Skocz do zawartości

Gdzie się serwisujecie?

jaquzie

Rekomendowane odpowiedzi

A z drugiej strony to dlaczego mechanicy biorą od 80 zł za godzinę. To jest jakaś cena z kosmosu, kto tyle zarabia w Polsce?

Otwórz warsztat i też bierz te 80zeta za godzinę. Przecież nikt Ci nie zabrania...  B)

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Dentysta za 10 minut grzebania weżmie stówkę :laugh2:

CO by nie było sami motocykliści powodują to że mechanicy się cenią. Takie czasy mamy że wielu z nas przeraża wymiana łożysk w główce ramy, wymiana klocków, czy choćby przegląd instalacji elektrycznej. Są i tacy co nie lubią się brudzić, mają chajs i płacą.

Zresztą motocykle to nigdy nie było tanie hobby.

Dobrze że mam stary, prosty do bólu motór i se mogę grzebać w garażu :smile:

Zawiść? Dobrze, że dochody sąsiadów wokół nie są publiczne.

Zawiść to coś co mnie odpycha. Ja, jako inżynier w UK zarabiałem nieco więcej. Nadal uważam, że 100 za godzinę to cena z kosmosu i to nie tylko w Polsce. Proszę Cię Suchy, nie rozpoczynaj tematu nie na ten temat.

Otwórz warsztat i też bierz te 80zeta za godzinę. Przecież nikt Ci nie zabrania... B)

Wracając do możliwości założenia własnego warsztatu, to to nie jest zły pomysł. Zawsze się siebie pytam, dlaczego nie realizuję właśnie tej pasji. Dlaczego to się jakoś w inną stronę układa? Bo zawód mechanika to coś gorszego? Bo sobie rączki ubrudzę?  Z mojego punktu widzenia wręcz odwrotnie. Może tych ciekawych pasji jest zbyt wiele? Ostatnio byłem w Abu Zabi w Ferrari World. Oczywiście nie są to motocykle ale samochody i technologia z wysokiej półki. Niestety historii Ferrari nie mam nagranej, jest mega ciekawa. Widać tam, że wszystko powstaje z zainteresowania i szczytnej pasji. :smile:

large.593303dbf0906_NapisthebeginerR.jpg.d8326e9181116ec3f6b8722b716ec5c8.jpg

Odkąd kupiłem swoją kawę z1000sx serwisuje się u chłopaków z Moto-moto. Ludzie podejście. Wszystkie naprawy robię u nich, dlaczego? Bo kie mam Czasu i narzędzi na robienie czegoś samemu. Nie uważam że to coś złego

dlaczego? Bo kie mam Czasu i narzędzi na robienie czegoś samemu. Nie uważam że to coś złego

A kto mówi że to coś złego? Ja żarówki i wycieraczki w aucie wymieniam w ASO, bo mam po drugiej stronie ulicy z pracy :smile:

A z drugiej strony to dlaczego mechanicy biorą od 80 zł za godzinę. To jest jakaś cena z kosmosu, kto tyle zarabia w Polsce?

Np.Servis DAF,nie ważne w jakim mieście,ale w Polsce,180 rbh.

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"

Czy ktoś z posiadaczy Yamaha TDM (850/900) sprawdzał już któryś okolicznych serwisów w przypadku swojej maszyny?

Ja jedyny na 200% pewny mam w Płocku   :sad2:

Edytowane przez gary (wyświetl historię edycji)

A czy TDM to prom kosmiczny?

Oczywiście, że nie. Pytam dlatego, że np. w środowisku TMDiarzy jest w Polsce kilku gości, którzy wybitnie ogarniają to moto. Po drugie np. ten w Płocku jest wielokrotnie polecany przez wielu, nigdy nie zawiódł itd. W zeszłym roku robiłem u kogoś i nie jestem zadowolony. U nas o większości serwisów zdania podzielone więc...

Wojtek z Tuszyna głównie specjalizuje się w Yamahah ale moją honde, kawe i inne moto też niesamowicie ogarnia, polecam

I to jest konkretna odpowiedź na temat. Dziękuję. Odezwę się na priv.

jeju jak ja się cieszę, że mam serwis w garażu i nie muszę ufać żadnemu obcemu mechanikowi :biggrin: chociaż czasami mój mechanik też potrafi zrobić mi psikusa i mam siniaka jeszcze do tej pory :P

• 3 tygodnie później...
marcin Piaggiox9

Witam postanowiłem usunąć post .Czemu z jednej strony servis nie bardzo sobie radzi z regulacją sprzętu ,

Ale z drugiej strony nie zostawiła mnie z problemem tylko podejmuje próbę naprawy. A to jest z ich strony OK 

Fakt że trwa to już kilka tygodni i pewnie podjadę do innego servisu  na regulację . Mam nadzieje że wtedy

skończy się problem ze sprzętem .Może mój przypadek jest po prostu pechowy i tyle .Pozdrawiam i przepraszam 

za zamieszanie jakie wywołałem.

Witam po 5 serwisie skuter wreszcie pracuje normalnie .Schodzi z obrotów oraz ładnie pali.Mam nadzieje że 

tak pozostanie oczywiście przez jakiś czas .Pozdrawiam 

Edytowane przez marcin Piaggiox9 (wyświetl historię edycji)

Ostrzegam przed serwisem MOTOPUBLICA (...)

Nawet, jeżeli to wszystko jest jak piszesz, to kiepsko wygląda, gdy jest pierwszym postem nowego użytkownika. Oczywiście nie podważam opinii, bo o nich były zarówno dobre, jak złe, ale styl w jakim zacząłeś nie powala. Sam zawsze jeździłem do Łukasza w Zgierzu, lub na Śląsk do Jarka, więc na własnej skórze nie sprawdziłem jakości MP.

Edytowane przez Logan (wyświetl historię edycji)

Konfucjusz: Po­wiedz mi, a za­pomnę. Po­każ mi, a za­pamiętam. Pozwól mi zro­bić, a zro­zumiem.

2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek"

marcin Piaggiox9

Nawet, jeżeli to wszystko jest jak piszesz, to kiepsko wygląda, gdy jest pierwszym postem nowego użytkownika. Oczywiście nie podważam opinii, bo o nich były zarówno dobre, jak złe, ale styl w jakim zacząłeś nie powala. Sam zawsze jeździłem do Łukasza w Zgierzu, lub na Śląsk do Jarka, więc na własnej skórze nie sprawdziłem jakości MP.

Witam odpisuje na post .Może nie jest to dobry początek to fakt ale po tylu naprawach i nerwach .Jestem i tak cierpliwy .Niech ludzie wiedzą

o takich SERVISACH .Nie zamiatajmy takich spraw pod dywan .Zależało mi tylko aby inny motocyklista nie wdepnął  jak ja wdepnąłem .

Mam nadzieje że następne moje wpisy nie będą takie krytyczne .Dzięki za uwagę i Pozdrawiam.

marcin Piaggiox9

Możesz udostępnić ten filmik, który nagrałeś? Wtedy wszystko będzie jasne.

Film posiadam tylko nie mam pojęcia jak go wstawić ?