Skocz do zawartości

Garaz Na Wiosne

AndrzejCBR

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję osoby do wspólnego parkingowania na Widzewie okolice Augustów. Miejsce na ogrodzonym parkingu pod wiatą.

pogadaj z Różową Panterą, bo chyba ona tam moto też trzyma

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Massi

7

• masiek

6

• pete

5

• Chabas

3

Top użytkownicy w tym temacie

No to teraz szukamy też kogoś ewentualnie do wspólnego garażowania ;) Ulica wodna 28

Jestem zainteresowany, choć nie ukrywam, że bardziej odpowiadałaby mi lokalizacja Zarzew (Przędalniana w okolicach Ozorkowska, Łęczycka, Siedlecka, Płocka, Poznańska) i jeśli ktoś ma wolne miejsce w garażu w tej okolicy, to bardzo proszę o kontakt.

Niemniej jednak Chabas daj proszę znać, co to za miejscówka na Wodnej i jaki koszt. Dzięki.

Masz info na priv ;) Ja dalej szukam garażu. Przędzalniana/Piłsudskiego

Sorry, za post pod postem...

Ale jest opcja wynajęcia garaży na ulicy dobrej... Tuż przy ulicy piłsudsiego/przędzalnianej za 250zł (faktura Vat etc)... więc jakby się ktoś znalazł chętny do współdzielenia to proszę o wiadomość...

Jak by ktoś szukał garażu w okolicach ronda lotników lwowskich to jest jedno wolne miejsce. Jest  to garaż na prywatnej  monitorowanej posesji.od wczoraj sam trzymam tam moto. 

Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.

jakby co to na teofilowie mam na caly miesiac maj wolne miejsce na parkingu strzezonym przy rojnej a kaczencowej. Jakby ktos byl zainteresowany to chetnie podnajme bo i tak nie bede tam stawiaj przez miecha. Normalnie miesiac kosztuje 60 zł ja puszcze taniej zeby nie byc za bardzo stratnym np. za 40 zł Ktos chetny?

• 3 tygodnie później...

Słuchajcie sprawa jest prosta niech każdy pójdzie do swojego ADM-u i zapytać o puste garaże( pytać o boksy motocyklowe i nie mówić o garażowaniu motocykla, tylko np: rowery, gdyż jest zakaz przetrzymywania w piwnicach paliw płynnych), każdy ADM na osiedlach z lat 70-ych takie posiada (Teofilów, Dąbrowa, Rokicie, Stary Widzew, itp.) ja w ten sposób zdobyłem swój garaż, są tzw. boksy motocyklowe usytuowane pod blokami, wjazd ze szczytu bloku. Prąd i ogrzewanie w cenie 42 zł/m-c. wiem że na Rokiciu jest jeszcze kilka wolnych bo miałem do wyboru.

Wlasnie z takiego garazu wyprowadzili mi 2 motocykle na Teo pare lat temu,jezeli dzielisz garaz z kims to badz czujny.

Takie garaze blokowe sa ok tylko w przypadku rowerow itp bo strata mniejsza (okolice ul.Lniana )

W moim przypadku weszli lufcikiem (chyba tylko go uszkodzili pozorujac wejscie a drzwi otwarte kluczem)

i zapakowali na Żuka 2 szt.

Historia; Spoldzielnia wynajela garaz 2 gosciom niby na trzymanie rowerow,a oni tam przychodzili piwka spijac itp.

Minal jakis czas i facet w tym bloku ktory mial piecze nad tym garazem zglosil ze non stop piwka i halasy wiec gosci wywalono z garazu.Zapomniano o zabraniu im kluczy,wiec po paru miesiacach zrobili ten wypadzik po moto improwizujac wlamanie przez lufcik.

Policja umorzyla sledztwo i uj a ja w tym czasie przebywalem za granica i nikt mnie nie poinformowal o tym wlamie tylko wujek zadzwonil do mnie i powiedzial o co chodzi.Wtedy nie myslalem o takiej mozliwosci przebiegu wydarzen jaki opisalem.Mieli czas na rozebranie motocykli na czesci bo wlam ujawnil sie po ok 15 dniach.Myslalem ze znajda sie jakies graty porzucone na ulicy i z OC cos sie uda dostac :)ale nic z tego.Podobno moto stalo 1dzien na ul.Kaczencowej kolo zarosli ale potem zniklo wiadomo to co nie moze byc sprzedane.Nie bedac na miejscu nie moglem nawet ruszyc swoich kontaktow by cos sie dowiedziec i zlapac sk,,,ow bo bylo za pozno na dzialanie.

Napisalem to dla przestrogi uzytkownikow nie tylko garazow osiedlowo-blokowych ale tych innyc tez, dzielacych miejca z roznymi nie znanymi osobami:-)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Poszukuję garażu od zaraz (min. 1-3 miesiące) w okolicy ul. Józefa / Niciarnianej (obok Tulipana i stadionu Widzewa)  :smile:

Chętnie współdzielę z innymi moto :smile:

Proszę o PW ;)

Edytowane przez fred89 (wyświetl historię edycji)

qxK0W5f.jpg

• 1 rok później...

Czy ktos parkuje moto na parkingu pogotowia przy Wareckiej??? Pytam bo ciecie nie chca mi dac klucza do klatki z motocyklami na wlasnosc tylko musze za kazdym razem isc do budki i go pobierac, niby zadnen problem ale jak jestem o 4 to spi i ciezko lba obudzic a w trakcie dnia czesto lubia sobie gdzies pojsc i wrocic za 15 min co mnie mega wnerwia bo nie mam na zabawy w chowanego czasu a i czekanie w ubraniu motocyklowym nie jest przyjemne w te temp. Moze wspolnymi silami udalo by sie cos zdzialac zeby miec dostep do sprzetow w kazdej chwili a nie jak akurat cymbal sie zjawi. Albo moze ktos kojazy czyj moze byc czarny hornet, czerwona cbr 600, jakies enduro pod plandeka moro to bym na PW napisal

Miałem kiedyś podobny "problem" z cieciami na parkingu strzeżonym (spanie, łażenie, siedzenie w kiblu 15 minut) Sprawę załatwiła szybka i zwięzła rozmowa z właścicielem parkingu  ;)

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

• 5 miesięcy temu...

Podepnę się pod temat z nowym rokiem :smile:

W zeszłym sezonie trzymałem moto na parkingu strzeżonym pod wiatą właśnie kościele  na retkini ul.popiełuszki . Trochę słabo bo nie mają wiat motocyklowych tylko samochodowe 170zł/miesc ale blisko pewnie i nie ma kłopotu z miejscami. W najbliższych dniach zagadam czy nie byłoby problemu zeby w jeden wiacie trzymac 3 maszyny ale sądze ze przejdzie bez problemu, bo do tej pory nie interesowało ich co się tam trzyma. Stawiałem raz moto raz puszkę i tylko blachy trzeba podać. Ubezpieczenie posiadają natomiast nie spisywałem zadnej umowy. Zostawiałem kase gościowi w budce a on wpisywał to w jakiś zeszyt i wsio.

Widziałem tam rózne motki ale z regóły każdy trzymał na jednym stanowisku razem z puszką ale jeśli się piszecie to można postawić na jednym stanowisku 3 motki

to wyjdzie po niecałe 60zl/miesc.

Druga opcja jest taka że kolega z forum vfr-oc.pl który mieszka kilka bloków dalej trzyma motka na przeciwko pizzerii presto przy maratońskiej. Adres jest tam chyba maratońska 57a ale wjazd od strony pizzerii - od ulicy równoległej do maratońskiej nie wiem jak się ona nazywa. Wtedy płacił jakoś koło 50-70zl/miesc co też jest dobrą kasą i tam mieli mieć stricte motocyklowe wiaty. Nie byłem tam jeszcze i nie wiem jak to wygląda natomiast podejde w najbliższym czasie to wtedy dam znać.

Pzdr

Bruce

Edytowane przez Bruce (wyświetl historię edycji)

Poszukuję osoby do wspólnego parkingowania na Widzewie okolice Augustów. Miejsce na ogrodzonym parkingu pod wiatą.

Witam,

Wiem, że post jest dość stary ale właśnie poszukuję miejsca w okolicy Gorkiego/Augustów pod wiatą do wspólnego parkowania motocykla.

Czy masz jakieś miejsce ? Sprawa jest dość nagląca, przymierzam się do kupna jednośladu za jakieś dwa tygodnie.

Daj znać.

Pozdrawiam,

Łukasz

Witam,

Wiem, że post jest dość stary ale właśnie poszukuję miejsca w okolicy Gorkiego/Augustów pod wiatą do wspólnego parkowania motocykla.

Czy masz jakieś miejsce ? Sprawa jest dość nagląca, przymierzam się do kupna jednośladu za jakieś dwa tygodnie.

Daj znać.

Pozdrawiam,

Łukasz

Wiesz co nie wiem jak będzie w tym roku, bo w 2014 nie stałam na tych parkingach. Mam dwa jakieś numery telefonów do ludzi co mieli kiedys miejsca, jak kupisz moto, to daj znać-będziemy szukać.