Skocz do zawartości

Gdzie się serwisujecie?

jaquzie

Rekomendowane odpowiedzi

Pytam na zaś, bo nawet tak proste czynności jak zmiana oleju, filtrów to dla mnie czarna magia i wolę zlecić to specjaliście niż samemu zepsuć.

W sumie fakt - lepiej dać komuś niż nie robić tego lub zepsuć . Czasami też nie ma się gdzie tego zrobić (blokowisko) - też chciałbym w przyszłym roku kubić CBR i chętnie zobaczyłbym twoją najpierw :smile: Jesli będzie taka możliwość - mieszkam dość blisko teofilowa :smile:

ekowkuchni.pl - Już niedługo zjesz zdrowo i smacznie :smile:

sąsiad na początku września zostawił tam swój motocykl i bardziej mu popsuli niż naprawili.

No zobaczymy... Laskawie po 3 miesiacach wymienil mi wklad w cylindrze i mam nadzieje ze ustawil dobrze rozrzad i zaworki.. Niby silnik prosty bo to skuter 125 ale zobaczymy... Zobaczymy ile krzyknie bo narazie nie umie sie okreslic :-/

Noo.. To już po serwisie na śląskiej się na jeździłem najprawdopodobniej cały silnik mam rozwalony przypuszczalnie poszedł wał panowie omijajcie moto rider

• 1 miesiąc temu...

Odgrzeję kotleta :smile:

Gdzie w Łodzi (okolicach) znajdę kogoś, kto zajmuje się sprzętem eduro/cross? Konkretniej chodzi mi o drobnostkę typu zmierzenie średnicówką cylindra, ocenę stanu nicasilu i zamówienie części (duuużo części :P ). A może ktoś z was byłby mi w stanie pomóc?

Pozdrawiam!

Jeśli chodzi o ogarniecie każdej maszyny a głównie off to polecam kolegę pasjonat sam jeździ wszyscy u niego serwisuja ktm rozkręci i zkreci po pijaku i z związanymi oczami :-P

Kontakt podam na priv

Edytowane przez wielebny67 (wyświetl historię edycji)

wielebny67 a cos wiecej ?? bo mam juz dosyc PSEUDO fachowca z MOTO-RIDER na slaskiej a na wolczasnska 147 mnie nie stac :sad2: (za rozebranie silnika i zlożenie w skuterze krzyknal 800) 

Jest to mój dobry kolega nie posiada jako takiego serwisu robi wszystko u siebie w garażu, może dlatego jest dokładny nie jest drogi aczkolwiek darmo nie robi :-) jeśli chcesz zrobić dobrze to polecam a jeśli coś na sztukę to chyba się tego nie podejmie :-) zadzwoń pogadaj możesz powołać się na mnie stałe serwisuje ok 10 ktm :-)

Zresztą popytaj o Prota jest dość znany w łódzkim światku motocyklowym :-)

Edytowane przez wielebny67 (wyświetl historię edycji)

nie posiada jako takiego serwisu robi wszystko u siebie w garażu

Ja osobiście unikam takich mechaników, nawet jeśli opinie ma bardzo dobre. W przypadku jakiegoś uszkodzenia przez mechanika zaczyna się problem z odpowiedzialnością za szkodę.

prędzej oszuka cie większy serwis

To akurat ciekawe teoria - pierwszy raz spotkałem się z takim stwierdzeniem. Czyli legalnie działająca firma, która wystawia paragon/fakturę/rachunek z większym prawdopodobieństwem oszuka klienta niż ktoś dłubiący samoróbki w garażu? Rozwiń proszę tę tezę, bo do mnie nie dotarła.

Aby uniknąć niepotrzebnych sporów - nie mam nic przeciwko osobom, które korzystają z usług kolegów, mechaników garażowych - każdy decyduje o tym sam. Ja wyraziłem jedynie swoja prywatna opinię na ten temat. Niemniej jednak twierdzenie, że prędzej oszuka mnie serwis jest dla mnie niezrozumiałe.

Ja tam się serwisuję u najlepszego mechanika :biggrin:

Juras w Bełchatowie. Ma ogromną wiedzę i umiejętności. Zawsze wytłumaczy co jest na rzeczy, posprawdza kompletnie wszystko, robi dokładnie i porządnie. Polecam :smile:

Jaro musze się zgodzić z wielebnym, otóż mały serwis musi pracować na klientów pełną parą i raczej nie wyrucha cie bo straci za dużo a taki pacan ze znanego w pełni legalnego serwisu ma wyjebane czy odejdzie od niego 1 czy 10 klientów bo wie że i tak ma ich więcej, ja osobiście serwisuję się u chłopaka z Tuszyna i muszę przyznać że łeb  ma jak sklep i nie jednego by zagiął. Dla mnie nie otoczka się liczy ale to co kto ma w głowie i jak podchodzi do klienta.

Edytowane przez kosmaty (wyświetl historię edycji)

Od siebie dodam tylko ze nie naprawia serwis tylko mechanik tam pracujący oczywiście nie polecam napraw u pana henia co umie wszystko to i motka wyklepie :-) całe szczęście ze mojego staruszka ogarniam sam :-)

Wielebny, odniosłem wrażenie, że moje pytania odebrałeś jako personalny atak, a tak nie było. Ja po prostu nigdy nie spotkałem się z takim stwierdzeniem, że serwis może mnie wyruchać a osoba, która nie prowadzi działalności, a jedynie dłubie w garażu - nie.

Moje pytania dotyczyły tylko i wyłącznie kwestii odpowiedzialności za ewentualne błędy przy naprawie. Dla mnie logicznym jest, że jeśli mam naprawę wykonywaną przez serwis, otrzymuję paragon to mam jakiekolwiek podstawy do reklamowania wykonanej usługi. W przypadku wykonanej naprawy "w garażu" moim zdaniem istnieje większa szansa na wydymanie klienta. Zawsze taka osoba może powiedzieć "screw u" i tyle w temacie reklamacji.

Witam,
Nie wiem czy mogę się tutaj wpasować z tematem ...
Byłem na przeglądzie diagnoza "słaby hamulec ręczny po prawej stronie nie łapie wcale ... " (Opel Corsa C).
Dostałem 14 dni na naprawę 31 kończy mi się czas jeśli się nie wyrobię to znowu muszę wyskoczyć ze 100 ...
Czy ktoś z szanownych kolegów zajmujących się mechaniką samochodową pracuje w przyszłym tygodniu i w poniedziałek lub wtorek mógłby/chciał to ogarnąć ... ?
Oczywiście nie za potrójną stawkę  :whistling: 

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...