JAREK-XJR Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Ale to nie jest 80 do kieszeni. W innych serwisach roboczogodzina kosztuje dobrze ponad 100 zl. Edytowane 18 Stycznia 2016 przez JAREK-XJR (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Forum Yamaha XJR Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 A z drugiej strony to dlaczego mechanicy biorą od 80 zł za godzinę. To jest jakaś cena z kosmosu, kto tyle zarabia w Polsce? Otwórz warsztat i też bierz te 80zeta za godzinę. Przecież nikt Ci nie zabrania... 1 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Xrv Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Dentysta za 10 minut grzebania weżmie stówkę CO by nie było sami motocykliści powodują to że mechanicy się cenią. Takie czasy mamy że wielu z nas przeraża wymiana łożysk w główce ramy, wymiana klocków, czy choćby przegląd instalacji elektrycznej. Są i tacy co nie lubią się brudzić, mają chajs i płacą. Zresztą motocykle to nigdy nie było tanie hobby. Dobrze że mam stary, prosty do bólu motór i se mogę grzebać w garażu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAREK-XJR Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Sa tez tacy, jak ja, co ani warunkow ani umiejetnosci nie maja, a spierniczyc kazdy potrafi. Odkladam przez rok aby serwis zrobil co trzeba, od tego jest. Po to pracuje, zeby m.in. inni tez mieli prace. 3 Cytuj Forum Yamaha XJR Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Suchy-wolk Opublikowano 18 Stycznia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Ja proponuję używać tych warsztatów co mają przeszkolenie serwisowe oraz radość w sercu z tego co robią. Z radości życia, jeszcze nikt na wymarzone wakacje nie wyjechał z rodziną A z drugiej strony to dlaczego mechanicy biorą od 80 zł za godzinę. To jest jakaś cena z kosmosu, kto tyle zarabia w Polsce? Zawiść? Dobrze, że dochody sąsiadów wokół nie są publiczne. Zaglądanie w cudzy portfel jeszcze nikomu nie przyniosło manny z nieba Przyhamujcie zatem dyskusje na temat zarobków. Nie podoba mi się warsztat, to nie korzystam. Weźcie pod uwagę ilu mechaników motocyklowych pracuje 24/7 w sezonie, aby odłożyć na zimę pieniądze i się utrzymać kilka miesięcy. Oczywiście może iść do innej pracy zimą, ale przecież sam napisałeś Krzysiu powyżej, że mamy używać tych warsztatów co mają przeszkolenie serwisowe. No to chyba tylko zimą mają czas na naukę = daj im zarobić w sezonie 5 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zawiść? Dobrze, że dochody sąsiadów wokół nie są publiczne. Zawiść to coś co mnie odpycha. Ja, jako inżynier w UK zarabiałem nieco więcej. Nadal uważam, że 100 za godzinę to cena z kosmosu i to nie tylko w Polsce. Proszę Cię Suchy, nie rozpoczynaj tematu nie na ten temat. Otwórz warsztat i też bierz te 80zeta za godzinę. Przecież nikt Ci nie zabrania... Wracając do możliwości założenia własnego warsztatu, to to nie jest zły pomysł. Zawsze się siebie pytam, dlaczego nie realizuję właśnie tej pasji. Dlaczego to się jakoś w inną stronę układa? Bo zawód mechanika to coś gorszego? Bo sobie rączki ubrudzę? Z mojego punktu widzenia wręcz odwrotnie. Może tych ciekawych pasji jest zbyt wiele? Ostatnio byłem w Abu Zabi w Ferrari World. Oczywiście nie są to motocykle ale samochody i technologia z wysokiej półki. Niestety historii Ferrari nie mam nagranej, jest mega ciekawa. Widać tam, że wszystko powstaje z zainteresowania i szczytnej pasji. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3DNAR Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Odkąd kupiłem swoją kawę z1000sx serwisuje się u chłopaków z Moto-moto. Ludzie podejście. Wszystkie naprawy robię u nich, dlaczego? Bo kie mam Czasu i narzędzi na robienie czegoś samemu. Nie uważam że to coś złego 0 Cytuj Bednar Moto: https://www.youtube.com/channel/UCQm5eRSQ6IGDfC-RD3k62Ow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 dlaczego? Bo kie mam Czasu i narzędzi na robienie czegoś samemu. Nie uważam że to coś złego A kto mówi że to coś złego? Ja żarówki i wycieraczki w aucie wymieniam w ASO, bo mam po drugiej stronie ulicy z pracy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 A z drugiej strony to dlaczego mechanicy biorą od 80 zł za godzinę. To jest jakaś cena z kosmosu, kto tyle zarabia w Polsce? Np.Servis DAF,nie ważne w jakim mieście,ale w Polsce,180 rbh. 0 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) Czy ktoś z posiadaczy Yamaha TDM (850/900) sprawdzał już któryś okolicznych serwisów w przypadku swojej maszyny? Ja jedyny na 200% pewny mam w Płocku Edytowane 22 Stycznia 2016 przez gary (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Czy ktoś z posiadaczy Yamaha TDM (850/900) sprawdzał już któryś okolicznych serwisów w przypadku swojej maszyny? Ja jedyny na 200% pewny mam w Płocku A czy TDM to prom kosmiczny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 A czy TDM to prom kosmiczny? Oczywiście, że nie. Pytam dlatego, że np. w środowisku TMDiarzy jest w Polsce kilku gości, którzy wybitnie ogarniają to moto. Po drugie np. ten w Płocku jest wielokrotnie polecany przez wielu, nigdy nie zawiódł itd. W zeszłym roku robiłem u kogoś i nie jestem zadowolony. U nas o większości serwisów zdania podzielone więc... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Wojtek z Tuszyna głównie specjalizuje się w Yamahah ale moją honde, kawe i inne moto też niesamowicie ogarnia, polecam 1 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 I to jest konkretna odpowiedź na temat. Dziękuję. Odezwę się na priv. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawa Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Też polecam Wojtasa. Zresztą myślę, że PIT się z tym zgodzi i również go poleci 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusia Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 jeju jak ja się cieszę, że mam serwis w garażu i nie muszę ufać żadnemu obcemu mechanikowi chociaż czasami mój mechanik też potrafi zrobić mi psikusa i mam siniaka jeszcze do tej pory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfillo Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Kosmaty podaj namiar na tego Wojtka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin Piaggiox9 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Witam postanowiłem usunąć post .Czemu z jednej strony servis nie bardzo sobie radzi z regulacją sprzętu , Ale z drugiej strony nie zostawiła mnie z problemem tylko podejmuje próbę naprawy. A to jest z ich strony OK Fakt że trwa to już kilka tygodni i pewnie podjadę do innego servisu na regulację . Mam nadzieje że wtedy skończy się problem ze sprzętem .Może mój przypadek jest po prostu pechowy i tyle .Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie jakie wywołałem. Witam po 5 serwisie skuter wreszcie pracuje normalnie .Schodzi z obrotów oraz ładnie pali.Mam nadzieje że tak pozostanie oczywiście przez jakiś czas .Pozdrawiam Edytowane 15 Lutego 2016 przez marcin Piaggiox9 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Ostrzegam przed serwisem MOTOPUBLICA (...) Nawet, jeżeli to wszystko jest jak piszesz, to kiepsko wygląda, gdy jest pierwszym postem nowego użytkownika. Oczywiście nie podważam opinii, bo o nich były zarówno dobre, jak złe, ale styl w jakim zacząłeś nie powala. Sam zawsze jeździłem do Łukasza w Zgierzu, lub na Śląsk do Jarka, więc na własnej skórze nie sprawdziłem jakości MP. Edytowane 13 Lutego 2016 przez Logan (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin Piaggiox9 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Nawet, jeżeli to wszystko jest jak piszesz, to kiepsko wygląda, gdy jest pierwszym postem nowego użytkownika. Oczywiście nie podważam opinii, bo o nich były zarówno dobre, jak złe, ale styl w jakim zacząłeś nie powala. Sam zawsze jeździłem do Łukasza w Zgierzu, lub na Śląsk do Jarka, więc na własnej skórze nie sprawdziłem jakości MP. Witam odpisuje na post .Może nie jest to dobry początek to fakt ale po tylu naprawach i nerwach .Jestem i tak cierpliwy .Niech ludzie wiedzą o takich SERVISACH .Nie zamiatajmy takich spraw pod dywan .Zależało mi tylko aby inny motocyklista nie wdepnął jak ja wdepnąłem . Mam nadzieje że następne moje wpisy nie będą takie krytyczne .Dzięki za uwagę i Pozdrawiam. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Możesz udostępnić ten filmik, który nagrałeś? Wtedy wszystko będzie jasne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemmo Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 A może serwis się wypowie w tym temacie? Sytuacja może się rozjaśni... a może nie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin Piaggiox9 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Możesz udostępnić ten filmik, który nagrałeś? Wtedy wszystko będzie jasne. Film posiadam tylko nie mam pojęcia jak go wstawić ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Wrzuć na youtube. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin Piaggiox9 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Wrzuć na youtube. ok zapodaje linka. Edytowane 14 Lutego 2016 przez marcin Piaggiox9 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi