Skocz do zawartości

Obniżenie Moto

cr2sher

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

z uwagi na fakt że nie mogłem nigdzie znaleźć tematu proszę o pomoc i poradę w sprawie obniżenia Suzuki GSX600F, muszę ją obniżyć co by współwłaścicielce łatwiej się jeździło.

Macie jakieś sprawdzone zestawy sklepy ??

Pozdro

no właśnie takich zestawów jest pełno, tylko nie wiem na ile one są bezpieczne, jakoś ciężko mi się przekonać dlatego pytam o Wasze doświadczenia. Może ktoś coś takiego montował i może się wypowiedzieć

zależy ile chcesz posadzić na glebę tą suze

możesz lagi w półkach troszkę wpuścić ale to wpłynie na prowadzenie szpeja albo po prostu kupić kości obniżające ;) 

pozdro 

Najlepiej to uzyc takich kosci.Wiele osob z forum bandita stosuje kosci do podwyzszenia/obnizenia moto. Ale ja nie dalbym czterech stow za dwa plaskowniki.

ja to akurat większego problemu nie mam ale współ użytkowniczka ledwo nóżkami dotyka więc chodzi mi bardziej o jej bezpieczeństwo.

chcę to zrobić z głową i żeby to było bezpieczne...

Te kości co piszecie to jest to co było w w/w linku ? czy coś innego.

No i zasadnicze pytanie jak takie obniżenie wpłynie na "geometrię' i prowadzenie motocykla?

tak tak, zdarzało mi się jeździć z niedoborem ciśnienia w oponach przyznaje ale żeby od razu na forum pisać o tym...  :woot: co do tematu mój GS został obniżony na kościach ale też i na lagach bo za bardzo przód piał do góry. Za kości zapłaciłam o wiele mniej niż w linku podanym ale to z powodu, że załatwiał znajomy od znajomego, który sam wykonuje takie części. Jakbyś chciał mogę zapytac ewentualnie o kontakt do gościa który to wykonuje. Do GSa bez znajomości to wyniosłoby wtedy ok.200zl więc nienajgorzej. Obniżenie motocykla nie wpłynęło w moim przypadku na prowadzenie motocykla, ja nic niepokojącego nie zauważyłam. Zmieniło się zdecydowanie bezpieczeństwo i pewność przy zatrzymywaniu się  ^_^ Mój GS został obniżony o ponad 5-7cm.