Skocz do zawartości

Intercom Midland Bt2

Piotr

Rekomendowane odpowiedzi

Używa(ł) ktoś intercom Midland BT2? Proszę o opinie oraz szczerą :smile: odpowiedź czy warto inwestować właśnie w intecom czy może jednak lepiej w CB np. Intek H-520?

Dołączona grafika vs. Dołączona grafika

Manuale:

Midland BT2 [pdf] 408 kB

Intek H-520 [pdf] 457 kB

Edytowane przez Piotr (wyświetl historię edycji)

Samego Midlanda nie testowałem ale jeśli chodzi o połączenie między dwoma kierowcami motocykli to szczerze polecam Cardo. Uzytkuję zestaw Q2, który oferuje połączenie do 500m odległości... i faktycznie tak jest. Jakość dzwięku jest bardzo dobra, a przede wszystkim wycięcie szumów. Dużo zależy od kasku ale ja w swoim Agv s4 z przed 4 lat rozmawiałem przez telefon przy prędkości około 200km/h i mój rozmówca nie wiedział, że jadę motocyklem (przytulaony do baku, schowany za owiewką). Jeśli jesteś zainteresowany to mam nowy zestaw Q2PRO dla dwóch uzytkowników w fajnych pieniążkach

Jeśli jesteś zainteresowany to mam nowy zestaw Q2PRO dla dwóch uzytkowników w fajnych pieniążkach

powinieneś być politykiem bo nie dość że nie odpowiedziałeś mi na postawione pytanie to dodatkowo próbujesz mi "wcisnąć" swoje rozwiązanie :smile:

• 2 miesiące temu...

Oprócz możliwości rozmowy z trzema motocyklistami chciałbym mieć podłączony telefon oraz nawigację przez BT - wybór chyba jest prosty. Kanału 19 na CB jednak może brakować :smile:

Od 2 lat latam z Cardo naprawdę dobry sprzęt , nawigację i telefon podłączysz przez BT (mp3 zreszta też) kanału 19 CB może trochę brakowac , ale bez przesady nowy Cardo ma zasięg 1500m nazywa się Q4 chyba. Sprzęt naprawdę działa bardzo dobrze. ( przy 200 nie gadałem ale przy 150 spoko daje radę )

Lepiej na dwóch ... jak człowiek niż jak zwierze na czterech...... !! :biggrin:

• 2 tygodnie później...

Czy dobrze znalazłem "Cardo" to jest dystrybutor "ScalaRider" ?

http://www.scalarider.pl

Czy sprzęt który posiadasz jest jeszcze inne firmy ?

Zapożyczone, ale bardzo trafne .... "Denerwować się, to mścić się na swoim zdrowiu za głupotę innych"

• 3 tygodnie później...

Od 2 lat latam z Cardo naprawdę dobry sprzęt , nawigację i telefon podłączysz przez BT (mp3 zreszta też) kanału 19 CB może trochę brakowac , ale bez przesady nowy Cardo ma zasięg 1500m nazywa się Q4 chyba. Sprzęt naprawdę działa bardzo dobrze. ( przy 200 nie gadałem ale przy 150 spoko daje radę )

jeżeli słychać dobrze przy 150 to w jakim kasku ty jeździsz?

:P

Kolega używa BT2 i chwali. Jego żona jeździ na swoim moto i gadają ze sobą bez problemu. Kiedyś do niego dzwoniłem jak jechał w trasie, rozmawiało się z nim tak jakby siedział w domu w fotelu, zero szumów i zakłóceń.

• 3 lata później...