Aidekk Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Likwidacja punktów karnych: nowe zasady - Moto - WP.PL Przeczytałem i przyznam, że nóż mi się w kieszeni otwiera jak widzę poczynania tej szopki z Wiejskiej. Zastanawiam się, czy nie zrobić sobie np litewskiej prawka i mieć wyjebane na całą tą budżetową aferę i rosnącą ilość zakazów. Czytać i komentować Dla leniwych: informacje o zmianach zaczynają się na stronie #2. Cała strona #1 to opisane stare przepisy żeby art. był dłuższy. Edytowane 28 Grudnia 2012 przez Aidekk (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 ... no, to załatw sobie od razu litewski meldunek... a jak wejdzie w życie Unijna Ewidencja wykroczeń (lada chwila...), to z litewskim prawem jazdy będziesz musiał załatwić sobie kolejne prawko, np z Mozambiku 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 trzeba umieć grać w oczko, i trafiać 21 nie więcej ogólnie gryzie mnie to obecnie, bo 6pkt skasowali mi na koniec sierpnia, więc obecnie 0, nie planuję dotrzeć aż do magicznej granicy 24, a jak będę blisko, będę chodził pieszo 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 I tak nie jest u nas tak źle. W niektórych krajach np. Norwegia mają gorzej. 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatum Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 A w Teksasie po przekroczeni prędkości powyżej 25 mil trafiasz za kratki. U nas 95% by siedziała. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 A w Teksasie po przekroczeni prędkości powyżej 25 mil trafiasz za kratki. U nas 95% by siedziała. Fatum a ty pierwsza :DMasakra jeszcze trochę to za przekroczenie 1 km/h będzie mandat 2tys pln i 10 pkt http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/mad.gif dobrze że jutro koniec świata :D 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 A w Teksasie po przekroczeni prędkości powyżej 25 mil trafiasz za kratki. U nas 95% by siedziała. tak ... ale oni zamiast mózgu mają hamburger więc muszą chodzic krótko, jak na postronku http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/angelnot.gif 1 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 tak ... ale oni zamiast mózgu mają hamburger więc muszą chodzic krótko, jak na postronku http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/angelnot.gif eeeee nieee, nie jest tak źle, niektórzy nawet całkiem nieźle potrafią w bilarda grać 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosiak Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Ja juz mialem 21 ale cale szczescie zlecialo 10ptk a po 3 dniach od spadku dostalem kolejne 6 no k**wa i jak tu normalnie zyc? Panstwo policyjne.... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio1989 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 o lol a to peszek mozna powiedziec poluja na ciebie "pogon za krzysiem"hehe 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółwik Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Jest ryzyko jest zabawa 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Adamos, ale co to za zabawa jak reguły ustala tylko 1 strona - ścigająca i zaszczuwająca... działkowy emeryt, czytałem też w necie, że ludzie w związku z małą zdawalnością próbują zdawać prawko za granicami i wymieniać je na Polskie. W większości przypadków wymiana działa ok, czasami trzeba dodatkowo zdać test teoretyczny z przepisów i jest. Skoro ludzie tak kombinują, to chyba bardziej się opłaca kombinować. Modne też stało się robienie prawka w USA gdzie nie trzeba mieć żadnych zaświadczeń ze szkół jazdy - wystarczy iść zdać kurs który przesadnie trudny też nie jest. Litewskie prawko to był tylko przykład tego co robią ludzie by nie kolekcjonować punktów 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółwik Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Aidekk zabawe i frajde mamy z jazdy i tego nam nie zabiorom , a ryzyko to te punkty http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/thumbdown.gif 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 :Aidekk, masz tu jasno i wyraźnie: http://moto.onet.pl/1673952,1,polowanie-na-kierowcow,artykul.html?node=8 zwłaszcza zobacz filmik - możesz mieć prawko z Bangladeszu, to nie ma żadnego znaczenia, tak długo, jak masz polskie obywatelstwo, a jak masz takie to po numerku pesel dojdą ile nazbierałeś punkcików... ale - kombinuj dalej 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 1 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 (edytowane) Trzeba będzie zapier.. bez prawka ;P Chociaż ja nie miewam problemów z mandatami i punktami. Czasem tylko muszę do sądu wybrać Edytowane 1 Stycznia 2013 przez ridrick (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Mandaty z fotoradarów: zapłacimy szybciej i więcej - Mini.wp.pl - Wirtualna Polska Coraz lepiej http://www.scigacz.pl/Illinios,USA,zrobisz,wheelie,pojdziesz,do,wiezienia,19839.html Ale chyba jeszcze nie mamy najgorzej Edytowane 4 Stycznia 2013 przez ridrick (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 http://moto.wp.pl/kat,106078,title,Jammery-sposobem-na-radary,wid,15280699,wiadomosc.html hmm można by pojeździć po okolicy i zrobić dużo zdjęć z absurdalnymi prędkościami ;P. No cóż popsuło się. Poza tym zawsze takie fotoradary nie są wiarygodne i nie mogą stanowić dowodu w sądzie 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) :Aidekk, masz tu jasno i wyraźnie: http://moto.onet.pl/...kul.html?node=8 Dzięki wielkie za cynk. Niestety nie mam za dużo czasu na ogarnianie tego w stopniu zaawansowania ekspert. Trzeba będzie wymyślić coś innego, albo tak jak ridrick pisze nie przejmować się i jeździć dalej jak stracę prawko (bo niestety prędzej czy później każdy z nas ma szansę je stracić). Jedyne co mnie ze zmian pociesza, to że od 19 stycznia 2013 już nie możemy dostać ponad 10 pkt podczas jednej kontroli więc jak już widzisz, że za Tobą jadą to można sobie "zaszaleć" Edytowane 25 Stycznia 2013 przez Aidekk (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi