Skocz do zawartości

Nowy Ford Mondeo. Fotka

Muodyv6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was ;), tak w temacie mam pytanko, czy ktoś się orientuje w jakim czasie przychodzi zdjęcie z tego nowego mondeo, bo niestety dziś się nadziałem.(chcecie to po mnie jedźcie że za wyczyny się płaci).

i też taki haczyk, jechałem łeb w łeb z taką hondą i słyszałem że można się odwołać jeżeli będą 2 auta obok siebie?

Edytowane przez Muodyv6 (wyświetl historię edycji)

jak na foto będą 2 auta to nawet nie wysyłają, bo taka fotka jest nieważna, z tego co wiem

zgadza się, jeżeli są dwa samochody jadące w tym samym kierunku to nie wyślą. Jeżeli istnieje cień wątpliwości to nie wysyłają bo szkoda na znaczki. Mają tyle innych pewniaków że hoho. Słyszałem że ma na magnes lampę do dachu przyczepioną. swoją drogą jestem ciekaw czy jest tylko jeden czy w innych barwach jest ich kilka albo chociaż jeden o którym nie napisali w wiadomościach :smile:

Co do czasu kiedy może taka fotka przyjść to może być i pół roku i dłużej ale może krokodylki uwijają się szybciej ;)

:P

Białystok:

czarny Ford Focus WE 582CW

czarny Ford Mondeo WE 592CW

Bydgoszcz:

czarny Ford Mondeo WE 576CW

Gorzów Wielkopolski:

srebrny Ford Focus WE 580CW

srebrny Ford Mondeo WE 591CW

Katowice:

czarny Ford Mondeo WE 578CW

czarny Ford Focus WE 585CW

Kraków:

granatowy Ford Focus WE 589CW

srebrny Ford Mondeo WE 593CW

Lublin:

czarny Ford Mondeo WE 579CW

granatowy Ford Focus WE 586CW

Łódź:

srebrny Ford Focus WE 587CW

srebrny Ford Mondeo WE 590CW

Poznań:

srebrny Ford Mondeo WE 577CW

granatowy Ford Focus WE 581CW

Warszawa:

granatowy Ford Mondeo WE 575CW

srebrny Ford Focus WE 584CW

czarny Ford Focus WE 595CW

Wrocław:

granatowy Ford Mondeo WE 574CW

srebrny Ford Focus WE 583CW

Rzeszów:

czarny Ford Focus WE 588CW

czarny Ford Mondeo WE 594CW

Wczoraj wracając z pracy natknąłem się na to Mondeo. Uważajcie jadąc po Kopcińskiego, od Piłsudskiego w stronę Narutowicza - Mondeo było zaparkowane na chodniku równolegle do jezdni przy zakładach Polmosu. Już wcześniej słyszałem o tym, że żeruje w tym miejscu, także na pewno nie stało tam pierwszy raz.

Z przodu w atrapie chłodnicy ma zamontowane dwie lampy, które działają jak flash w aparacie, a powiem Wam, że na moich oczy lampy te mignęły kilkanaście razy http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/thumbdown.gif

Byłem w szoku jak wiele zdjęć może nacykać takie Mondeo w tak krótkim czasie http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/pout.png

A wizualnie?

Zwykły, o taki srebrny ford Mondeo: http://galeri5.uluda...ondeo_50368.jpg

Jedyne co wydaje się nietypowe, to trzy anteny zamontowane obok siebie na klapie bagażnika. Podobne do tej, może nieco krótsze:

http://images01.olx....AT-Sprzedam.jpg

150270.png

Dzisiaj na zakopiance widziałem takiego w kolorze granatowym. Również 3 antenki z lewej strony i lampy w grillu.Tablice WE 589CW. Ciekawe w jakich kolorach jeszcze są te Fordy.

wolę dwieście po mieście

• 2 tygodnie później...

Natknąłem się na niego stojąc w korku na Piłsudskiego w piątek 21.XII.2012 koło 17;00. Przebijał się przez korek na kogucie i trza było zrobić miejsce.

Co do fotki ze stojącego fotoradaru - to jak są 2 pojazdy na fotce to słyszałem że czasami mimo to ślą, np jak sa 2 auta obok siebie to te wyprzedzające czyli jadące chwilowo pod prąd biorą za winnego bo on niby wyprzedzał. Nie wiem na ile takie coś ma prawo bytu bo to tylko plotka, ale wcale bym się nie zdziwił jakby tak było.

Edytowane przez Aidekk (wyświetl historię edycji)

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

rzebijał się przez korek na kogucie i trza było zrobić miejsce.

A gdzie im sie tak k.. śpieszy ?? wypadków nie obsługują, rannych nie wożą pożarów też nie gaszą zatem jakie jest uzasadnienie włączenia koguta ??

Taki ch... bym im zjechał.

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

A gdzie im sie tak k.. śpieszy ?? wypadków nie obsługują, rannych nie wożą pożarów też nie gaszą zatem jakie jest uzasadnienie włączenia koguta ?? Taki ch... bym im zjechał.

No pierwsza moja myśl była, że do wypadku ale skoro nie jeżdżą to sam nie wiem, może na hamburgera? :biggrin:

• 4 tygodnie później...

Nie, fotka nie przyszła, i mam nadzieję że nie przyjdzie;)

Wczoraj wracając z pracy natknąłem się na to Mondeo. Uważajcie jadąc po Kopcińskiego, od Piłsudskiego w stronę Narutowicza - Mondeo było zaparkowane na chodniku równolegle do jezdni przy zakładach Polmosu. Już wcześniej słyszałem o tym, że żeruje w tym miejscu, także na pewno nie stało tam pierwszy raz.

no chyba najlepiej bo t jest akurat przy 40-stce

Weź mi nawet nie mów bo ja tamtędy często grzeję seta i więcej... oby mi nic nie przyszło...

a propos, zobaczcie jak jammer wyzwala błysk fotoradaru podając sztuczny odczyt ustawiony na 87 km/h

pechowi kierowcy dostaną mandacik, kiepski system skoro podatny na to co widać.

ciekawe czy jak by nie przyjac mandatu twierdzac, ze sie jechalo zgodnie z przepisami i powolac sie na mozliwe manipulacje tym ustrojstwem to czy nie wygraloby sie w sadzie?

ciekawe czy jak by nie przyjac mandatu twierdzac, ze sie jechalo zgodnie z przepisami i powolac sie na mozliwe manipulacje tym ustrojstwem to czy nie wygraloby sie w sadzie?

Musi88 - sprawdź to i wygraj a zostaniesz bohaterem narodowym :biggrin:

a propos, zobaczcie jak jammer wyzwala błysk fotoradaru podając sztuczny odczyt ustawiony na 87 km/h

O ile dobrze wiem, to jammery zawsze blokowały możliwość pomiaru a nie zaniżały wynik pomiaru. Widać nowa generacja szaleje emitując wiązki. Sporo filmików jest z tym Blue Raiderem. Aż sam się nad nim zastanawiam. Trzeba poczytać jak to się ma do nowych radarów ;)

Witam was ;), tak w temacie mam pytanko, czy ktoś się orientuje w jakim czasie przychodzi zdjęcie z tego nowego mondeo, bo niestety dziś się nadziałem.(chcecie to po mnie jedźcie że za wyczyny się płaci).i też taki haczyk, jechałem łeb w łeb z taką hondą i słyszałem że można się odwołać jeżeli będą 2 auta obok siebie?

pamiętaj , jechał Twój wujek , kuzyn , znajomy ...... mieszka za granicą , podaj jego adres , nawet jak przyjdzie pisemko to niech to znajomy wywali do kosza , nic mu nie zrobią , u moich znajomych działa to od lat , państwa unii nie mają obowiązku ścigania o wykroczenie.

Druga wersja , tego dnia sprzedawałeś auto i było kilku kupujących którym udostępniałeś samochód do jazd próbnych ;-)) najlepsze są najprostsze rozwiązania

Odszkodowania powypadkowe z polisy OC sprawcy za różne zdarzenia z ostatnich 19 lat , bezpłatna analiza sprawy , wypłacam zaliczki do 20 tys. zł na osobę po podpisaniu umowy , pokrywam wszelkie koszty sądowe , daję pisemną gwarancję wygranej sprawy sądowej.

Artur Jastrzębski
Dyrektor Generalny woj. Łódzkie
Europejskie Centrum Odszkodowań S. A.
606-342-812

pechowi kierowcy dostaną mandacik, kiepski system skoro podatny na to co widać.

No ludzie proszę Was. To jest to samo g**** co ten niby spowalniacz radarów.

Po pierwsze jammer służy jak sama nazwa wskazuje do blokowania/zakłócania a nie wyzwalania

Po drugie NIE MA i nie będzie jammerów na pasmo K i KA. Widoczny na filmie Zurad działa w K.

Jammery można u nas kupić na laserówki, jednak dopóki sie nie spopularyzują to moim zdaniem taki jammer to zbędny wydatek.

Sam długo siedzę w antyradarach i jazdy bez ar sobie nie wyobrażał - dawno już bym się z prawkiem pożegnał...

Edytowane przez Adasi (wyświetl historię edycji)

Polecać można dużo. Są fani Valentine, są fani Beltronicsów różnych.

Ja osobiście używam rx65e(niedawno wyszła nieco odświeżona wersja rx65i) i zdecydowanie polecam. Wiadomo najlepszy byłby STI-R Plus. Chociażby z racji posiadania GPS'u.

Nie powiem, że nigdy nie dostałem mandatu mając AR, ale przynajmniej wiedziałem, że zaraz dostanę i mogę jeszcze zminimalizować skutki (pasy,telefon, prędkość itp.)

Jednak jak tyle lat jeżdżę po Polsce, Vtec'a sobie nigdy nie żałowałem i nigdy żadnej foty nie miałem. Wielokrotnie z piskiem opon hamowałem przed miśkami, fr ze straży wiejskiej itp.

Należy pamiętać że żaden ar NIGDY nie wykryje nam nieoznakowanego wideorejestratora (co innego nieoznakowany z fotoradarem działającym zwykle w Ka)

Nie spotkałem się jeszcze z ITD, także wyników starcia nie podam, ale myślę, że będą identyczne jak wyniki spotkań ze strażą wiejską.

Poza tym używanie dobrego ar wcale nie jest takie proste jak się może wydawać, trzeba na prawdę sporo km przejechać by potrafić rozróżnić zagrożenia i nie deptać hamulca w podłogę przy każym piśnięciu. Choć jak ja słyszę pasmo Ka,X czy Laser to od razu hamuje (taki odruch bezwarunkowy ;) )

O samym rx65e w skrócie:

- mały

- poręczny

- radzi sobie ze wszystkim (najtrudniej mu idzie Ka w plecy)

- wytrzymały na upadki

- narazie niezawodny