, powiedzieli że za jakiś tydzień będą mieli czas i co mi się bardzo podoba przyznali że nie koniecznie będą umieli naprawić ale spróbują. W międzyczasie z nudów udało mi się sprawić żeby skuter odpalał, teraz tylko regulacje 😉 nie ma to jak dłubać samemu - można poznać maszynę i jest satysfakcja że zrobiło się samemu. 

EDIT: chciałem jeszcze napisać coś o firmie dim-pol gdyż dziś miałem czas i sprawdziłem co panowie porobili w skuterze;

1.prosiłem żeby sprawdzić skład mieszanki paliwa z olejem bo ustawiłem na pałę (dużo za dużo)żeby było więcej oleju(silnik na dotarciu)- nie tknięte,

2.wymieniono dysze na 75 z 55, minimum przy moim tuningu to 90 max to 120,

3.regulacja sprzęgła- wymieniono sprężynę centralna na miękka(bzdura) i dokręcono regulacje do polowy- sprzęgło łapało przy 7500 obrotach i dopiero skuter ruszał -masakra jakaś, dziś odkręciłem do min i rusza przy 4500- zero pojęcia o podstawowych regulacjach

4.wymieniono świecę co powodowało błędne wskazania licznika bo wsadzono model bez rezystora i złej ciepłocie- podstawa, kompletny brak mózgu

5.brak części śrub mocujących - bo przecież i tak się trzyma na 3 zamiast na 5

podsumowując syf, kila, masakra, zero wiedzy, chęci, umiejętności, logicznego myślenia i totalne dziadostwo zdecydowanie odradzam dim pol przy włókniarzy !!!

Edytowane przez bedek (wyświetl historię edycji)

Ja serwisuje w Zgierzu na Łęczyckiej 34A Łukasz jest prawdziwym pasjonatem jeździł praktycznie każdym typem motocykla olbrzymia wiedza tanie graty rozsądne ceny usługi wiedza za darmo polecam

Dobrze że nie jestem normalny bo  już dawno bym zwariował

Cześć,
Jakiś czas temu oddałem swoje 2 kółka na gwarancję do Dolko przy ul. Rojnej. Nie mam pojęcia jakie (i czy wogóle) kompetencje ma osoba która wymieniała mi zgłoszone elementy, ale  dla mnie zerowe, ponieważ:
1. tylne koło nie było wogóle dokręcone na ośce, nakrętkę i śrubę jedynie załapali po szerokosci nakrętki. Odkręciłby to 6cio latek rękami.... (dobrze że mam od nich 2km do domu i że postanowiłem wszystko sprawdzić).
2. gaźnik wyregulowany na bank na zimnym silniku na 1900 obr/min, po nagrzaniu miał 2400 obr/min - według instrukcji zalecane 1500 +/- 100
3. urwane zostało mocowanie filtra paliwa.
4. bak paliwa po zdjęciu i założeniu zamontowali tak, że przygnieciono linkę gazu i kierownicą nie można było robić pełnych skrętów.
5. wykazali inicjatywę pomalowania - tak to nazwali, błotnika przedniego po uzupełnieniu ucha dystansującego i mocującego linkę od prędkościomierza która mi go poobdzierała - bez poinformowania mnie, za co dodatkowo zapłaciłem. Przy pierwszym myciu cala ta "farba" a dokładnie jakieś czernidło zmyłem. Lepiej teraz wygląda niż z tą całą smołą...
6. wychechłali mi cały akumulator do 0 - zera... Przyjechałem, pistawiłem, podokręcałem/ popoprawiałem to co schrzanili, wsiadam, guzik i reakcja to padaka aku....
Plusem jedynym jest fakt, że to co zgłosiłem zostało wymienione. Kwestia jakosci wykonania usługi (raczej jej brak) pozostawia mega, ogromnie wiele do życzenia. Osobiście więcej tam nie pojadę. Autoryzowany serwis Zippa. Chyba Vifona... Przypuszczam że zupkę chińską by nie potrafili zaparzyć...

LWG.
Kiedyś mało co ich mechanik ode mnie wp***dol nie dostał za to jak podeszli do naprawy u mojego brata. Zrzucić tam bombę i zaorać. Tata i brat załatwili to pokojowo mimo, że ten ch*j mechanik śmiał się nam prosto w oczy. Jeszcze im się ta robota odbije kiedyś. Odbije

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Ja też staram się samodzielnie, ale nie wszystkiemu jestem w stanie podołać :)

BTW. Czy wiecie może gdzie naprawiają turbosprężarki? Ja się właśnie zastanawiam, czy ta naprawa turbosprężarek byłaby ok. Co na ten temat sądzicie?

społecznościówki to świetne miejsce na reklamę w każdej branży

Edytowane przez wiolka2310 (wyświetl historię edycji)

Dnia 27.07.2017 o 15:53, Attrywa napisał:

Potrzebowałem tylko szybkiej wzmianki o w.w. serwisie (zależało mi na czasie) :) Oczywiście w powitalni też coś niebawem napiszę, gdy tylko ogarnę motocykl. Pytam o ten serwis bo nie przewijał się na forum za często i ciekawi mnie, czy ktoś ma cokolwiek na jego temat do powiedzenia.  

Nie jestemtaki. Śmiało możesz jechać ja kawasaki tam serwisowałem, fachowo jest :)

• 2 miesiące temu...

To ja od siebie dodam serwis z Pabianic.

Invetec

Umawiasz sie na termin cena ustalona z góry praktycznie chyba że coś się zmienia to zawsze mówię robić jak potrzeba i tyle. Bez naciągania wszystko w porządku tylko mam trochę daleko. Plusem jest to że na serwis ciuchy i części zawsze można zrobić jakiś rabat i chłopaki bez problemu że coś się urwie z ceny :)

Teraz chce oddać motocykle do Łukasza Kaczmarka ze Zgierza( i w końcu mam pod nosem) kilka razy tam byłem zawsze fajna atmosfera i widać że zna się i lubi to co robi. Kontakt z klientem super i jak z serwisem dopiero się dowiem ale już dużo opinii słyszałem i czytałem nawet tutaj że każdy zadowolony.

Pozdraiwam i LwG na nowy sezon 2019

7 godzin temu, Bujak08 napisał:

To ja od siebie dodam serwis z Pabianic.

Invetec

Też korzystałem z tego serwisu, też polecałem, ale w zeszłym roku Inventec pozbył się części serwisowej, a mechanik Kol. Piotrek poszedł "na swoje".

Chyba, że znowu coś się zmieniło?