Skocz do zawartości

Dziwne Warunki Kupna/sprzedaży

mundurowy88

Rekomendowane odpowiedzi

mundurowy88:

Kenijski przekret tak to sie nazywalo

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/ceny/news/sprzedajesz-auto-ujawniamy-mechanizm-oszustwa,1696720

Przeczytaj prosze i wylecz sie z tej transakcji.

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

Więc olej ta sprawę i tyle..jak pisałem na początku: http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/bye.gif

Edytowane przez daniel33650 (wyświetl historię edycji)

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

:biggrin: przestraszyłeś oszusta :biggrin:

Ja bym to inaczej rozegrał. Kazał bym mu zrobić wpłate, jak by pieniadze na konto wplynely, wtedy odrazu zrobił przelew na 2 konto. Nie mógł by cofnąć przelewy, ciekawe co by wtedy zrobil...

Trzeba uważać żeby nie dać się w ch*ja zrobić i zawsze przemyśleć w jaki sposób dokonać takiej tranzakcji.

Wrzuć może jakieś dane czy na miary na tego typa, żeby inni mogli mieć go na uwadze w razie czego.

kontaktował się meilowo .... johanpetersson27 ... tez chciałem tak zrobić że kase przelać i czekać co dalej ale jak przyjedzie niby kolega odebrać moto spiszę umowę a gość po paru dniach zgłosi się po odbiór bo powie że kasę przelał a motoru nie ma i w tedy d...pa blada. Jest sporo kruczków prawnych na których mogłby mnie w tedy ud***ć.

Ale on ci wpłaca pieniądze, ty jeszcze z nim nie masz jakiejś przedwstępnej umowy, i przelewając sobie kasę na 2 konto.i tyle to że on przyjedzie to nie ma papieru na to że ci zapłacił, więc w czym strach;>?

Ale on ci wpłaca pieniądze, ty jeszcze z nim nie masz jakiejś przedwstępnej umowy, i przelewając sobie kasę na 2 konto.i tyle to że on przyjedzie to nie ma papieru na to że ci zapłacił, więc w czym strach;>?

Nie rozumiem. A historia bankowa? Każdy przelew przecież jest rejestrowany i można dojść co i jak i później są akcje, procesy.

Dokladnie, masz historie rachunku, ale nie o to chodzi , bo jesli kase Ci przeleje, w tytule przelewu poda dane goscia ktory odbierze motocykl, a ty go sprawdzisz i podpisze oswiadczenie ze odbiera motocykl dla typa robiacego przelew, to nic Ci nikt juz nie wkreci.

Najwazniejsze zeby kase przelac odrazu po przelewie, na swoje 2 konto zeby nie cofneli przelewu.

Nie rozumiem. A historia bankowa? Każdy przelew przecież jest rejestrowany i można dojść co i jak i później są akcje, procesy.

Dobra, tylko mając moto na tablicy np gdzie nie możesz zrobić czegoś takiego jak kup teraz to jak ci udowodni? też będę znał czyjeś konto i wpłace mu 20 tyś i w tytule napisz motor cbr i pojade odebrać i co?

Kiedy będę sprzedawać swoje 4oo (myślę że po zimie) chciałbym aby znalazł się taki egzotyczny klient. Na początek dałbym mu nadzieje że trafił frajera a później zobaczy się. Pobawie się w ping-ponga i zdam relację na forum.

mialem taka sytuacje jak sprzedawałem 2 kamery. momentalnie pojawiły sie oferty kupna tylko ze towar mialem wysłać do KENII, i tak samo że on mi wyśle paypala a ja w tym czasie miałem towar wysłać, zgłosiłem to do allegro a oni mometalnie zablokowali gościowi konto, brudasy zakładają nowe konta, i czatuja na aukcje gdzie w gre wchodiz wieksza kasa, przysyłają ci skan że niby płatność poszła (w photoshopie zajmuje to jakis 5-7 min) a klient jak ten jeleń wysyla towar i tyle co widzial, kase i sprzet. najśmieśniejsze jest to żę miałem takich maili od 6 różych klientów i wszyscy chcieli zebym wysłal pod ten sam adres w kenii.

W necie az huczy od tego typu spraw. ODPISZ ŻEBY sp***dalał NA DRZEWO

Edytowane przez kosmaty (wyświetl historię edycji)

Dobra, tylko mając moto na tablicy np gdzie nie możesz zrobić czegoś takiego jak kup teraz to jak ci udowodni? też będę znał czyjeś konto i wpłace mu 20 tyś i w tytule napisz motor cbr i pojade odebrać i co?

No ja wiem co masz na myśli ale uważam, że ciężko byłoby Ci się wytłumaczyć dlaczego akurat ten ktoś przelał ci dajmy na to 20 kawałków.

Gdyby osoba ta Cię pozwała do sądu to masz przegraną sprawę bo bezpodstawnie się wzbogaciłeś i musisz oddać pieniążki + koszty procesu.

Ale to tylko tak na marginesie bo ten przypadek to już od dawna znany scam i i tutaj robią przelew, po czym wycofują po odebraniu motocykla.

Odpowiadając na pytanie. Jeśli zrobisz zwykły przelew a nie dostaniesz motocykla to w takiej sytuacji możesz odzyskać pieniądze tylko przez sąd, ponieważ nie można tego uznać za błędny przelew skoro dane przelewu pokryją się z numerem konta. No chyba, że robiłeś wpłatę z możliwością cofnięcia to co innego.

Edytowane przez Luki (wyświetl historię edycji)

Gdyby osoba ta Cię pozwała do sądu to masz przegraną sprawę bo bezpodstawnie się wzbogaciłeś i musisz oddać pieniążki + koszty procesu.

Dobra papuga na zarzut "bezpodstawnego wzbogacenia się" skorzysta z terminologii jaką jest "konsumpcja dobra".