s2nter Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Nie mogę się doczekać, aż zobaczę tę maszynę na żywo 0 Cytuj Kiedy wsiadam na motocykl, budzę się ze snu i zaczynam prawdziwie żyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyzu43 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Człowieku to co zrobiłeś to cudeńko po prostu. Pozazdrościć 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rado Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Dzieki, ale wiesz- ja tu niewiele ROBIŁEM tak naprawdę- moja rola ograniczała się do marudzenia i płacenia za to. Jako że sezon się kończy myślę o przeróbkach. W kolejności przypadkowej: - siodło. To które jest to bardziej deska do krojenia niż cokolwiek innego. Dodatkowo- musi być inaczej pochylone żeby przy prędkościach autostradowych d...a się nie ześlizgiwała (szorowanie rowa tą oponą to chyba kiepska przyjemność). - elektryka. Właściwie cała do wymiany. Dodatkowo upchanie bezpieczników i aku w jakąś jedną całość (nie ma potrzeby "rozwalania" ich po całym motocyklu). - podnóżki. Nie wiem czy tylko przesunąć te które mam, czy całkowicie zmienić pozycję na moto (na sportową, wtedy podnóżki mocno w tył). W każdym razie- do zmiany - kierownica. Wszystkie przełączniki są jakie są- najtańsze (bo wiadomo jak z kasą). Teraz trzeba znaleźć jakiegoś trupa i włożyć nowe przełączniki, manetki, pochować kable w rurach i co tam jeszcze - bak. Kształt tego zostawia wiele do życzenia, poza tym korek wlewowy woła o pomstę do nieba - proszkowanie silnika (po wyczyszczeniu- piaskowaniu czy tam szkiełkowaniu). - zmiana filtrów powietrza (a może i gaźników- http://www.cyclexchange.net/Honda%20Twin%20Carb%20Page.htm ) - przeróbka półek kierownicy (upier...lenie niepotrzebnych elementów, lepsze zamontowanie prędkościomierza itd itp) - dźwignia zmiany biegów. W tej chwili są odwrócone (jedynka w górę, resztę bije się w dół). Jasne, da się tak (nawet nietrudno sie przestawic) ale... po co ? - przeniesienie ssania pod siodło (nie ma potrzeby żeby przy kierownicy była jeszcze jedna linka) - nowe kierunki z tyłu. Te które są są ładne, gustowne itd, ale za mało je widać. - lakierowanie... Taka skromniutka lista... a już myślę o robieniu nowego projektu, tym razem w zupełnie innym stylu 0 Cytuj https://www.artstation.com/rkurczewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyzu43 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Dzieki, ale wiesz- ja tu niewiele ROBIŁEM tak naprawdę- moja rola ograniczała się do marudzenia i płacenia za to. Jako że sezon się kończy myślę o przeróbkach. W kolejności przypadkowej: - siodło. To które jest to bardziej deska do krojenia niż cokolwiek innego. Dodatkowo- musi być inaczej pochylone żeby przy prędkościach autostradowych d...a się nie ześlizgiwała (szorowanie rowa tą oponą to chyba kiepska przyjemność). - elektryka. Właściwie cała do wymiany. Dodatkowo upchanie bezpieczników i aku w jakąś jedną całość (nie ma potrzeby "rozwalania" ich po całym motocyklu). - podnóżki. Nie wiem czy tylko przesunąć te które mam, czy całkowicie zmienić pozycję na moto (na sportową, wtedy podnóżki mocno w tył). W każdym razie- do zmiany - kierownica. Wszystkie przełączniki są jakie są- najtańsze (bo wiadomo jak z kasą). Teraz trzeba znaleźć jakiegoś trupa i włożyć nowe przełączniki, manetki, pochować kable w rurach i co tam jeszcze - bak. Kształt tego zostawia wiele do życzenia, poza tym korek wlewowy woła o pomstę do nieba - proszkowanie silnika (po wyczyszczeniu- piaskowaniu czy tam szkiełkowaniu). - zmiana filtrów powietrza (a może i gaźników- http://www.cyclexchange.net/Honda%20Twin%20Carb%20Page.htm ) - przeróbka półek kierownicy (upier...lenie niepotrzebnych elementów, lepsze zamontowanie prędkościomierza itd itp) - dźwignia zmiany biegów. W tej chwili są odwrócone (jedynka w górę, resztę bije się w dół). Jasne, da się tak (nawet nietrudno sie przestawic) ale... po co ? - przeniesienie ssania pod siodło (nie ma potrzeby żeby przy kierownicy była jeszcze jedna linka) - nowe kierunki z tyłu. Te które są są ładne, gustowne itd, ale za mało je widać. - lakierowanie... Taka skromniutka lista... a już myślę o robieniu nowego projektu, tym razem w zupełnie innym stylu\ Wszystko na prawdę fajnie, ale czy wystarczy Ci kasy na to i na rozpoczęcie kolejnego projektu, skoro chcesz jeszcze tutaj tyle robić :> 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rado Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) Nie wiem . Póki co mam dwa motocykle do sprzedania Tak realistycznie- zanim wymyślę ramę i zawieszenie- trochę minie, także póki co w ogóle się nie przejmuję. Edytowane 6 Października 2013 przez Rado (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj https://www.artstation.com/rkurczewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyzu43 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) No to w takim razie mogę Ci życzyć tylko wszystkiego dobrego w spełnianiu tego Edytowane 6 Października 2013 przez Krzyzu43 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lans Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Nowy projekt hehe Kto bogatemu zabroni ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rado Opublikowano 6 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 No i kończy sie powoli kolejny sezon- na zimę wymyśliłem sobie coś takiego (sam kształt, na "kolory" nie patrzeć): Siodło oczywiście "usadzę" na błotniku, nie tak jak jest teraz. Widelec do wymiany (już umówiony), przednie koło do poprawki (w ten sam wzór co tył)... i zobaczymy co dalej. 0 Cytuj https://www.artstation.com/rkurczewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi