Regis Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 W związku z planem wskrzeszenia mojego warsztatu, tym razem w Łodzi, postanowiłem zrobić małą sondę społeczną Mówiąc po polskiemu, chce wstępnie sprawdzić ilu było by chętnych na aerografię lub lakiernictwo motocyklowe... Podstawowy zakres usług: - Aerografia - Lakiernictwo tuningowe, zabytkowe, oraz powypadkowe... - naprawy plastików, oraz drobne naprawy blacharskie... - lakiernictwo antykorozyjne... - Malowanie silników i elementów narażonych na wysokie temperatury ( wydechy, kolektory, osłony silnika ) - Konserwacja i kosmetyka lakieru, odświeżanie oraz przywracanie stanu fabrycznego... Wszelkie pytania, proszę wpisywać w temacie, nie tłumaczę spraw technicznych, czyli co się czym robi i dlaczego... Wszelkie ewentualne wyceny i uzgodnienia, tylko po obejrzeniu tego co mam zrobić ( po zdjęciach nie wszystko można ocenić ) Poniżej link do galerii na naszym forum: http://motocykle-lodz.pl/gallery/album/42-aero-art-by-regis/ Pozdrawiam Regis 0 Cytuj - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwaśna Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 no i Bardzo dobrze !!! jak będę miała trochę kasy do udam się na malowanie - może jakieś serduszko (na baku) ? hi hi - jeszcze wstaw proszę że TATOOOO robisz -powodzenia- 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Kwaśna, spoko, że dziaram to każdy wie... poza tym to akurat jest jako hobby, a aero i lakier to mój zawód Wracam do starych czasów, kiedy to co dla frajdy, było dla frajdy... a moja praca dawała mi satysfakcję 0 Cytuj - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfeti Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Jak w dobrych kosztach to na pewno będę miał do pospawania i polakierowania... na początek niewiele ale zawsze 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Spoko, ustaw się ze mną na oględzinki i się dogadamy... jaki masz lakier w tym Kawasaki?? jak zielony, to albo standard albo perła ... ?? Standard to luz, można dorobić bez problemu, z perłami gorzej, motocyklowe są drogie...ale pomyślimy jak to zrobić w dobrej kasie... 0 Cytuj - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 chce wstępnie sprawdzić ilu było by chętnych na aerografię lub lakiernictwo motocyklowe...zaprezentuj cennik to poznasz odpowiedź, co prawda każde malowanie będzie indywidualnie wycenione ale możesz powiedzieć ile bierzesz za dzień roboczy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Biorę od zlecenia i każda praca jest wyceniana indywidualnie, więc cennik jest marnym pomysłem... Tak jak już nie raz mówiłem, zobaczę, to wycenię... no ale jak strasznie nalegasz... Lakierowania pełne w aero: motocykl typu: chopper - 1500 do 2500 zł :ścigacz - turystyk sportowy- 1700 - 3000zł szafa ( ciężki obudowany turystyk: 2000- 3500zł Bak: 400 do 1000zł kask : 350 do 500zł Maska samochodowa: 500 do 2000zł Wszystkie ceny są orientacyjne, zależne od stanu elementów, komplikacji grafiki i potrzebnej obróbki lakierniczej. Jak również zawierają lakierowanie i wykończenie na "gotowo" 0 Cytuj - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwaśna Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Ty Regis ale dla forumowiczów to jakiś rabacik dasz hi hi zaczyna się !!! hi hi :disgusted: ( żarcik taki...) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Prawda jest taka ze jak ktoś jest dobry to się ceni. Czasem lepiej zapłacić 10% wiecej niz u konkurencji i być zadowolonym niż pluć sobie w brodę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Prawda jest taka że to i tak nie są strasznie wygórowane ceny... a roboty przy takim malowaniu jest sporo, przygotuj, często trzeba coś wyprostować czy poszpachlować, podkład połóż, zaszlifuj, jeszcze raz podkład, znowu zaszlifuj, no i dopiero jak wszystko jest cacy, dopiero kolor, który często na motocyklach jest dużo bardziej skomplikowany niż na samochodach i kładzie się kilka oddzielnych warstw... no a na to jeszcze grafika, która sama jest czasochłonna, no i kilka warstw lakieru bezbarwnego, a potem to wszystko trzeba jeszcze raz zaszlifować i wypolerować na szkło... więc jak mówiłem, trochę jest z tym roboty 0 Cytuj - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrubY Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Znajomy szuka kogoś kto mo pomaluje cała Hayke aerografem napisz ew.koszta i jakiś kontakt do siebie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Super pomysl z tym warsztatem, mysle ze mialbys troche ludnosci, czy w gre wchodzi normalne lakierowanie? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Regis popieram twój tłok myslenia tak dalej a może pokusisz się o monster garage Ja moge ci podawać papier albo trzec szpachle byle podpatrzeć miszcza inauczyć się czegoś dobrego by móc przekazac dalej ta staro dawną technikę malowania malutkim pędzelkiem A tak na powaga to super pomysł teraz dobra lokalizacja , rozgłos , i wyrobienie dobrej renomy ...i masz w banku że kolejki ustawiać się będa do twego garażu 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwaśna Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 widziałam ten filmik jak facet lakierował auto "dmuchając" widzieliście to pewnie?? hi hi REGIS już Cię widzę w takiej akcji ( oczywiście żartuję )..... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 tak Kwaśna widziałem to malował na niebieski kolor tylko to chyba był ukraiński lakiernik 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Znajomy szuka kogoś kto mo pomaluje cała Hayke aerografem napisz ew.koszta i jakiś kontakt do siebie Muszę zobaczyć motocykl i wstępny projekt, żeby wycenić... namiar do mnie wrzucam poniżej, więc najlepiej jak przekażesz znajomemu i się jakoś na oględziny ustawimy... Super pomysl z tym warsztatem, mysle ze mialbys troche ludnosci, czy w gre wchodzi normalne lakierowanie? Tak, również normalnym się zajmuję, chociaż oczywiście mając zlecenie na aero, ma ono priorytet... tak samo naprawą plastików, zresztą wrzuciłem ostatnio do galerii zdjęcie owiewki od gixa... gość ją przyniósł w worku, a zabrał spasowaną na zero. Łącznie z lampą zresztą, bo też była rozwalona. Na szkle sznity, na obudowie ani kawałka uchwytu... 0 Cytuj - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filet Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Stary. Jako że fikam ze średnią częstotliwością 2-3 razy w sezonie heheheh zawsze mam coś do roboty. Na dziś dzień zbiornik w fazim jest do zrobienia. Chętnie oddam w dobre ręce moją Yamkę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Spoko, da się zrobić... 0 Cytuj - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Spoko, da się zrobić... No to jak, chętny ktoś, bo mam w planach wyjazd za granicę i nie wiem kiedy wrócę, więc jak się ktoś chce załapać, to w miarę już... 0 Cytuj - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carusek Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Powiedz gdzie Cię można złapać: podjechałbym, żebyś ocenił i wycenił składanie mojej czachy do kupy (kawa GPZ500). 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Działasz bo coś bym domalował 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildeyed Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Nie ukrywam, ze jak troszkę kasiorki uskrobię to przydałby się jakiś jednorożec na mojej Saszce. Zasłużyła sobie po tym szalonym sezonie, a od przyszłego chcę ją wysłać na torową emeryturę, więc lansik musi być 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quki Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Obawiam się że kolega emigrował ale niech sam napisze :/ 0 Cytuj Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi