jezior188 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Panowie powiedzcie mi co może być przyczyna tego że gdy rozgrzeje motocykl na postoju i zaczna go wkręcać na wyższe obroty tzn 7-10 tys obrotów to na zbiegu kolektorów z puszka podspodem motocykla powoli zaczyna sie pocic olej. Są to małe ilości ale gry się rozgrzeje to zaczyna sie palić i smierdzieć. Dodam że co najdziwniejsze motocykl chodzi bez zarzutu tzr równo, nie dusi sie i nie kopci. Zaczeło sie tak dziać po tym jak wymieniłem świece na irydowe i zalałem maszyne Motulem V300. Co może byc tego przyczyną??? Zaznacze że troche go przelałem olejem ok 50-100 ml więcej. Może być to przyczyną ze jest go zadużo i wyżuca????? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) W moim moto w serwisie też kiedyś zalali za dużo oleju i zaczął się pocić na uszczelce pod głowicą. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 obejrzyj moto dokładnie czy nie masz wycieku,czy z odmy(może spadła) nie wypluwa oleju,może rozlałeś olej,a jeśli olej idzie wewnątrz rur to już chyba wiesz 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezior188 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 wycieku napewno niema, przyznam że motocykl kupiłem pod koniec sezonu w szwajcarii i zrobiłem nim zaledwie 300km i żadnego takiego problemu nie było. Pojawił sie dopiero po wymianie. Rozmawiałem z wieloma mechanikami jeden twierdzi że są to uszczelnacze, drugi że na99% wina oleju i po zmianie na bank ustapi inny radził żeby w sezonie polatać i zobaczyc czy bedzie pił olej i to by było najrozsądniejsze rozwiązanie tyle tylko że jesli problem sie powiekszy to motocykl trzeba bedze rozebrać i na jakiś czas bede wyautowany z jazdy w sezonie a tego bym niechcia.... podeśle jakieś zdjęcie jak to wyglada w realu to może cos wiecej doradzicje... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 a jesteś pewien, że nie byo takich objawów wcześniej...? może zwróciłes uwagę na ten fakt dpoiero po wymianie oleju...? Tak jak kolega SOBOL sugeruje, sprawdź odpowietrzenie skrzyni korbowej, może to być też któryś uszczelniacz olejowy, - weż pod uwagę, że gorący olej ma tendencje do swobodnego płynięcia - i wyciek / nieszczelność wcale nie musi występować w miejscu w którym widzisz olej, tylko czasem zupełnie gdzieś indziej... "mechanika" który twierdzi, że to wina oleju pogoń od razu solidnym batem przez pole (co ma piernik do wiatraka...?). Motocykl czasem trzeba rozebrać, a żeby zlikwidować wyciek z uszczelniacza, czasem trzeba wyjąć silnik z ramy... tylko w czym problem...? ... najgorszy scenariusz to ten lejący się solidnie z odpowietrzenia skrzyni korbowej olej - wskazywałoby to na zabite pierścienie uszczelniające, olej dostaje się pod tłok i zostaje wyrzucony nadciśnieniem przez odpowietrzenie - wtedy należałoby zdjąć głowicę i zobaczyć w jakim stanie są pierścienie, gładź cylindra... ale wcale nie musi być tak drastycznie - wrzuć fotki - popatrzymy ... aaaaa.... glowica nie jest pęknięta...? wtedy szybko na allegro... najlepiej szwajcarskie 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buli Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 napisz czy robiłeś przy motocyklu coś prócz wymiany oleju? czy motocykl kopci na szaro-niebiesko? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Może sprzedający wiedział, że jest wyciek, wlał jakiś gęsty olej, zmieniłeś na rzadki i leci 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezior188 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 tzn kupiłem go od ubezpieczyciela wiec nie wiem jaki olej był przedtem. Najgorsze jest to że motocykl nie kopci wkręca sie na obroty i nigdzie indzjej nie widac żeby były jakieś wycieki, świece tez nie były zażucone jak je wymieniałem....... moto ma 20 tys przebiegu Myslałem też zeby odkręcić i wyjąść smigiełko od exupa i zobaczyć dokładnie co jest w rurach 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Ale dygłeś fotkę,pokasz całą głowicę . pokrywę zaworów napewno,z gury spływa 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi