Skocz do zawartości

Kawasaki Ninja 250R

Zebra

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się powoli przymierzam do zakupu moto i znalazłam taki egzemplarz:

http://otomoto.pl/kawasaki-ninja-250r-M3530373.html

Jako, że to sprzęt z Łodzi to liczę na Wasze wsparcie.

Może ktoś zna/ma/kojarzy/może się wypowiedzieć*?

Będę wdzięczna za opinię na temat konkretnie tego egzemplarza, za wypowiedzi typu "kup 500, bo się zanudzisz" z góry dziękuję :smile:

"Powiedz mi, że nigdy nie przystanąłeś przy swoim sprzęcie w garażu i nie ogarnęła cię nieopisana radość z powodu faktu, że ten motocykl się tam znajduje…"

Hmmm a to nie jest czasem moto naszej Pati?

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

bardzo ładna tylko wiesz jak to pierdzi. Kup 600 :smile:

a na poważnie piękny egzemplarz stoi na wyprzedaży w moto moto. Rocznik 2012. Chciałem żonie kupić ale dźwięk silnika jej się nie podoba :P

szczerze mówiąc mnie też się nie podoba ale wizualnie miodzio

Edytowane przez Zyygy (wyświetl historię edycji)
:P

chyba to nie Pati moto bo ona miała inny tłumik. Zebra oczywiście ze możesz liczyć na nasza pomoc :smile: trochę sporo stoi jak na ten rok, może warta ceny. Jak to Łódź trzeba jechać zobaczyć przejechac się.

Zaraz tam pierdzi! :P

Nie oczekujmy cudów po 250-tce ;)

Zresztą można to pewnie jakoś zniwelować i poprawić. Jestem pełna nadziei i optymizmu :rolleyes:

"Powiedz mi, że nigdy nie przystanąłeś przy swoim sprzęcie w garażu i nie ogarnęła cię nieopisana radość z powodu faktu, że ten motocykl się tam znajduje…"

Kup 500, bo się zanudzisz :smile: i to serio nawet bo kurde moto słitaśne ale kto będzie chciał z toba jeździć ? :P :P na spotkaniach będziesz musiała stawać trochę oddalona od nas, średnio komu będzie się chciało z tobą rozmawiać (ewentualnie pytanie o godzinę), jak będziemy umawiać się na wycieczki to nikt do Ciebie nie zadzwoni a jak ty zadzwonisz to każdy będzie miał inne plany :smile::) :P zastanów się bo zobacz ilu nowych znajomych na FB możesz stracić ... ;)

maszynka ładna, kurde serio bardzo ładna nawet ale boję się tego dźwięku niestety... i cena też ładna ... 

kupi sobie do kawy ciastko i będzie dobrze ;)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Kup 500, bo się zanudzisz :smile: i to serio nawet bo kurde moto słitaśne ale kto będzie chciał z toba jeździć ? :P :P na spotkaniach będziesz musiała stawać trochę oddalona od nas, średnio komu będzie się chciało z tobą rozmawiać (ewentualnie pytanie o godzinę), jak będziemy umawiać się na wycieczki to nikt do Ciebie nie zadzwoni a jak ty zadzwonisz to każdy będzie miał inne plany :smile::) :P zastanów się bo zobacz ilu nowych znajomych na FB możesz stracić ... ;)

Roland, grabisz sobie od początku... :nono:

Będę jeździć sama, w stronę zachodzącego słońca :P

Napiszcie, że da się coś zrobić, żeby było dobrze i "nie-suszarsko" ;)

Zresztą, jakoś przeboleję tę ujmę na honorze...

Od razu grabie :-P jeżeli da się zrobić coś z wydechem żeby to grało jak trzeba to fajna sprawa tylko jak dla mnie cena trochę duża jak za takie moto... Chociaż młode jest. Dobra nie znam się :-D

Ale wy macie problemy rzędu 500-600   ;)  kobieta chce 250 kaffke  :biggrin:  a wy jej dokuczacie zamiast pomóc  ;)

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

Będę jeździć sama, w stronę zachodzącego słońca :P

I to jest właśnie pasja.Kupujesz bo ci się podoba a nie  innym.Pozdrawiam i powodzenia,chcesz 250 to szukasz 250 i moim zdaniem koniec-jak ci się znudzi to kupisz większe moto.Szerokosci :riding:   tak trzymaj

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE

Bardzo fajna maszynka. Obejrzeć i brac jak pasuje ;). Ma ona wszystko co niezbędne by nauczyć się dobrze jeździć (zwłaszcza po zakrętach). A odkręcać na prostej mocniejsze maszyny to juz nie problem jak człowiek się nauczy :smile:

Edytowane przez ridrick (wyświetl historię edycji)

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Kobieta zdecydowana <3 więc to już powinno Was zmotywować do porad :P (nie mówiąc o samym fakcie, że to płeć piękna ;) )...

Tylko nie wiem czy cena nie jest zbyt duża? Ogólnie moto ładne i z pewnością ja bym nie odmówił wspólnej jazdy  :biggrin:

qxK0W5f.jpg

Hej, jak mogę coś doradzić, to jak na pierwszy sprzęt - Kawa jest naprawdę przyjazna. Można ją spokojnie pogonić i nie będziesz odstawać od grupy do 170km/h, potem tylko obserwujesz jak inni się oddalają, hehe. A tak na serio to na naukę super motocykl, trzeci rok na niej będę jeździć i póki co nie mam ochoty zmieniać na inny. Jedyna wada to brak ABS-u w starych rocznikach i cena. Pozdrawiam

Hej, jak mogę coś doradzić, to jak na pierwszy sprzęt - Kawa jest naprawdę przyjazna. Można ją spokojnie pogonić i nie będziesz odstawać od grupy do 170km/h, potem tylko obserwujesz jak inni się oddalają, hehe. A tak na serio to na naukę super motocykl, trzeci rok na niej będę jeździć i póki co nie mam ochoty zmieniać na inny. Jedyna wada to brak ABS-u w starych rocznikach i cena. Pozdrawiam

a jak z dźwiękiem ? da się coś zrobić aby ładnie brzmiał ?:smile:

Niby taka słaba i nikt miałby jej nie chcieć, a już się sprzedała :cry:

Magda niestety ze względu na zmianę przepisów motocykle o mniejszych pojemnościach idą teraz na pniu i ciężko coś fajnego znaleźć. Np aukcja mojego gs-a trwała całe 5 minut. W tym czasie zdążyło zadzwonić 5 osób.

Edytowane przez Thebestof78 (wyświetl historię edycji)

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Ale, ale...

Poszukując dalej... http://allegro.pl/kawasaki-ex-250-250r-250-ninja-250-2008-salon-i3074454126.html

Wprawdzie cena przekracza mój budżet, ale może jak "powisi" trochę to cena spadnie, albo mój budżet wzrośnie ;)

Jeszcze nie dzwoniłam, więc wrzucam w celu rozeznania, czy tę ktoś zna?

Kawucha ładna ale cena kosmiczna. Rocznik 2011 z przebiegiem na poziomie 2500-6000 km dostaniesz za 12 tys zł a nie 2008 :smile:

A co powiesz na YBR 250?

http://otomoto.pl/yamaha-ybr-250-M3542905.html

Tylko 80 km od Łodzi, no i musi oglądnąć ktoś, kto się zna na mechanice. Na pierwszy rzut oka wygląda ok ale cena podejrzanie niska.

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Cena niska faktycznie, tylko, że mi te wszystkie klasyki się średnio podobają (teraz narażę się połowie forum ;) )

To już bliżej mi do zainwestowania 14-15 tys., z wielkim bólem, i kupienia CBR 250 z 2011-2012r.

tylko, że mi te wszystkie klasyki się średnio podobają

Rzecz gustu, czyli mierzymy w plastiki z pełną owiewką. Zakodowano :smile:

Trochę km do zrobienia, ale poza tylną gumą prezentuje się pięknie:

http://otomoto.pl/kawasaki-ninja-250r-ninja-250-zx-250-ex-250r-M3451558.html

Edytowane przez Aidekk (wyświetl historię edycji)

Jak znajdę chętnego specjalistę technicznego, to mogę po nią jechać choćby i jutro :smile:

dzięki Aidekk :biggrin:

Dzwoń do Jakubka. Uśmiechniesz się ładnie i posmarujesz w dolarach, euro, kunach lub muszlach Fidżi i pojedzie :biggrin: