szpator Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Witam. Posiadam Junaka już 2 sezony i mam zamiar wymienić opony na wiosnę, bo te już są prawktycznie doszczętnie starte.Prawie nie widać na nich już bieżnika.Jakie najszersze opony mi wejdą?Kolega ma podobny jednoślad i na przód weszła mu 90/90 a z tyłu 120/90.Czy u mnie też takie wejdą? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 (edytowane) Jaką masz szerokość felgi w calach? Kup o niższym profilu bo taki balon prawdopodobnie będzie obcierać przedni błotnik Jak będziesz chciał założyć z dętką to możliwe, że te opony nie ułożą się w feldze. Edytowane 14 Stycznia 2013 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpator Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 W instrukcij motoru jest napisane że opona z przodu ma 2.75-18 a z tyłu 3.25-18. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosiak Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 A zakladajac szersze gumy pogorszysz prowadzenie i moc ci spadnie i to znaczaco bo opory toczenia wzrosna... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpator Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Wiem o tym. Dlatego zwiększam jego pojemność do 110ccm. Mam już wszystkie części potrzebne do tego. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 A zakladajac szersze gumy pogorszysz prowadzenie i moc ci spadnie i to znaczaco bo opory toczenia wzrosna... Przecież tego się nawet nie odczuje szpator podaj szerokość felgii a nie opony 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpator Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Na necie nie mogłem znaleść nigdzie szerokości felgi;/ Więc zdjąłem oba koła i zmierzyłem i przednie ma 58mm a tylnie 67mm, czyli przednie koło ma ok. 2,28 cala a tylnie ok. 2,63 cala. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Czyli przenie 2.25 a tył 2.75. Opony na felgę na 100% wejdą, tylko przy dętkach nie wiadomo czy równo. Weź załóż o mniejszym profilu, żeby nie były takie balony i polecam przerobić na bezdętkowe 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpator Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Dzięki wielkie;D A jakie polecił byś opony?Podaj jakieś linki. Będę bardzo wdzięczny. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi