Skocz do zawartości

Gdzie się serwisujecie?

jaquzie

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie są takie 2 punkty:

1. stunt-ex serwis w Alexandrowie http://stunt-ex.pl/ prowadzony przez madPawła

2. Fan Bike serwis w Łodzi prowadzony przez kolejnego Pawła - Piłsudskiego 162 (teren Nastapolu); serwis przeniesiony z Gdańskiej 129

i 1 i 2 mają jak dla mnie konkretne podejście, znają się na rzeczy, tzw. motocykliści pełną gębą http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/strong.gif

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

od dwóch sezonów serwisuje moto w serwisie TIM Chmielewscy na Inflanckiej 8. Panowie mają obok komisu i sklepu z akcesoriami super fachowych mechaników! Ceny konkurencyjne i co ważne, niepotrzebnie z człowieka nie zdzierają pieniędzy przy wszelkich naprawach :smile: Terminy też krótkie :> Na miejscu przy pierwszej naprawie panowie zakładają wam 'książeczkę serwisową' dokumentującą WSZYSTKO co było u nich robione. Dobra rzecz przy odsprzedaży, a goście mogą (jako fachowcy) dodatkowo poręczyć za stan i historię waszego sprzętu

Wszystkich napraw i regulacji dokonuję sam :rolleyes: Moje motocykle nigdy serwisu nie widziały ;) Stanowczo odradzam Liberty na RTK w Łodzi...

czyli po prostu nie miałeś do tej pory naprawy z którą byś sobie nie poradził, szacunek :smile: Ja wszystko zawsze robię też sam, jeżeli tylko umiem. Ostatnio jednak padł regulator napięcia i coś się zjarało w alternatorze, nie miałem pojęcia ani co, ani jak z tym robić... Czasami po prostu bez fachowców nie da rady :/ Tak więc tak czy inaczej polecam przedstawiony przeze mnie powyżej zakład :>

No uważam, że zawsze trzeba próbować coś samemu naprawić i sam działam, co tylko mogę. Jednak sprawy typu regulacja zaworów, pozostawiam sprawdzonemu mechanikowi, który zrobi to z palcem w d.. :PJednak trochę zapoznania się z motorkiem i można śmiało majstrować. Rozebrałem do części pierwszych mój skuter 2 lata temu, była to bułka z masłem, ale motocykl chyba zbyt poważne pieniądze kosztuje, abym sam go rozbierał. Nie mam takiej potrzeby na szczęście.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Tak jak jaquzi pisze Stunt-Ex w Aleksie, jezeli oczywiscie sam nie daje rady zrobic.Coz technicznie swiat idzie do przodu i wiele prac zwiazanych tzw elektronika zlecam fachowcom.

Wszystkich napraw i regulacji dokonuję sam :rolleyes: Moje motocykle nigdy serwisu nie widziały ;) Stanowczo odradzam Liberty na RTK w Łodzi...

Podejście na 5+.A jak się czegoś nie umie, to jest okazja, żeby nad sobą popracować :DDaję plusik :biggrin:

Przyznam, że lubię miejsca, gdzie mogę popatrzeć sobie na pracę mechanika przy motocyklach i ocenić np. czystość, dbałość itd. , ale niestety mało kto daje taką możliwość, dlatego jak wspomniałem wcześniej korzystam z prywatnego mechanika, bez serwisów.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Jedyny słuszny serwis to Stunt-Ex Wiele pierdół Paweł załatwił ze mną przez tel bez konieczności wizyty w serwisie a to się ceni takie podejście to dobre podejście a nie "Pan podjedzie to zobaczymy"

Muszę w takim razie zapamiętać sobie ten Stunt-Ex na przyszłość :smile:

O tym samym, bo widziałem KTM'a pod jego bramą nie raz :biggrin:

No to jego Polecam jak nic Piotruś ładnie ,szybko i sprawnie wykona wszelakie roboty serwisowe jak mało kto w Łodzi ...odradzam za to na Inflanckiej 8 serwis bo to złodzieje i potrafia ci zj***c sprzet i wziasc za to kase :/

Moje motory serwisuje Robert z Adamowa 19b pod Brzezinami Ma duże doświadczenie i kocha motory takie ma podejście do każdej maszyny.Warsztat ma w swoim domu.Jak jest potrzeba to i moto z domu zabierze.Zna się na rzeczy. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/ohyea.gif

Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy.  501-629-877

http://www.autopowypadku.pl

Podobnie jak koledzy Suchy - Wolk i bleft-style również polecam Piotra. Chłopak ma bogate doświadczenie jeżeli chodzi o naprawy motocyklów, a co najważniejsze lubi swoja prace, jest uczciwy i sumienny.

Ja serwisuję się w Profi na rogu Włókniarzy i Teresy. Fakt nie jest tanio ale mam pewność że moto będzie chodziło jak szwajcarski zegarek.

Group of Franc

Ja testuję serwis Rut-Mar http://www.rut-mar-company.eu/. Chłopaki zajmują się dość mocno sportem i przygotowywaniem maszyn do wyścigów, ale prócz tego oczywiście "cywili" też serwisują. Jeszcze za dużo nie mogę powiedzieć, dzisiaj oddałem im moto do zrobienia zaworów (tutaj duży plus, bo nie umawiałem się wcześniej, zostawiłem moto i jutro odbieram). Obsługa bardzo fajna, można rzeczowo pogadać. Na razie pierwsze wrażenia mam jak najbardziej pozytywne.

tutaj duży plus, bo nie umawiałem się wcześniej, zostawiłem moto i jutro odbieram).

To akurat przejaw braku innych klientów, co jest raczej negatywnym czynnikiem. Bo dobry serwis jak restauracja - niema wolnych miejsc. Ale tego serwisu nie znam. Marka nadal dość nowa na mapie Łodzi. Ciekaw jestem Twoich doświadczeń.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:). Ja i mój brat mieliśmy przygodę z polecanym w tym wątku serwisem i raczej tam nie wrócimy. Dla mnie ważne jest również (prócz oczywistego fachu w ręku), podejście do klienta i tutaj na razie rut-mar ma "5 z plusem".Na pewno będę informował (oby jak najrzadziej ;] ) jak współpraca z rut-marem przebiega.20.07.11 - Odebrałem dzisiaj moto. Umówiony byłem na 13. Ok 12.15 dostałem telefon, że niestety spóźnią się o jakieś pół godziny i maja nadzieję, że to nie problem:) Byłem o 13.20 i moto było gotowe do odbioru. Zawory zrobione. Dodatkowo poprosiłem mechanika wczoraj, żeby na kartce napisał jakie były luzy przed regulacją. Zero problemów. Przy okazji mechanik zerknął na świece, które okazały się być ok, więc nie wymagają wymiany i sprawdził olej. Ogólnie pozytywnie. Zobaczymy jak będzie dalej.

Edytowane przez Suchy-wolk
Połączone posty (wyświetl historię edycji)

Ja także polecam Rut-Mar, do tej pory zostawiałem moto dwa razy i jestem bardzo zadowolony z usług tego serwisu. Części i akcesoria do mojego moto zamawiam w http://dwagary.pl/ Chyba każdy właściciel Buella zna ten warsztat ;)