Skocz do zawartości

Gdzie się serwisujecie?

jaquzie

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Ma może ktoś namiary na mechanika ogarniającego temat wiekowych motocykli ?

Mam XJ550 z 1982r i trzeba tam zajrzeć do silnika. .

@Czupryn - jeżeli sprawa jeszcze aktualna, to spróbuj w Niesięcinie - droga na Żabiczki, tuż za pętlą autobusową po prawej stronie (przed "pałacem" weselnym) - pan Jacek Hardy - wiem, że dłubie w starociach i naprawia moto (w tym i mój)

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

@Czupryn - jeżeli sprawa jeszcze aktualna, to spróbuj w Niesięcinie - droga na Żabiczki, tuż za pętlą autobusową po prawej stronie (przed "pałacem" weselnym) - pan Jacek Hardy - wiem, że dłubie w starociach i naprawia moto (w tym i mój)

Ooooooooo tak Jacek starą japonie zna jak nikt. Drugiego takiego mechanika nie ma. Moich motocykli nigdy nie dotknął nikt inny.

Edytowane przez Michallica (wyświetl historię edycji)

• 4 tygodnie później...

Witajcie zakupiłem Ktm 520sx 02r

Regulacja zaworów zrobiona chodzi bardzo ładnie. \

Chodzi mi o dokładniejsze przejżenie silnika tłok korbe sprzegło itd gdyż nie wiem ile dokoładnie ma przelatane godzin.

Polecacie moze dobrego mechanika od ktm'a

z KTM możesz podjechać do Pawła "Blazy" Błażewskiego - zajmuje się nimi, i sam z reszta KTMem jeździ. serwis ma na Rewolucji 44. podleć, zapytaj, i wspomnij że namiar masz ode mnie. :smile:

serwisuję u niego, co prawda Yamahę, i bardzo sobie chwalę :smile:

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

z KTM możesz podjechać do Pawła "Blazy" Błażewskiego - zajmuje się nimi, i sam z reszta KTMem jeździ. serwis ma na Rewolucji 44. podleć, zapytaj, i wspomnij że namiar masz ode mnie. :smile:

serwisuję u niego, co prawda Yamahę, i bardzo sobie chwalę :smile:

Racja, pisałem już o tym wcześniej. Krzysztof też to potwierdza

W tym sezonie pierwszy raz (z polecenia innego forumowicza) robiłem TDMkę u Roberta:
http://www.facebook.com/robsonmotoservice

To chyba Twoje okolice.

W tym sezonie pierwszy raz (z polecenia innego forumowicza) robiłem TDMkę u Roberta:

http://www.facebook.com/robsonmotoservice

To chyba Twoje okolice.

Hej!No dzięki! Faktycznie dość blisko do mnie i nie słyszałem o nich! Zadowolony jesteś? Bo ja z Mr Motors średnio niestety!

[quote name=ArturGSX' timestamp='1425461440' post='192651] Zadowolony jesteś? Bo ja z Mr Motors średnio niestety! [/quote]

Ciężko stwierdzić po przejechaniu 30km. (Choć moto w serwisie zrobiło 40km - "w ramach testów").
Kolega wydaje się wiarygodny, podczas jazdy testowej "zgubił się" zaczep kufra, ale Robert odkupił tę część. Moto pracuje ciszej, widziałem stare części.

Myślę, że będzie dobrze, a sam raczej tam wrócę. Ciekawe czy jest gdzieś serwis, który przed oddaniem motonga przetrze go szmatą, tak aby nie było widać sladów usmarowanych rąk... na kanapie, baku, gmolach... taki minus, a może standard? Próbowałem kilku serwisów, wszędzie to samo :-)

Edytowane przez gary (wyświetl historię edycji)

[quote name=ArturGSX' timestamp='1425461440' post='192651] Zadowolony jesteś? Bo ja z Mr Motors średnio niestety! [/quote]

Ciężko stwierdzić po przejechaniu 30km. (Choć moto w serwisie zrobiło 40km - "w ramach testów").

Kolega wydaje się wiarygodny, podczas jazdy testowej "zgubił się" zaczep kufra, ale Robert odkupił tę część. Moto pracuje ciszej, widziałem stare części.

Myślę, że będzie dobrze, a sam raczej tam wrócę. Ciekawe czy jest gdzieś serwis, który przed oddaniem motonga przetrze go szmatą, tak aby nie było widać sladów usmarowanych rąk... na kanapie, baku, gmolach... taki minus, a może standard? Próbowałem kilku serwisów, wszędzie to samo :-)

Hej!

U mnie zrobili serwis olejowy i synchronizację ale co z tego jak nikt nie widzi problemu z tym, że na przykład bak był prawie pełny a jest oddany na rezerwie i na przykład, że bak jest obity do podkładu a owiewka źle spasowana itp. Nie wiem czy to normalna praktyka? Właściciel nie sprawdza pracy mechanika czy ma to gdzieś?

Hej!

U mnie zrobili serwis olejowy i synchronizację ale co z tego jak nikt nie widzi problemu z tym, że na przykład bak był prawie pełny a jest oddany na rezerwie i na przykład, że bak jest obity do podkładu a owiewka źle spasowana itp. Nie wiem czy to normalna praktyka? Właściciel nie sprawdza pracy mechanika czy ma to gdzieś?

ArturGSX. Dodaj dla jasności, że to nie zostało zrobione w MotoService w Koźlu i Twojego motocykla tu nigdy nie było. Pozdro :smile: 

ArturGSX. Dodaj dla jasności, że to nie zostało zrobione w MotoService w Koźlu i Twojego motocykla tu nigdy nie było. Pozdro :smile:

Hej!Jasne, że nie w Koźlu. Przepraszam bo faktycznie mogło zabrzmieć nie jednoznacznie. Piszę tu o MrMotors w Głownie. Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...

Pewnie takich pytań było już klilka :smile:

Ale dołożę swoje :smile:))

Sezon się rozpoczyna sprzęt zakupiony w zeszły weekend, i teraz moje pytanie...

Gdzie wstawić rumaka... mam do wymiany klocki przód nie ma na co czekać bo ich czas jest bliski, a do tego chciałbym takie ogólne spojrzenie na sprawę czy aby nie trzeba by było jeszcze czegoś zrobić( zakładam ze nie ale co fachowe oko to fachowe). Tu jest potrzebny ktoś kto nie będzie chciał naciągnąć na dodatkowe koszty bez takiej potrzeby.

LwG

Pewnie takich pytań było już klilka :smile: Ale dołożę swoje :smile:))

Było też znacznie więcej odpowiedzi, czy nie da się z nich wyciągnąć dobrego/sprawdzonego serwisu? :smile:

czy nie da się z nich wyciągnąć dobrego/sprawdzonego serwisu?

Ciężka sprawa Łukaszu, zwłaszcza w przypadku, gdzie "polecający" żyją w dobrej komitywie z samym serwisem i ich opinia niewiele ma wspólnego z obiektywną oceną pracy danego serwisu :smile::cheers:;)

Ciężko znaleźć tu post w którym ktoś coś poleca naprawdę a drugi to popiera,

Jest opinia o jednym serwisie ze spoko i godny polecenia i od razu druga ze komuś coś popsuli..

Jak przejrzysz większość stron to nasuwa się wniosek cytowany przez Jaro1975.

Chyba jako jedyny bez negatywa i objechania został BLAZA na Rewolucji.

Wiadomo że to wszystko rzecz gustu i indywidualnego podejścia. Jedne klient się czepia i wymyśla i nawet jak coś nie będzie winą mechanika to i tak na niego zgoni.

Gdzieś coś znajdę :smile:

LwG

i osobiście polecam serwis u niego. robił mój moto po różnych przygodach i jest gites (nie, nie żyję z nim w komitywie :biggrin: pojechałem tam po dobrych opiniach 2 znajomych i tak już zostało).

SV1000S

icon3.png

Miałem trzymać język za zębami, żeby nie psuć nastroju, ale co by nie było zbyt kolorowo, ja nie polecam tego serwisu. Paweł, to sympatyczny człowiek z ogromną wiedzą oraz doświadczeniem, ale nie potrafi dobrać odpowiedniego klucza do odkręcania lagi. Objechał mi śrubę, aż mnie w sercu zabolało, a gdy od razu pokazałem ten defekt odpowiedź brzmiała "Sorry, ale śruby były zapieczone". Ponadto zapłaciłem za naprawienie/przerobienie wkładki zamka pod siedzeniem, którą rzekomo robi się 5 minut jak usłyszałem... Mimo kilku dni nie doczekałem się wykonania usługi, a słyszałem tylko ciągłe przekładanie terminu i tłumaczenie "to potrwa co najmniej 2 godziny, musisz znowu zostawić motocykl na jeden dzień.", Takiej niesłowności bardzo nie trawię i jestem uczulony. Były telefony, kilka wizyt, ale koniec końców ten element, który uległ uszkodzeniu przez nieumiejętne dobieranie narzędzi kosztuje blisko 400 zł, więc w d*pie z takimi serwisami.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

trochę z innej beczki, gdzie dokładnie jest teraz Paweł - Blaza (nadal nazywa się Fan Bike?), Rewolucji ile? ;)

bo znam Pawła tak od 2006 roku (a nawet i wcześniej, jak jeszcze serwis był na Rzgowskiej, potem Gdańskiej..) i bym chociaż odwiedził ;)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

I nazywaja sie teraz chyba tech.co czy jaos tak.

Ale oni niedlugo zmieniaja lokal

SV1000S

icon3.png

trochę nie na temat, ale.. w Alexie masz Stunt-ex, i po sprawie :smile: po co się zastanawiać.

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆