NSM Pabianice Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Kosmaty, skoro zostawiłeś jakieś tam pieniądze w jakimś tam serwisie za usługi i motocykl dalej nie pracuje- może warto uśmiechnąć się do nich ponownie celem poprawki? Czy poza gaźnikami było robione cokolwiek jeszcze? jak układ zapłonowy, zawory? Twój motocykl przerabiałem wiele razy, Twój, tzn. ten model. Niestety często gęsto do gaźników dobierali się pseudospecjaliści i ponowne ustawienie (prawidłowe ustawienie) nie jest takie łatwe, jeżeli nie wie się jak temat ugryźć. Często też leciały w nich membrany podciśnieniowe, zaworki iglicowe i tak dalej. Spotkałem się nawet z rozwiercanymi gniazdami zaworków. Ale weryfikacja poprzez forum jest trochę jak wróżenie z fusów. Moim zdaniem powinieneś domagać się poprawki, zaś jeżeli nic to nie wniesie- zapraszam do nas. pozdrawiam, Piotr. 0 Cytuj http://SklepMotocyklowyPabianice.pl Sklep i serwis motocyklowy INVENTEC ul. Warszawska 72 Pabianice tel: 42-215-77-77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mechanik Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Juz moto wyreg sam i niema porownania dzieki za pomoc nareszcie moge smigac 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ErR Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 albo non stop pałować Kosmaty, przecież dla Ciebie to ustawienie jest wręcz idealne ! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Ale rolek tu chodzi o jakąś dłuższą wycieczkę, denerwujące jest jak Ci moto zaczyna rzezic i musisz monetą cały czas kręcić A czy z objawów możliwe jest ze jest po prostu źle mieszanka ustawiona? 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 mianowicie w zakresie obrotów od 5-8 tyś nie pracuje jeden gar przy spokojnej jeździe. Może jakaś wskazówka ? Czy to się dzieje non-stop? Czy w określonej temperaturze? Kiedyś, jak posiadałem pierwszą ZX6R miałem podobne objawy tylko z tego co pamiętam w zakresie 2-3 tys. obr. albo 3-4 obr... Objawy były następujące - po osiągnięciu temp. silnika bodajże 65-70 st. nie palił jeden gar... Podczas np. ruszania i przechodzenia przez ten zakres obrotów silnik "nie miał" mocy, po przejściu tej granicy było wszystko OK. Zjawisko to nie występowało na zimnym silniku... Po wyminie świeć nic się nie zmieniło.. Dopiero natrafiłem na trop, który był trafny - uszkodzona 1 z fajkocewek... Bodajże 1 albo 2 uległa "rozklejeniu"... Po wymianie fajkocewki wszystko wróciło do normy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Michu u mnie też jest to na ciepłym silniku Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xanton Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Czy znacie kogoś kto ogrania temat starych WSK/SHL? Najlepiej w Łodzi ale mogą być też okolice. Nie chodzi o blacharkę tylko o mechanikę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 A dyć tam nic nie ma 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OutToDie Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Czy znacie kogoś kto ogrania temat starych WSK/SHL? Najlepiej w Łodzi ale mogą być też okolice. Nie chodzi o blacharkę tylko o mechanikę. Zadzwoń pod 608-761-141 Typki są z ulicy Smugowej. W grudniu zeszłego roku transportowali mi motocykl i opowiadali że zajmują sie renowacją tego typu sprzętów, wyglądali na wiarygodnych. Niby mają jakiś warsztat, nie wiem nie byłem. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomahouk Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Po raz kolejny polecę Motowings i Michała chłop zna się na robocie . 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Motopublica ul.Obywatelska 72 Ostatnio kupowałem u nich oponki z montażem. Chłopaki znają się na robocie. Na życzenie klienta robią jazdę testową po serwisie. Nie ma się do czego przyczepić. 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JUNEK Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Witam Mam prośbę, w mojej Schadow-ce, nie mam ładowania. Myślałem, że po zimie padł aku, więc w Liberty wymieniłem na nowy. Chwilę było ok, ale znowu aku padł, ładowałem kilkukrotnie, ale bankowo, albo prąd gdzieś ucieka, albo alternator szlak jasny trafił. Uprzejmie proszę o podesłanie namiarów na jakiś sprawdzonych speców z okolic Widzewa i Nowosolnej, poza Liberty, bo tam się raczej już nie wybieram. Jak nie macie nic sprawdzonego w tej lokalizacji, może być gdzieś dalej. Z góry dzięki!!!! Pozdro, Junek 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 witaj Może coś ostatnio instalowałeś / wymieniałeś przy moto ? Samo nic się nie psuje. 0 Cytuj "Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Michał z motorwingsa jest z zawodu elektrykiem więc napewno sobie poradzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Massi Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 weź miernik sprawdź jakie jest ładowanie na wolnych a jakie przy wyższych obrotach to chociaż będzie wiadomo czy regulator czy alternator no chyba że jednak wolisz zapłacić to wal do Motorwings 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Criss85LDZ Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 (edytowane) Siemka widze ze nikt nie nażeka na Piotrka ... a czy zajmuje sie mniej poważnym sprzętem typu maxi skutery? Czy ktos moze cos slyszal o serwisie na ul Śląskiej? Edytowane 17 Lipca 2014 przez Criss85LDZ (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NSM Pabianice Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Witam Mam prośbę, w mojej Schadow-ce, nie mam ładowania. Myślałem, że po zimie padł aku, więc w Liberty wymieniłem na nowy. Chwilę było ok, ale znowu aku padł, ładowałem kilkukrotnie, ale bankowo, albo prąd gdzieś ucieka, albo alternator szlak jasny trafił. Uprzejmie proszę o podesłanie namiarów na jakiś sprawdzonych speców z okolic Widzewa i Nowosolnej, poza Liberty, bo tam się raczej już nie wybieram. Jak nie macie nic sprawdzonego w tej lokalizacji, może być gdzieś dalej. Z góry dzięki!!!! Pozdro, Junek Zapraszam do kontaktu z kierownikiem serwisu INVENTEC w Pabianicach: Piotr - 500-300-707 0 Cytuj http://SklepMotocyklowyPabianice.pl Sklep i serwis motocyklowy INVENTEC ul. Warszawska 72 Pabianice tel: 42-215-77-77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 To już drugi taki przypadek o którym słyszę w Liberty, że delikwent kupił u nich nowy aku i ciągle pada. Może te ich aku takie wadliwe? 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wino Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Koledzy i koleżanki. Z Racji że stałem się posiadaczem bandita potrzebuje oddać go na jakieś regulacje. Zawory na pewnom gaźniki pewno od razu też Czy poleci ktoś jakiś serwis/osobę która zrobi mi to w miarę niedrogo? Bo na chwilę obecną fundusz mam mocno ograniczony zbliżającym się wyjazdem wakacyjnym... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 20 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 (edytowane) Czy poleci ktoś jakiś serwis/osobę która zrobi mi to w miarę niedrogo? Polecam Ci zapoznać się z grubsza z tym właśnie wątkiem, a z pewnością wyłonisz kandydatów do serwisu swojego motonga. Inna sprawa, że dobrze i drogo to raczej nic się nie dostanie. Pamiętaj też o terminach, bo do niektórych serwisów czeka się dość długo. I zakończmy OT. Edytowane 20 Lipca 2014 przez gary (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NSM Pabianice Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Koledzy i koleżanki. Z Racji że stałem się posiadaczem bandita potrzebuje oddać go na jakieś regulacje. Zawory na pewnom gaźniki pewno od razu też Czy poleci ktoś jakiś serwis/osobę która zrobi mi to w miarę niedrogo? Bo na chwilę obecną fundusz mam mocno ograniczony zbliżającym się wyjazdem wakacyjnym... Zadzwoń do nas i porozmawiaj z Piotrem, najlepiej podjedź motocyklem. Często zdarza się, że ktoś myśli, że do regulacji ma gaźniki a okazuje się coś innego , może koszty będą mniejsze a regulacja nie potrzebna. 0 Cytuj http://SklepMotocyklowyPabianice.pl Sklep i serwis motocyklowy INVENTEC ul. Warszawska 72 Pabianice tel: 42-215-77-77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiu421 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Ja dwa sezony serwisowałem VL800 teraz VLR1800 w Brzezinach u Jurka, jak na razie jestem zadowolony. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kitti Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 O "zdrowie" moich motocykli (tzn. motocykla i urządzenia wibrującego ) dba: http://www.off-road-garage.com/ Polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Criss85LDZ Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 czy poda ktos jakies namiary na piotrka z brzezin? a co sadzicie o serwisie na rojnej za szczecinska? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daSep Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Takie pytanie: Zbliżam się do pierwszego przeglądu nowego moto i zastanawiam się czy musi się on odbyć w autoryzowanym serwisie tej samej marki (yamaha)? Czy może być serwis innej marki, ale który też mi wszystko wpisze/ostempluje? Jak wtedy z gwarancją? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi