Skocz do zawartości

Oszust Gsxr Uwaga

Dann

Rekomendowane odpowiedzi

Allegro obecnie to jest jedna wielka ŻENADA... Nie znam regulaminu tablica.pl czy otomoto.pl (nie zagłębiałem się w to) ale portal allegro jest typowo ogłoszeniowy (z tym, że biorą za to niezłą kasę!!!), który nie gwarantuje i nie zabezpiecza kupującego czy sprzedającego przed niczym - tak jak wspomniałem w poście wcześniej...

Żerują hieny na tym, że wyrobili sobie "markę" przed kilku laty (gdzie działało to trochę inaczej) i to wszystko. Pozmieniali regulamin na swoją korzyść aby za nic nie odpowiadać i mają użytkowników w d*pie! Ludzie nie czytają regulaminów i żyją w niewiedzy... Dopóki się nic nie "wyspie" to jest OK, a jak się wyspie to są schody...

W teorii kliknięcie kup teraz zobowiązuje do zakupu, ale teoria sobie, a praktyka sobie. Jeśli ktoś nie kupi to zawsze możesz na allegro zgłosić prośbę o zwrot kosztów wystawienia. Gdzieś to tam siedzi w opcjach.

Co do zwrócenia kosztów - taka opcja widnieje. Ponad rok temu jak handlarz odkupił ode Mnie samochód wytłumaczył krok po kroku jak i co należy zrobić żeby nie płacić za wystawienie aukcji. Myk polegał na informacji do allegro iż kupujący po skorzystaniu z opcji "Kup Teraz" nie odebrał towaru po czym allegro nie pobierało opłaty - aukcja za free. Kupujący otrzymywał jedynie ostrzeżenie. 

bo niebitych się nie sprzedaje

nie koniecznie 

myślałem sobie nad jakimś gixem 3/4 albo kusiło mnie na kawe 636 , ale odpuściłem bo hujowe czasy i znaleść coś dobrego to masakra jakaś