Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to działkowy? eee to nie jadę tam :decayed:

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

działkowy emeryt
Opublikowano (edytowane)

górzysta ta Chorwacja :biggrin: (mówię zarówno o zdjęciu na górze jak i na dole)

Bajoro też jest ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez działkowy emeryt (wyświetl historię edycji)

...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę....

... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!?

... bo to nieładne jest...

Opublikowano

ja jeszcze dodam, że mniejsze miejścowości mają dużo więcej uroku... no chyba, że ktoś jedzie i musi mieć w odległości 200m Lidla (ceny praktycznie jak u nas) i jakieś disco bałnsy. W HR na szczęście mają wyborny lokalny alkohol i często jest dostępny grill na posesji więc o rozrywkę w kilka osób nie trudno :smile: 

Co do kwater to faktycznie w sezonie nie jest kolorowo... Ja mogę dać sprawdzony namiar jak by się kilka osób zebrało (trzeba wcześniej dzwonić i rezerwować) to nawet 10 osób się wyśpi (3 sypialni3, 3 łazienki, kuchnia, salon + 2 rozkladane kanapy, 3 balkony) my za 4 osoby płaciliśmy we wrześniu 60 euro za całość (w sezonie jest za 100/120 z tego co pamietam) http://brelaonline.com/en/4/416/apartment-margarita/ a na miejscu gospodarz robi dobry alkohol :P

motorcycle.gif
działkowy emeryt
Opublikowano (edytowane)

aaaaa.... i dość istotne myślę info - sierpień to najgorszy miesiąc na Cro - kosztowo. Wówczas wakacje mają Italiańce i ceny kwater, żarła i innych rozrywek są dostosowane pod makaroniarzy - a że Italia do tanich nie należy, ceny w sierpniu w Cro też niskie nie są. Do tego tłumy ludzi.

Masa makaroniarzy na moto w Cro wtedy - ale cwaniaki, bo nie jadą dookoła, tylko pakują się na prom Jadrolinjii w Anconie czy Pescarze i płyną sobie 9h do Splitu czy Dupownika... zjeżdżają z promu wyspani i już są w Cro na wybrzeżu. Polecam taką eskapadę - bilet na prom kupuje się jeszcze w PL (trzeba rezerwować z wyprzedzeniem) wjeżdża się na prom w Splicie o 21:00 i już o 6:00 rano jest się we Włoszech. Prom fest, bo zabiera 150-200 aut i 1000 osób + motocykle. Wjeżdża się pod pokład i marynarze  wiążą moto linami do kratownicy :decayed: żeby nie upadło jak przyjdzie duża fala. Ale można wtedy wrócić przez Włochy odwiedzając np. Bibione i jadąc do domu przez Alpy - to są dopiero winkle! :riding:

Jak stałem w kolejce na wjazd do promu razem z Italiańcami, ubrany w moto kapotę i portki z goretexu - wzrok makaroniarzy bezcenny - i te pytania, po co takie ciuchy w środku lata ;) ... oni płyną z motocyklami ze słonecznej Italii w krótkich gaciach i klapokach :whistling: i trudno i m zrozumieć że można mieć do domu póltora kloca, czasem pół drogi w deszczu...

parę lat temu, jeszcze na innym burczykiju ;)

włoskie Alpen Gold ... ;)

Dołączona grafika

CRO...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

no i Dupovnik

Dołączona grafika

Edytowane przez działkowy emeryt (wyświetl historię edycji)

Opublikowano

Nie ma co klikac tylko kase zbierac :-) ja jeszcze 1 maja zapitalam na cztery dni do Austri na moto tam gdzie bylem w tamtym roku :-)

CBR RR 900- CBR XX 1100 - ZZR 1400

Opublikowano

a ja mam inny pomysł, czytając powyższe.

Działkowy będzie naszym przewodnikiem, a Przemo sponsorem - co Wy na to ? :riding:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widze ze nie ma chetnych

Opublikowano

Przemo chętnych to jest sporo tylko nikt nie chce przy-sponsorować :smile: .

:P
Opublikowano

:-)

Opublikowano

Chętni są, tylko termin ie ten niestety no i  :woot:  :woot:  rodzaj motonga też nie ten  :decayed: . Dla pytających o noclegi i opłaty zapodam dwa linki, które mi bardzo ułatwiają życie, zwłaszcza w tamtych regionach :smile: 

1. http://www.booking.com/

2. http://www.oplatydrogowe.eu/oplaty-drogowe/dk

Trasa jaką podajesz - bardzo ciekawa, w majowy weekend niemal będę ją odtwarzał. Tyle, że pewnie tempo nieco inne ;) Planowane koszty na wyjazdu przy 4  noclegach z paliwem i żarciem i noclegami to ok 1200 - 1300 zł. Koszt przeliczony na 2 osoby i 1 motocykl. Różnica wypraw taka, że ja odwiedzę słoweński Adriatyk i włoski, oraz polatam po Alpach Julijskich ale - także w Słowenii. 

www.4x4off.pl

wdupiemamto...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Potrzebuje namiary na pro ze Splitu na wyspe Korcure nie moge nigdzie znalesc i jakie sa ceny ;)  

działkowy emeryt
Opublikowano

i dowiedz się dokładnie, czy cena jest zależna od długości motocykla (całkowita: locha + np wystający kufer tylny) bo w Jadrolinji na niektórych rejsach miało to znaczenie...

Opublikowano

Dzieki wielkie za info ,  jeszcze sie zastanawiam na wyspa Pag , musze jeszcze to przemyslec ;) po ile teraz chodzi kuna ????

Opublikowano

Dzieki wielkie za info ,  jeszcze sie zastanawiam na wyspa Pag , musze jeszcze to przemyslec ;) po ile teraz chodzi kuna ????

w jakimś zoologicznym widziałem po około 400zł ;)

Dołączona grafika

Opublikowano

jaquzie no i jak lecisz ?????? jak latac to latac i zwiedzać ;)

Opublikowano (edytowane)

Zmiana wyjezdzamy 14 czerwca i robimy obiazdowke po calej Chorwacj jedziemy na 3 tygodnie :-)

Edytowane przez PRZEMO EL (wyświetl historię edycji)

Opublikowano

no to zaszalałeś. zaczynam rozmowy od nowa. nie ukrywam, że w tym sezonie mam okrojony budżet, więc 3tyg może być ciężej...

mam dylemat, czy wydawać na nurkowanie w tym roku, czy jeżdżenie ;)

Opublikowano

Ta napewno Ci dadza kase :-) na wyprawe

Opublikowano

Pewnie w czesci beda refundowac, ale trzeba by ich przekonac do pomyslu, ze to bedzie dla nich fajna reklama, reportaz itp. Ale w calosci to watpie.

Opublikowano

jaquzie oczywiscie ze latac ja zaczynam od dzis zamawiac noclegi , czekam na odpowiedzi ;) czas ucieka  ,  jak szalec to szalec ;) fona masz do mnie wiec jak cos to zadzwon...