Skocz do zawartości

Rozpoczęcie Sezonu Fłm 2013

d1k3y

Rekomendowane odpowiedzi

To było pytanie retoryczne... Jeśli ktoś nie ma nic konstruktywnego do napisania a chciałby zabłyszczeć elokwencją to są od tego inne tematy. Tutaj takich szybko "gasimy".

Wracając do tematu, do jakiej odległości warto by takie rozpoczęcie zorganizować? Wiadomo, życie codzienne i inne obowiązki...

Jeśli odległość niewielka to można rozważyć rozpoczęcie z noclegiem...

post napisany przez Suchego 15 lutego i to już z konkretami, a wyjazd dopiero w połowie maja, więc po co ten sarkazm? :smile:

Właśnie! Dobrze że autor tematu od razu podał swój plan działań tj. miejsce (?) pomysły (?), bardzo ułatwił życie innym.

@d1k3y zgasić to sobie możesz motocykl o ile masz :giggle:

Witam . Jestem nowy tu na tym forum i pewnie mało kto się będzie liczył z moim zdaniem ale uważam tą miejscówkę autora postu za fajną miałem okazję tam być więc okolica jest fajna a i droga też wpożo i myślę że taki wypad ma sens przynajmniej na dwa dni jest wtedy szansa posiedzieć przy ognisku z browarkiem i poznać jak największe grono motocyklistów . Mi i moim znajomym na bardziej by odpowiadał wyjazd w sobotę i powrót w niedzielę bo niektórzy  z nas także pracują w sobotę ale to jest tylko moja opinia 

Właśnie! Dobrze że autor tematu od razu podał swój plan działań tj. miejsce (?) pomysły (?), bardzo ułatwił życie innym.

A skąd Ty wiesz co tam wcześniej było skoro podobno nawet wątku nie przeczytałeś? :smile: Dobra, możemy tak sobie dosrywać do końca świata i jeden dzień dłużej, ale chyba nie o to chodzi. Suchy napisał z konkretami, ale skoro teraz żadnych konkretów nie ma to może trzeba je stworzyć i już. Nie ma się co spinać i gasić.

Chyba jeszcze zakończenia sezonu nie było,a na rozpoczęcia to pewnie i tak każdy pojedzie gdzie chce-wiadomo,czas,praca obowiązki

Zakończenia oficjalnego faktycznie nie było, ale rozpoczęcia poprzedniego sezonu też nie, bo Wieluń to był taki wiosenny zlot, powiedzmy... inauguracja sezonu :P Prawda jest taka, że rozpoczęć i zakończeń sezonu jest tyle, że chyba bez sensu robić kolejne forumowe. Każdy sobie pojedzie gdzie będzie chciał i tyle. Dlatego uważam, że zorganizowanie takiego wypadu weekendowego będzie lepszym pomysłem.

Tak w ogóle to nas Suchy zaraz pogoni z tym tematem. No chyba, że sam zorganizuje coś tylko dla Stowarzyszenia, ale to by było brzydkie... :smile:

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Hmmm ale w łodzi to chyba żadnego sensownego rozpoczęcia nie było. Imprezy wszędzie dookoła.

Jeśli ktoś ma ochotę i czas by się bawić w organizację to czemu nie. W sumie to można by pokazać że właśnie wyjeżdżamy na ulicę

i trzeba na nas uważać.  Do tego dobry przejazd przez miasto by wystarczył ;)

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Prawda jest taka, że rozpoczęć i zakończeń sezonu jest tyle, że chyba bez sensu robić kolejne forumowe

Racja... dlatego może zmienimy nazwę tematu na "wyjazd integracyjny dla nowych jak i starych użytkowników " ? :smile: Bo w sumie dużo nowych użytkowników forum przyszło a starych jeszcze się dobrze nie zna :)Powinniśmy w tym temacie pisać propozycje miejsc oraz propozycję terminów. Wtedy zrobi się ankietę i głosem większości wybierzemy miejsce na integrację :smile:

To co piszecie ma sens aczkolwiek

Zakończenia oficjalnego faktycznie nie było, ale rozpoczęcia poprzedniego sezonu też nie, bo Wieluń to był taki wiosenny zlot, powiedzmy... inauguracja sezonu

i dlatego założyłem ten temat bo co roku wszędzie się coś dzieje jeśli chodzi o rozpoczęcie a w Łodzi cisza...

Wyjazdy integracyjne możemy organizować przez cały sezon natomiast rozpoczęcie i zakończenie jest tylko raz. Warto by to wykorzystać, trochę Łódź wypromować.

Hmmm ale w łodzi to chyba żadnego sensownego rozpoczęcia nie było. Imprezy wszędzie dookoła. Jeśli ktoś ma ochotę i czas by się bawić w organizację to czemu nie. W sumie to można by pokazać że właśnie wyjeżdżamy na ulicę i trzeba na nas uważać.  Do tego dobry przejazd przez miasto by wystarczył

Dla mnie bez sensu, ale wiadomo, ile osób, tyle zdań :smile:

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

W sumie to można by pokazać że właśnie wyjeżdżamy na ulicę i trzeba na nas uważać.  Do tego dobry przejazd przez miasto by wystarczył

To możemy robić w czwartek co drugi tydzień aby o sobie przypominać.

W sumie to można by pokazać że właśnie wyjeżdżamy na ulicę i trzeba na nas uważać.  Do tego dobry przejazd przez miasto by wystarczył ;)

ridrick dobrze prawi

można przy okazji połączyć start z akcją http://motocykle-lodz.pl/topic/2527-nasze-bezpiecze%C5%84stwo/

Ja bym wolał zrobić oficjalne rozpoczęcie sezonu dla naszego forum np w maju i zakończenie we wrześniu a nie rozkminiać się na jakieś ogólnopolskie, czy wyjazd na piwo za miasto. Miejsce? Gdzieś poza Łodzią, przykładowo tam gdzie napisałem lub np w Borkach, gdzie na weekend byśmy pojechali i się dobrze poznali :smile:

Suchy odezwij się, wszyscy czekają na twój głos.

Jestem mistrzu i czytam wszystko co piszecie, ale nie biorę udziału, ponieważ każdy ma swoje zdanie, a wszystko zostanie zebrane do kupy w lutym :smile:

Suchy napisał z konkretami, ale skoro teraz żadnych konkretów nie ma to może trzeba je stworzyć i już. Nie ma się co spinać i gasić.

Napisałem z konkretami wtedy i teraz też tak będzie, ale jeszcze chwile do namysłu dajcie.

Tak w ogóle to nas Suchy zaraz pogoni z tym tematem. No chyba, że sam zorganizuje coś tylko dla Stowarzyszenia, ale to by było brzydkie...

Chyba nie chcesz dyskutować z wujkiem Suchym  B) Powracając ... w tym roku zloty i spotkania (przynajmniej do połowy wakacji) będą przypadały nie tylko na mnie, ale na inne wyznaczone osoby i one podejmą główne decyzje w tej sprawie konsultując się z wami. Wolałbym, żeby w wątku toczyły się rozmowy na temat tego czy w grę wchodzi wypad np. 250km poza Łódź do Karpacza czy innej mieściny, niż gadanie o tym ile to ma trwać :biggrin: Wiadomo, że CAŁY WEEKEND  :yeah:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

250 to kawał drogi. Jeżeli byśmy ruszyli po pracy czyli pi razy oko 17:30-18 to będziemy tam na noc. Wiem, że w okolicy mamy Jeziorsko oraz Sulejów ale tam to można jechać codziennie. Osobiście proponowałbym Skorzęcin. Jest od Łodzi 170 kilometrów, 80% drogi jedziemy autostradą więc bezpiecznie, z równą prędkością i w miarę szybko. A jeżeli ktoś z racji soboty w pracy będzie mógł przyjechać dopiero dzień później to szybki sprint i jest u nas :smile:

Edytowane przez rooland (wyświetl historię edycji)

Wątpie, żeby ktoś z forumowiczów czy członków stowarzyszenia porwał się na organizacje wielkiego Łódzkiego rozpoczęcia. Wątpię też, żeby wszyscy forumowicze pojechali na biwak motocyklowy FŁM, niezależnie od tego kiedy by to nie było. (Opcję biwaku jak najbardziej popieram)Proponowałbym więc zrobić skromne, spontaniczne i niezobowiązujące spotkanie (coś na kształt planowanego zakończenia sezonu). Spotkajmy się któregoś wesołego kwietniowego weekendu np na Wycieczkowej, na Piknik motocyklowy. Kto ma zabierze grilla, kto będzie chciał to sobie ugrzeje kiełbę, bez żadnych akcji wypadowych na młyn. Siedzimy na d*pie, motocykle pod ręką, każdy będzie mógł z każdym się poznać, zamienić słowo, pochwalić się maszyną. Kilka godzin, organizacji żadnej, tylko grille sprzątnąć, a wieczorem może jakaś klubowo-miejska odcina :biggrin: Pomysł Ridricka też popieram, mały przejazd przez miasto uświadomienie puszkarzy, że niedźwiedzie budzą się z zimowego snu, też może się przydać :DZaproponowałem opcję minimum, zero kombinowania i organizacji. Zajechać, posiedzieć i pogadać :smile:

Proponowałbym więc zrobić skromne, spontaniczne i niezobowiązujące spotkanie (coś na kształt planowanego zakończenia sezonu). Spotkajmy się któregoś wesołego kwietniowego weekendu np na Wycieczkowej, na Piknik motocyklowy. Kto ma zabierze grilla, kto będzie chciał to sobie ugrzeje kiełbę, bez żadnych akcji wypadowych na młyn. Siedzimy na d*pie, motocykle pod ręką, każdy będzie mógł z każdym się poznać, zamienić słowo, pochwalić się maszyną. Kilka godzin, organizacji żadnej, tylko grille sprzątnąć, a wieczorem może jakaś klubowo-miejska odcina Pomysł Ridricka też popieram, mały przejazd przez miasto uświadomienie puszkarzy, że niedźwiedzie budzą się z zimowego snu, też może się przydać Zaproponowałem opcję minimum, zero kombinowania i organizacji. Zajechać, posiedzieć i pogadać

Wiadomo, że nie zawsze wszyscy będą mogli lub chcieli jechać, ale wydaje mi się, że kombinowanie wyjazdu weekendowego jest jak najbardziej spoko mimo wszystko! Zresztą, kto był w Wieluniu, ten wie. A co do biwaku... chyba jedno nie przeszkadza drugiemu... :)Także ja już się nie mogę doczekać konkretów od Suchego :biggrin:

Edytowane przez Julka (wyświetl historię edycji)

Pamiętam że w zeszłym roku po śmierci któregoś z kolei motocyklisty gadaliśmy na temat zorganizowania w Łodzi powolnego przejazdu, stanęło w tedy na tym że takie coś zrobi się na rozpoczęcie sezonu zeby puszkarze przypomnieli sobie o nas, zorganizowanie pozwoleń na takie coś to nie jest mission imposible, Czemu nie zrobić przejazdu siakoś powiedzmy kolo południa i potem spierniczyć właśnie gdzieś na biwak poza Łódź, połączyć przyjemne z pożytecznym  

Pamiętam że w zeszłym roku po śmierci któregoś z kolei motocyklisty gadaliśmy na temat zorganizowania w Łodzi powolnego przejazdu, stanęło w tedy na tym że takie coś zrobi się na rozpoczęcie sezonu zeby puszkarze przypomnieli sobie o nas, zorganizowanie pozwoleń na takie coś to nie jest mission imposible, Czemu nie zrobić przejazdu siakoś powiedzmy kolo południa i potem spierniczyć właśnie gdzieś na biwak poza Łódź, połączyć przyjemne z pożytecznym  

Jestem za :smile:

Jutro się wszystkiego dowiem co trzeba i gdzie zgłosić żeby moc zorganizować cos takiego na legalu z policją itd, ale z tego co wiem to np w przypadku marszów, porotestów itp wystarczy zgłosić taki fakt kilka dni przed do urzędu miasta, nie mogą odmówić ale wszystko wyprostuje jutro

Jakbyście jednak zdecydowali się na ośrodek z domkami to jest opcja zabrania nagłośnienia, konsolety i pohałasowania do rana, tylko trzeba by skołować transport - co najmniej kombiakiem hehe .

W Wieluniu nie mogłem być, bo tydzień wcześniej w tym samym ośrodku grałem na innym rozpoczęciu.

a co do zezwoleń na przejazdy po łodzi to rowerzyści z masą krytyczną mają doświadczenie już z tym - wystarczy ich odnaleźć i zapytać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...